# #

16 Ιουν 2012

Μια πραγματική δημοσκόπηση…


Σας παρουσιάζω μια πραγματική δημοσκόπηση...

Αριστερά η συγκέντρωση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ε.Κ.Μ. και δεξιά η συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας.

Φαίνεται πως η τρομοκρατία των κομμάτων, που τόσα χρόνια μας κυβερνούσαν και μας έφτασαν ως εδώ, δεν…περνάει στον κόσμο. Δεν περνάει το ψεύτικο δίλλημα μνημόνιο και ευρώ ή δραχμή.

Πριν λίγο καιρό θα λέγαμε ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα είχε πιθανότητα για αυτοδυναμία. Σήμερα είναι λίγο δύσκολο με τόση λάσπη που πέφτει από Ν.Δ. και γενικά από ακροδεξιά (Χρυσή Αυγή), μέχρι και Κ.Κ.Ε.! Τι θα γίνει όμως αν δεν σχηματίσει αυτοδυναμία ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. (που είναι και το πιο πιθανό), αν δεν πάμε πάλι σε εκλογές;

Στην καλύτερη περίπτωση θα σχηματίσει κυβέρνηση ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με την Δημοκρατική Αριστερά. Για να γίνει όμως αυτό, πρέπει η ΔΗΜ.ΑΡ. να αποδεχτεί το πρόγραμμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που λέει για ακύρωση του μνημονίου, καθώς εκείνη μιλάει για αναδιαπραγμάτευση και σταδιακή αποδέσμευση σε πέντε χρόνια! Η ΔΗΜ.ΑΡ. ήταν για πολύ καιρό στο σταυροδρόμι και φένεται πως πηγαίνει τελικά προς την μεριά του νεοφιλελευθερισμού. Ελπίζω ότι θα επιστρέψει στις αριστερές της αρχές σύντομα.

Ο λαός δεν μπορεί άλλο να περιμένει. Δεν πρέπει να συνηθίσει την εξαθλίωση και να σταματάει να αγωνίζεται. Αντιθέτως πρέπει να γίνει ακόμα πιο επαναστατικός. Και μια αριστερή κυβέρνηση θα μπορούσε να βοηθήσει σε αυτό. Είναι τραγική η λογική που έχουν κάποια κόμματα όπως το Κ.Κ.Ε., ότι η εξαθλίωση θα βοηθήσει την επανάσταση. Η μερική εξαθλίωση βοήθησε πολύ κόσμο να καταλάβει κάποια πράγματα, αλλά η ολική θα τον ρίξει και θα σκύψει το κεφάλι. Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε!

Στην χειρότερη περίπτωση θα σχηματιστεί κυβέρνηση από την άκρα δεξιά, μέχρι την κεντροαριστερά, δηλαδή Νέα Δημοκρατία, ΠΑ.ΣΟΚ., ΔΗΜ.ΑΡ. Μιλάει η Ν.Δ. για τις συνιστώσες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, αλλά δεν μιλάει για τις δικές της, που έχει βάλει μέσα της όλα τα φασισταριά.

Δεν ψάχνουμε για εύκολες λύσεις. Δεν λέμε ότι στις 18 Ιούνη θα έχουμε σοσιαλισμό. Ο δρόμος αυτός είναι δύσκολος, αλλά ο μόνος που μπορεί να φέρει κάποιο αποτέλεσμα. Η λιτότητα δεν είναι μόνο δύσκολος δρόμος, αλλά και ουτοπικός. Ουτοπικός για τις χαμηλότερα οικονομικά τάξεις, γιατί τους μεγαλοαστούς τους συμφέρει αυτή η πολιτική. Είναι δύσκολος ο δρόμος της αριστεράς, καθώς θα πρέπει να έρθει σε σύγκρουση με τα μεγάλα συμφέροντα, που τόσα χρόνια κερδίζουν εις βάρος του λαού. Όμως μια αριστερή κυβέρνηση από μόνη της δεν μπορεί να το κάνει αυτό. Χρειάζεται τον λαό να επαναστατεί ενάντια στα μεγάλα αυτά συμφέροντα. Ο λαός θα φέρει την ανατροπή! Για να δούμε…

Καλή ψήφο σε όλους και ελπίζω να την ρίξουμε στην κάλπη με μάτια ανοιχτά…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.