# #

23 Ιουν 2013

ΚΥΡΙΕ ΦΩΤΗ; ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΣΕ ΝΟΙΑΖΟΥΝ ΤΑ 2.000 ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΤΗΣ ΕΡΤ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ 1,5 ΕΚΑΤ. ΑΝΕΡΓΟΙ;


Σώθηκε η χώρα, σώθηκε κι ο Πρετεντέρης 


Οι αρχαίοι υμών πρόγονοι μάντευαν τα μελλούμενα διαβάζοντας τα σπλάχνα των οιωνών. Εμείς δεν χρειάζεται να κυνηγάμε μπεκάτσες και τσίχλες για να μάθουμε τι μας περιμένει.

Εμείς έχουμε το πρόσωπο του Γιάννη Πρετεντέρη, που στις δύσκολες στιγμές είναι πιο ευανάγνωστο και από το «Ο Ιούδας φιλούσε υπέροχα» της Μάιρας Παπαθανασοπούλου. Αρκεί να ξέρεις να το διαβάζεις, αρκεί να αντέχεις να το διαβάζεις.

Το βράδυ των εκλογών του Ιουνίου κι όση ώρα τα exit poll έδειχναν ότι η πρώτη θέση παίζεται ακόμη, το πρόσωπο του Ιωάννη ήταν σαν..
το πεδίο μάχης του Βατερλό, μετά την κατίσχυση του δούκα Ουέλιγκτον επί του Ναπολέοντος.

Η Όλγα Τρέμη ήταν κατάτι ψυχραιμότερη, αν εξαιρέσεις τις βαλίτσες Λουί Βουιτόν που αχνοφαίνονταν κάτω από το τραπέζι. Ώσπου το αποτέλεσμα κρίθηκε υπέρ της Ν.Δ. και το πρόσωπο του Πρετεντέρη έγινε πιο γαλήνιο και από τις θάλασσες των πινάκων που κοσμούν τα σαλόνια των μικροαστικών οικιών.
Νεκρή φύση έγινε ο Ιωάννης.

Έτσι και χθες...
Μόλις βγήκαν ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης άρον - άρον από το Μαξίμου, το πρόσωπο του Ιωάννη πήρε όψη καταθλιπτικής ρέγκας των βορείων θαλασσών. Όπα, είπα, οι εκλογές καταφθάνουν με ορμή εφήβου που βγαίνει το πρώτο του ραντεβού! Κι όταν, μετά την ομιλία του Κουβέλη, η ρέγκα άσπρισε σαν τα μάρμαρα της Πόλης που είναι στην Αγιά Σοφιά, έσπευσα να ξεσκονίσω το εκλογικό μου βιβλιάριο.

Εκλογικό βιβλιάριο δεν βρήκα κι έτσι ξεσκόνισα αναγκαστικά το τραπεζικό μου, που φιλοξενεί το συγκλονιστικό ποσό των επτά ευρώ και τριάκοντα λεπτών. Πρώτη κατάθεσις δραχμαί τριάντα, που έλεγε κι ο Καρυωτάκης.

Ευτυχώς, βγήκε ο Βενιζέλος και απέτρεψε τη ραγδαία λεύκανση του Ιωάννη, που λίγο ακόμη να βαστούσε η αβεβαιότητα, θα ανέβαινε στο τραπέζι και θα χόρευε σαν τον Μάικλ Τζάκσον. Ο Βενιζέλος προσέφερε σε ζωντανή μετάδοση τη χείρα τους και τις χείρες των βουλευτών του, πρόσεξε διορθωτά μη γράψεις χήρες, στον Σαμαρά, η κυβέρνηση σώθηκε και το πάλλευκο δέρμα του Πρετεντέρη άρχισε να σιγοροδίζει, σαν το κυριακάτικο ψητό της μαμάς στον ξυλόφουρνο.

Μόλις πέρασε η μπόρα, η Όλγα με τον Γιάννη άρχισαν να επιτίθενται στη μέχρι πρότινος πεφιλημένη τους ΔΗΜ.ΑΡ. Δεν τις καταλαβαίνω αυτές τις κινήσεις, δήλωσε η πάντοτε αβρή και χαρίεσσα Όλγα. Κάποιοι παίζουν με το μέλλον της χώρας, πλειοδότησε ο γαλλοτραφής, πλην μπρουτάλ Ιωάννης - Βαπτιστής.

Κι αυτά δεν ήταν τίποτα μπροστά σε όσα έγραφε εκείνη την ώρα ο Θέμος Αναστασιάδης: ΔΕΝ ΛΥΠΑΣΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΥΡΙΕ ΦΩΤΗ; ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΣΕ ΝΟΙΑΖΟΥΝ ΤΑ 2.000 ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΤΗΣ ΕΡΤ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ 1,5 ΕΚΑΤ. ΑΝΕΡΓΟΙ;

Φίλοι και φίλες της ΔΗΜ.ΑΡ., καλώς ορίσατε στη θεωρία των δύο άκρων, που και εσείς φροντίσατε να εξαπλωθεί στον δημόσιο βίο.

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη
http://left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.