# #

7 Ιουν 2012

Ελλάδα 2012. Ο Πάγκαλος συνεχίζει να βρίζει...


Ελλάδα 2012. Κλίμα μεσοπολέμου. 
Μια τραγωδία περιμένει να τη διαδεχτεί μια άλλη μεγαλύτερη. 
Οι «αντίπαλοι» γλείφουν τις πληγές τους κι ετομάζονται για τον δεύτερο γύρο. Ενδιάμεσα πρέπει να διαχυθεί τρόμος. Πολύς τρόμος. 
Ο τρόμος γέννησε το φασισμό, το ναζισμό, το κραχ. 
Ο Γκαίμπελς πρέπει να πιάσει δουλειά. Πρέπει στη σωστή ώρα να ναι οι πάντες έτοιμοι. Απ τον ένα πόλεμο στον άλλο ολοταχώς.. 
Οι μηχανισμοί είναι πανέτοιμοι. Όλοι στις θέσεις τους. Το enola gay έχει οπλίσει. Περιμένει το σύνθημα. Η τελική λύση θα έρθει αργά ή γρήγορα.

Ελλάδα 2012. 



Ατμόσφαιρα Χαν Ελ Χαλίλι. 


Όλα πουλιούνται, όλα αγοράζονται, όλα παζαρεύονται. 


Φωνές, θόρυβος, κουρνιαχτός. 


Πραμάτειες πάνε κι έρχονται. Λεφτά αλλάζουν χέρια γρήγορα.


 Γνήσια και πολύτιμα, κίβδηλα και άχρηστα όλα βγαίνουν για πώληση. Χάνεσαι στα σοκάκια, οι πωλητές σε κυνηγούν σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ξεφορτωθούν οτιδήποτε σκάρτο έχουν. 


Οι αγοραστές μ ένα χαμόγελο προσδοκίας να πληρώσουν φτηνά οτιδήποτε πολύτιμο.

Ελλάδα 2012. 



Χωρίς κυβέρνηση, χωρίς καπετάνιο, χωρίς ...
τις τρεις εξουσίες, αλλά με πανταχού παρούσα την « τέταρτη». 


Το αγγλόφωνο ΑΛ ΤΖΑΖΙΡΑ στο κεντρικό δελτίο του μιλά για τη σχέση των μεγάλων εληνικών ΜΜΕ με χρηματοπιστωτικούς οίκους. 


Το πρακτορείο ΡΟΪΤΕΡΣ –ρητά-δηλώνει υποβολέας των απειλών κατά του ελληνικού λαού είναι ο τραπεζίτης-μεσίτης που παρίστανε τον πρωθυπουργό για έξι μήνες. Τα δικά μας ΜΜΕ σιωπούν και ασχολούνται με τη συνιστώσα ΡΟΖΑ του ΣΥΡΙΖΑ!

Ελλάδα 2012.



Κάπου στην αμερικάνικη ήπειρο συνέρχεται η ετήσια διάσκεψη της λέσχης ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ. 


Οι άξιοι εκπρόσωποι της χώρας μας είναι ο πρόεδρος της μεγάλης πολυεθνικής αναψυκτικών, ο πρόεδρος του γνωστού ινστιτούτου (ΕΛΙΑΜΕΠ), χρηματοδοτούμενο μάλιστα απ τα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ και ο «επικηρυγμένος» ανά την επικράτεια πρώην υπουργός οικονομικών που υπέγραψε το σωτήριο μνημόνιο.

Ελλάδα 2012. 



Ο Πάγκαλος συνεχίζει να βρίζει. 


Μιλά για την…αισθητική των πολιτικών του αντιπάλων, καθώς δε φορούν γραβάτα, είναι αξύριστοι και προσβάλλουν τα κοινοβουλευτικά ήθη!!! 


Ναι, όλα αυτά είναι παρατηρήσεις και υποδείξεις του πολιτικού ανδρός που από την εποχή των Ιμίων και της υπόθεσης Οτσαλάν θα έπρεπε να μας είχε απαλλάξει αυτοβούλως από την παρουσία του.

Ελλάδα 2012. 



Ξυπνάμε με τις τσιρίδες του Αδώνιδος , αγχωνόμαστε με την ατζέντα του Άκη, ο Βενιζέλος επικρίνει το… μνημόνιο (!!!) και το δίδυμο Σαμαρά-Ντόρας ποζάρει αμήχανα χαμογελώτας για το καλό του ελληνικού έθνους. Τα βράδια κρεμασμένοι απ τις οθόνες για να επιβεβαιώσουμε το επόμενο εθνικό μας νόμισμα.

Ελλάδα 2012. Οι ευρωπαίοι εταίροι λέει, θα σεβαστούν το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών. Εκπληκτική δήλωση. 



Ω, τι γενναιοψυχία, τι δημοκρατικότητα, τι ελευθεροφροσύνη!!! 


Ωστόσο μας υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν και χειρότερα, πχ ο Τρίτος Κόσμος. Το διεθνές δικαστήριο της Χάγης στο ίδιο πνεύμα ελευθεροφροσύνης αποφασίζει πως η ελευθερία έκφρασης όπως υπαγορεύεται απʼ τη διακήρυξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (!!!) πρέπει να δώσει δικαίωμα στους παιδεραστές να δρουν ελεύθερα, ακόμα και να συγκροτήσουν πολιτικό φορέα. 


O tempora, o mores!!!

Ελλάδα 2012. Οι υποψήφιοι βγαίνουν απ τα εξεταστικά κέντρα με την απορία αν τα θέματα που τους δόθηκαν ήταν διατυπωμένα στη νεοελληνική ή με ολίγα σουαχίλι. 



Οι συνταξιούχοι στον καφενέ μονολογούν διαρκώς:«εμείς τα φάγαμε τα ψωμιά μας, τα παιδιά μας τι θα γίνουνε;»



Ελλάδα 2012. Οκτώ μόλις χρόνια από εκείνο το μαγικό καλοκαίρι….



Σημείωση Ιστολογίου : Το άρθρο πρωτοδημοσιεύθηκε την 2/6/2012 στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ ( πρωινή καθημερινή εφημερίδα της Κρήτης )
Το άρθρο αναδημοσιεύεται από το ιστολόγιό μας μετά από την παραχώρησή του από τον ίδιο τον Κον Τζανάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.