# #

8 Δεκ 2012

ΑΝΕΡΓΙΑ: ΙΔΟΥ Η ΛΥΣΗ ....( Αν πράγματι ζητάτε λύσεις...!!!)


      
Επειδή η ανεργία είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της οικονομικής κρίσης που ζούμε, σας προτείνω την λύση :  Εθελούσια επιστροφή των νέων μας στα χωριά, και ειδικά αυτοί που πληρούν τις προϋποθέσεις ήτοι, κατοικία, κτήμα, οικογενειακή κατάσταση.
 Παρακαλάμε τους ξένους επενδυτές για μερικές χιλιάδες θέσεις εργασίας, ενώ με τη λύση που σας προτείνω θα μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και εργαζόμενους  νέους.
Ένας νέος για να επιστρέψει στο χωριό ζητά ένα ελάχιστο ...
εγγυημένο εισόδημα, και ένα ασφαλιστικό φορέα.
Με την ένταξη του στο  ΟΓΑ παρέχεται ο ασφαλιστικός φορέας.
Με τα οικιακά  Φωτοβολταϊκά παρέχεται το ελάχιστον εγγυημένο εισόδημα. Αλλά  για να είναι αυτό επαρκές, πρέπει να τροποποιηθεί το υπάρχων νομοθετικό πλαίσιο που αφορά τα οικιακά  Φωτοβολταϊκά. Το υπάρχων νομοθετικό πλαίσιο επιτρέπει την εγκατάσταση μόνο στην στέγη Φωτοβολταϊκών, μέχρι την ισχύ των  10 ΚW.
Οι στέγες όμως των οικιών στα χωριά είναι μικρές και δεν επαρκούν ούτε και για 5ΚW. Για αυτόν το λόγο να επιτραπεί και η εγκατάσταση τους και στους κήπους.
Μια μονάδα των  10 ΚW, δίνει ετήσιο εισόδημα  4.000 Ε.
Αν οι επιστρέφοντες νέοι είναι ζευγάρι, μπορεί η γυναίκα από μόνη της να εξασφαλίσει και αυτή  4.000 Ε, το χρόνο, ίσως και περισσότερα ασχολούμενη με την οικιακή οικονομία. Δηλαδή, κηπευτικά, κοτόπουλα, γαλόπουλα, κουνέλια, αρνιά, κατσίκια, και αν οι συνθήκες το επιτρέπουν, και μια αγελάδα.
Για τον νέο υπάρχει η δυνατότης να ασχοληθεί με ένα πλήθος αγροτικών προϊόντων, δηλαδή, σταφύλια, κρασιά, μήλα, ακτινίδια, εσπεριδοειδή,κηπευτικά, κ,α.  Η και να ασκεί παράλληλα και κάποιο επάγγελμα αν γνωρίζει.
Το ζωντάνεμα του χωριού θα δημιουργήσει την ανάγκη λειτουργίας μιας ταβέρνας, μιας καφετέριας, ενός φούρνου, και ζαχαροπλαστείου,  κ.α.
Χωρίς να ξεχνάμε και τον αγροτουρισμό.
Το κράτος για να τονώσει το κίνητρο, μέσω των προγραμμάτων του  ΕΣΠΑ πρέπει να συνδράμει τους νέους που θα παρουσιάσουν ένα ολοκληρωμένο πακέτο, δραστηριοτήτων, ήτοι  Φωτοβολταϊκά  – Οικιακή οικονομία – Δραστηριότητα στην ύπαιθρο.

3 σχόλια:

