# #

26 Νοε 2013

Ως αν η Ελλάδα να είναι μια τριτοκοσμική χώρα, οι δύο μεγάλοι εκδότες υπαγορεύουν στην κυβέρνηση τι νομοσχέδια θα περάσει από στο κοινοβούλιο.

Νόμος παραγγελιά Μπόμπολα-Ψυχάρη 


Δεν είναι μόνο οι “κυβερνώντες” για τους οποίους οι δύο μεγαλοεκδότες αισθάνονται ότι είναι του χεριού τους, το ίδιο νομίζουν και για τους αναγνώστες και τηλεθεατές τους. 

Για παράδειγμα την Πέμπτη στα Νέα του κ. Ψυχάρη στο διαδίκτυο υπήρχαν δύο ειδήσεις. 
Η μια για είχε τίτλο:  «Ειδικός φρουρός συνελήφθη για ληστείες δε βάρος αλλοδαπών». 
Η άλλη είδηση «Άγριο έγκλημα στην Ομόνοια: Ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου 28χρονο που ζητούσε τα δεδουλευμένα φίλης του.» 
Στην πρώτη είδηση φαίνεται ότι ήταν αναγκαίο να μάθουμε την εθνικότητα του θύτη, που είναι Έλληνας, και το γεγονός ότι τα θύματα ήταν αλλοδαποί. 

Στην δεύτερη περίπτωση, που είναι και μάλιστα φόνος, διαβάζοντας όλο το ρεπορτάζ μαθαίνουμε μόνο ότι το θύμα είναι ένας...
28χρονος και ο θύτης ένας 39χρονος.
Θα πρέπει να βρείτε την ίδια είδηση σε άλλα ΜΜΕ για να μάθετε ότι το θύμα ήταν Έλληνας και ο θύτης Τσετσένος. Κάποιος νέος κανόνας δημοσιογραφικής δεοντολογίας στα Νέα επιτρέπει να γνωρίζουμε την εθνική ταυτότητα του θύματος όταν είναι αλλοδαπός και του θύτη όταν είναι Έλληνας αλλά όχι το αντίστροφο. 
Βέβαια στην μεγάλη πλειοψηφία των περιπτώσεων το θύμα είναι Έλληνας και ο θύτης αλλοδαπός. 
Όπως στην περίπτωση της 16χρονης Μυρτώς, που πρόσφατα βγήκαν στην δημοσιότητα φωτογραφίες της με το πριν και το μετά από την απόπειρα ανθρωποκτονίας του Πακιστανού, ή στην περίπτωση του Ιρανού που μαχαίρωσε την δικαστική υπάλληλο και ο οποίος είχε ήδη δύο καταδίκες στο παρελθόν, αλλά η ευγνωμονούσα Ελλάδα συνέχιζε να τον φιλοξενεί.

 Από αυτές και άλλες περιπτώσεις οι κύριοι Μπόμπολας και Ψυχάρης μέσω των ΜΜΕ (Mega, Έθνος, Νέα, Βήμα) τους  μας “ενημερώνουν” ότι πρέπει να τις αποδεχτούμε κάτι ως συμβάντα της φύσης, τα οποία είναι αναπόφευκτα στην καλύτερη περίπτωση ή αποτέλεσμα του ότι δεν κάνουμε αρκετά για να ενταχθούν οι μετανάστες στην ελληνική κοινωνία. Τίποτα από όλα αυτά τα καθημερινά γεγονότα βίας δεν θα πρέπει να μας δημιουργήσει έστω και την παραμικρή αμφιβολία ότι η πολιτική των ανοιχτών συνόρων που εφαρμόζει η κυβέρνηση είναι λανθασμένη.

Σε αυτό το πλαίσιο οι κύριοι Μπόμπολας και Ψυχάρης έχουν κάνει ότι είναι δυνατόν για να περάσει η κυβέρνηση Σαμαρά το νόμο λογοκρισίας που έχει ήδη έρθει στην Βουλή. 

Προεκλογικά αλλά και για ένα διάστημα μετεκλογικά, ο κ. Σαμαράς και η ΝΔ ήταν αντίθετοι σε μια τέτοια εξέλιξη. Εξάλλου, η ΝΔ ως ένα αστικό κόμμα θεωρητικά δεν θα μπορούσε να ψηφίζει νόμους λογοκρισίας. Αλλά η πίεση των μεγαλοεκδοτών φάνηκε πολύ μεγάλη για την κατά τα άλλα “μεγάλη φιλελεύθερη” παράταξη. Πολλά μπορούν να αλλάξουν σε αυτό τον τόπο, εκτός από το γεγονός ότι οι μεγάλοι κρατικοδίαιτοι εκδότες αναλαμβάνουν να νομοθετούν ως αν Ελλάδα είναι μια τριτοκοσμική μπανανία.      
Τα καλά νέα για το τι σημαίνουν αυτοί οι νόμοι λογοκρισίας ήρθαν αυτή την εβδομάδα από την Δανία. Εκεί η «Ιρανικής καταγωγής εικαστικός από τη Δανία καταδικάστηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Κοπεγχάγης για δηλώσεις που έκανε κατά των μουσουλμάνων ανδρών. 

Η Firoozeh Bazrafkan χρεώθηκε με ρατσισμό, επειδή σε σχόλιο της στην εφημερίδα Jyllands-Posten το Δεκέμβριο του 2011, ανέφερε ότι ήταν «πολύ πεπεισμένη ότι οι μουσουλμάνοι άνδρες σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν το Ισλάμ για να δικαιολογήσουν τη βία τους κατά των γυναικών και των παιδιών”. «Αυτό είναι, κατά την άποψή μου, το αποτέλεσμα ενός ελαττωματικού και απάνθρωπου πολιτισμού και μιας απάνθρωπης θρησκείας, της οποίας το βιβλίο, το Κοράνι, είναι πιο ανήθικο, λυπηρό και τρελό από το συνδυασμό των ιερών βιβλίων των δύο άλλων παγκόσμιων θρησκειών».

Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους μεγάλους κρατικοδίαιτους της “ενημέρωσης”, επιτέλους γινόμαστε η Δανία του νότου. 


Ναπολέων Λιναρδάτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.