# #

21 Οκτ 2013

Mε 360.000 “φέσωσαν” το ΙΚΑ, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Γιατί ο Σπυρόπουλος δεν κινεί τη διαδικασία είσπραξης;

ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ
Μέσα σε τρείς μήνες του 2013, από το Φεβρουάριο μέχρι και τον Απρίλιο, το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. «φέσωσαν» το ΙΚΑ με 360.000 ευρώ και καμία κίνηση δεν έχει γίνει από μέρους τους για τακτοποίηση του χρέους.
Τα αποκαλυπτικά αυτά στοιχεία ανταποκρίνονται πλήρως στην πραγματικότητα αφού έχουν αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα της Βουλής.
Το θέμα καταγγέλει η ...
Δράση, με την ακόλουθη ανακοίνωσή της:
«Για όσα χρωστούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στο ΙΚΑ θα γίνει κάτι;
Ή θα προστεθούν στα 270 εκ. «δανεικά κι αγύριστα(;)» των δύο κομμάτων;

Αποκαλύφθηκε (μετά από μήνες καθυστέρησης, αφού η απάντηση σε σχετική ερώτηση δόθηκε τον Ιούλιο και δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο της Βουλής μόλις την περασμένη Παρασκευή) ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές στο ΙΚΑ που υπερέβαιναν τις 360.000 ευρώ, για την μισθολογική περίοδο απασχόλησης από 1η Φεβρουαρίου 2013 έως 30 Απριλίου 2013.
Επειδή η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι για όλους ισχύουν οι νόμοι, πώς εφαρμόζεται σε αυτή την περίπτωση η σχετική νομοθεσία; Είναι ίδια η στάση των αρχών για τα κόμματα και ίδια όταν για παράδειγμα οι παραβάσεις αφορούν ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ ή άλλες κατηγορίες φορολογούμενων πολιτών; Θα υπάρξει διαφάνεια για το τι συνέβη έκτοτε ή θα καλυφθεί και αυτό το θέμα από τον νόμο της σιωπής, που κυριαρχεί σε ό,τι αφορά το σκάνδαλο των δανείων των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης;
Υπενθυμίζουμε ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ χρωστούν περισσότερα από 270 εκ. ευρώ, ενώ ο δανεισμός συνεχίστηκε κατά τουλάχιστον 15 επιπλέον εκ. και το 2012. Η Τράπεζα της Ελλάδος αρνείται να δώσει στοιχεία για το θέμα στη Βουλή, ενώ είναι άγνωστη η εξέλιξη της σχετικής έρευνας που είχε διατάξει η δικαιοσύνη».

1 σχόλιο:

  1. Το πάχος έχει εγκατασταθί στον εγκέφαλο του και δεν τον αφήνει να σκεφθεί και να ενεργήσει
    κατά τον νόμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.