  1. MAKRYA XHMERWMWNOS EINAI O ARTHROGRAFOS,MALLON PAROYSIAZEI THN EIKONIKH PRAGMATIKOTHTA TOY XWRIOY,AGNOWNTAS PARALHLLA THN PSYXOLOGIA TOY NEOELLHNA KAI EIDIKA TOY NEOY.
    OYTE ENAS ERGATHS ELLHNAS GIA TO MAZEMA THS ELIAS HRTHE FETOS PARA MONO XENOI ME 25KLOYBES x2 EYRW =50 EYRW MEROKAMATO...TA YPOLOIPA EINAI TRIXES KAI DIKAIOLOGIES TOY KWLOY POY DIKAIOLOGOYN THN APRAXIA THS NEOLAIAS KAI TON WXADERFISMO.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ πάντως Κίμωνα, πήγα και μάζεψα ελιές(όχι δικές μου)με κέρδος το λαδάκι και τις ελιές της χρονιάς(ευτυχώς δεν ήταν ραντισμένες)!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΣΑΣ? ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ. ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΟΣ ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΓΡΑΦΙΟΚΡΑΤΙΑΣ,ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.ΑΚΟΥΣΤΕ Η "ΔΙΑΒΑΣΤΕ"ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΒΓΑΛΕΤΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ.ΕΚΑΝΑ ΑΙΤΗΣΙ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙ ΤΟΝ 12/11 ΜΕ 41 ΧΡΟΝΙΑ ΔΟΥΛΙΑΣ΄ ΚΑΙ 70 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΔΗΜΟΤΕΥΣΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.ΕΧΩ ΔΥΟ ΓΙΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ 35 ΚΑΙ 40 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΗΡΘΑΝ ΜΑΖΙ ΜΟΥ.ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΧΩΡΑΦΙΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΕΔΕΙΑ ΟΛΑ ΠΟΤΙΣΤΙΚΑ.ΕΚΑΝΑΝ ΑΙΤΗΣΙ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΗΣΙ ΣΤΟΝ ΟΓΑ ΤΟΝ 2/12 ΕΧΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΙΣ¨¨ΙΔΟΚΤΗΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΝΟΙΚΙΑΣΝΕΝΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 4 ΣΤΡΕΜΑΤΩΝ,ΜΟΝΙΜΟΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑ,ΚΛΠ.ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ=ΤΟΥΣ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΠΙΣΩ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ\ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ 11 ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ 10 ΕΓΡΑΦΕ ΔΙΕΥΘΥΝΣΙ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΑΘΗΝΑ.ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΣΑΣ ΜΕ ΕΝΟΣ ΚΟΚΟΡΟΥ ΓΝΩΣΙ.ΞΑΝΑΣΤΕΙΛΑΝΕ ΠΑΛΙ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΥΘΥΝΣΙ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ,ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΞΙ. ΑΜ ΔΕ....ΞΑΝΑ ΠΙΣΩ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΟΤΙ Ο ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ ΤΟΥ ΟΓΑ ΥΠΟΨΙΑΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΕΝΟΜΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΜΕΙ ΑΥΤΟΨΙΑ.ΤΑ ΑΚΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΜΥΤΗ ΣΟΥ?ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΥΠΕΘΡΙΕΣ,ΠΑΤΑΤΕΣ,ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΑ.ΣΤΕΙΛΑΝΕ ΣΤΟΝ ΟΓΑ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ, ΤΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΝΩΣΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΡΑΚΤΕΡ ΚΑΙ ΠΑΡΕΛΚΟΜΕΩΝ.ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ Ο Κ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ ΑΜΦΙΒΑΛΕΙ???ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΩΣ ΠΗΓΑΝ ΟΙ ΝΤΟΜΑΤΕΣ? ΕΣΤΕΙΛΑ ΣΤΗΝ ΛΑΧΑΝΟΓΟΡΑ 1200 ΚΙΛΑ Α ΠΟΙΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΠΗΡΑΝ 70 "ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ"ΕΥΡΩ.ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΙ ΑΛΛΑ 1200 ΚΙΛΑ Α ΠΟΙΟΤΗΤΟΣ 170εΥΡΩ.ΚΟΣΤΟΣ ΜΟΝΟ ΣΥΛΛΟΓΗΣ,ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ,ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ 320Ε ΖΗΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ=5000Ε ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΖΗΜΙΑ=2500. ΤΑ ΛΑΧΑΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΚΟΨΑΝ. ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΑΤΟ,ΓΙΔΑ,ΜΟΣΧΑΡΙ,ΚΟΤΕΣ,ΚΟΥΝΕΛΙΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ.Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΑΡΟΥΣΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΚΛΙΣΙ ΑΝ ΠΑΡΚΑΡΕΣ ΣΤΡΑΒΑ Η ΑΝ ΔΕΝ ΦΟΡΑΣ ΖΩΝΗΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ.ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΩ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ?ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΜΩΡΕ?ΛΑΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ? Ο ΕΝΑΣ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ?ΑΥΤΟΣ Ο ΕΚΦΑΥΛΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΔΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΗΨΗΣ ΠΟΥ ΕΚΦΡΕΦΕΙ ΧΙΛΙΑ ΔΥΟ ΚΑΚΑ.ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΠΙΟ ΠΡΟΙΚΙΣΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΟΙ ΗΓΕΣΙΕΣ ΜΑΣ<ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ,ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ,ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΚΛΠ ΥΠΗΡΞΑΝ ΚΑΤΩΤΕΡΕΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ.ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΕΔΡΑΣΑΝ ΛΟΓΗΣ ΛΟΓΗΣ ΛΑΜΟΓΙΑ.ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΙ=ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΑ ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΗ.ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΣΑΝ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΛΑΓΝΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΡΥΓΟΡΙΑ ΜΟΥ.ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΝΕΦΕΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΥΓΝΩΜΗ. ΗΛΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.