# #

14 Ιουν 2012

Ιταλοί διαδηλωτές...«Η Ελλάδα δεν σβήνεται, δεν καταργείται. Όχι στην λιτότητα. Όχι στο ΔΝΤ».


Επεισόδια στην Ρώμη και συνθήματα υπέρ της Ελλάδας

thumb
Συνθήματα υπέρ της Ελλάδας φώναζαν οι διαδηλωτές του κινήματος Blockupy κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με αστυνομικές δυνάμεις στην Πλατεία Πάνθεον της Ρώμης όπου πραγματοποιούταν κινητοποίηση με αφορμή τη συνάντηση του Μάριο Μόντι με τον Φρανσουά Ολάντ.
Συγκεκριμένα πεντακόσιοι περίπου ακτιβιστές του κινήματος Blockupy επιχείρησαν να φτάσουν στο κυβερνητικό μέγαρο όπου γινόταν η συνάντηση με αποτέλεσμα να συγκρουστούν με τις δυνάμεις της αστυνομίας. 
Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως...
«Η Ελλάδα δεν σβήνεται, δεν καταργείται. Όχι στην λιτότητα. Όχι στο ΔΝΤ».
Ορισμένοι από τους διαδηλωτές κατάφεραν μάλιστα να φτάσουν μέχρι την πλατεία Κολόνα της Ρώμης και  να κλωτσήσουν συμβολικά μπάλες κατά των αστυνομικών λέγοντας ότι κάποιοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο την ώρα που η χώρα χάνεται.
Μετά το τέλος της συνάντησης ο Γάλλος πρόεδρος και ο Ιταλός πρωθυπουργός έστειλαν κοινό μήνυμα προς την Ελλάδα για την τήρηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει.
«Ο ελληνικός λαός πρέπει να δείξει εκ νέου προσήλωση στο ευρώ  και να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της Ελλάδας. 
Η Ευρώπη από τη μεριά της είναι ανάγκη να κάνει ό,τι χρειάζεται» τόνισε ο Φρανσουά Ολάντ, ενώ ο Μάριο Μόντι υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «η συνέχεια της εφαρμογής από μέρους της Ελλάδας των δομικών μεταρρυθμίσεων και δημοσιονομικής πειθαρχίας είναι η καλύτερη εγγύηση για την παραμονή της στην ζώνη του ευρώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.