# #

23 Δεκ 2011

Σηκώνουν και πάλι τις μπάρες στις Αφίδνες...



 
 
Χριστουγεννιάτικο δώρο στους εκδρομείς του εορταστικού τριημέρου κάνει το κίνημα «δεν πληρώνω», σηκώνοντας τις μπάρες στα διόδια των Αφιδνών σήμερα το απόγευμα.

Φυσικά τους οδηγούς περιμένουν τα χαράτσια των οδικών αξόνων στους υπόλοιπους σταθμούς του εθνικού δικτύου και κυρίως στη Κορίνθου-Πατρών που λόγω της εγκατάλειψης των εργοταξίων αλλά και των ημιτελών έργων ο δρόμος στενεύει και γίνεται επικίνδυνος.

Η νέα κινητοποίηση στις Αφίδνες γίνεται σε ένδειξη διαμαρτυρίας στη συνέχιση είσπραξης διοδίων ενώ τα έργα στους αυτοκινητόδρομους έχουν σταματήσει.

Οι κάτοικοι της... Βορειοανατολικής Αττικής όμως έχουν και ένα πρόσθετο λόγο να αντιδρούν καθώς τους τελευταίους μήνες, η κοινοπραξία που διαχειρίζεται την εθνική οδό, από την Μεταμόρφωση ως τη Σκάρφεια Φθιώτιδας, στέλνει ειδοποιητήρια πληρωμής στους παραβάτες και απειλεί με πρόστιμο 20πλάσιο του τιμήματος.

Πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι η «τσιμπημένη» διαταγή πληρωμής που εστάλη προ μηνών σε κάτοικο Ωρωπού συνολικής αξίας 11.000 ευρώ όταν η αξία των διελεύσεων δεν ξεπερνούσε τα 550 ευρώ.
Η υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο ενώ είχε προηγηθεί προσπάθεια για εξωδικαστικό συμβιβασμό, η οποία όμως δεν ευωδόθηκε.

Η εταιρεία «Νέα Οδός Α.Ε.»,επιχείρησε να κατασχέσει το αυτοκίνητο γυναίκας-μέλους του Κινήματος «Δεν Πληρώνω». Εμποδίστηκε όμως από μέλη του Κινήματος και τότε η εταιρεία δέσμευσε τον κοινό τραπεζικό λογαριασμό της 90χρονης μητέρας της, στον οποίο καταβάλλεται η σύνταξή της, ύψους 1.200 ευρώ, παρερμηνεύοντας μνημονιακό νόμο που ψηφίστηκε το καλοκαίρι!

Σύμφωνα με το κίνημα σήμερα, «ο αγώνας ενάντια στα διόδια της απάτης βρίσκεται σε κομβικό σημείο. Ενώ οι εταιρείες δεν εκτελούν σχεδόν κανένα έργο, συνεχίζουν σκανδαλωδώς να εισπράττουν εκατομμύρια ευρώ από τα διόδια και επιπλέον, με τη συνδρομή των πολιτικών συνεταίρων τους, προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους συναγωνιστές πολίτες που σηκώνουν καθημερινά τις μπάρες».

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.