# #

23 Ιουν 2012

Από Σεπτέμβρη και άλλοι φόροι !


http://marketbeast.gr/wp-content/uploads/2012/06/fetcher_0652.jpeg
Από… Σεπτέμβριο θα επιβληθούν οι νέοι φόροι, τους οποίους προβλέπει το Μνημόνιο και οι οποίοι θα έπρεπε ήδη να έχουν αρχίσει να εισπράττονται.
Όπως όλα δείχνουν, μέχρι το φθινόπωρο οι μόνοι φόροι που θα κληθούν στα σίγουρα να πληρώσουν οι πολίτες είναι το τριπλό εκκαθαριστικό του φόρου εισοδήματος (μαζί με έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης και τέλος επιτηδεύματος) και το … πενιχρό ΕΤΑΚ του 2009 (σχεδόν 1 εκατ. πολίτες έλαβαν ή θα λάβουν μηδενικό εκκαθαριστικό).
Αντιθέτως παραπέμπονται για τον Σεπτέμβρη και μετά, τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή του ...
Φόρου Ακίνητης περιουσίας για το 2010 και για το 2011 από τα οποία το δημόσιο περιμένει να εισπράξει έσοδα της τάξης των 500 εκατ. ευρώ.
Ερωτηματικό παραμένει επίσης αν τελικώς δοθεί εντολή στη ΔΕΗ να αρχίσει να εισπράττει από τον Ιούλιο το τέλος ακινήτων ή θα μετατεθεί η είσπραξη της α΄ δόσης με τον λογαριασμό του επομένου διμήνου, τον Σεπτέμβρη.
Η α΄ δόση έπρεπε κανονικά να πληρωθεί τον Φεβρουάριο ώστε η είσπραξη των 5 δόσεων το ΕΤΗΑΔΕ να ολοκληρωθεί σε 10 μήνες, μέχρι τον Δεκέμβριο. Πέρασε όμως και ο Μάιος οπότε, με τα σημερινά δεδομένα, η πληρωμή των δύο τελευταίων δόσεων θα εκταθεί μέχρι την άνοιξη του 2013. Αν μετατεθεί για το επόμενο δίμηνο, δηλαδή από Σεπτέμβριο, τότε η είσπραξη των δύο δόσεων θα γίνει μέσα στο 2012 και των υπολοίπων τριών μέχρι το καλοκαίρι το 2013.
Όσον αφορά στα σημειώματα για την καταβολή του ΦΑΠ του 2010, αυτά αναμένονταν να ταχυδρομηθούν μέσα στο καλοκαίρι αλλά παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών προτείνουν να δώσει το υπουργείο περισσότερο χρόνο στους φορολογούμενους για να μπουν στην ηλεκτρονική πύλη του Taxisnet και να κάνουν ηλεκτρονικά τις απαραίτητες καταχωρήσεις ή διορθώσεις στο έντυπο Ε9 στο οποίο καταχωρείται η ακίνητη περιουσία, ώστε να αποφευχθούν και πιθανά λάθη κι παρατράγουδα στην εκκαθάριση του ΦΑΠ.
Υπολογίζεται ότι εκκαθαριστικά σημειώματα ΦΑΠ έτους 2010 θα σταλούν τον Σεπτέμβριο σε περίπου 170.000 άτομα, ενώ τα εκκαθαριστικά σημειώματα ΦΑΠ έτους 2011 θα αποσταλούν αμέσως μετά (κατά τον Νοέμβριο) σε τουλάχιστον 500.000 άτομα.
Το ΦΑΠ του 2010 θα το πληρώσουν μόνο όσοι έχουν ακίνητα συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ ενώ ΦΑΠ του 2011 θα επιβληθεί σε ακίνητα αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.