# #

23 Δεκ 2011

Το 1% προκαλεί...





 
Σε ρόλο πολιτικού καθοδηγητή, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος παρενέβη και ζήτησε να παραμείνει η κυβέρνηση Παπαδήμου, χαρακτηρίζοντας μάλιστα ως αποσταθεροποιητική τη συμπεριφορά των κομμάτων.

 Προφανώς ο κ. Δασκαλόπουλος θεώρησε καθήκον του να ξαναδώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, την ώρα που αυτή κινδυνεύει τόσο από τις εσωτερικές αδυναμίες της όσο και από την κατάρρευση της αξιοπιστίας της.

 Ο πρόεδρος του ΣΕΒ την άνοιξη είχε ζητήσει να γίνει δημοψήφισμα για το ευρώ παίζοντας το χαρτί της δραχμής.

 Τώρα δηλώνει ότι τα κόμματα πρέπει να ξορκίσουν τον εφιάλτη της δραχμής. Δεν χάνει βέβαια την ευκαιρία να κινδυνολογήσει: "Αν η κυβέρνηση αυτή δεν προφτάσει, η Ελλάδα θα πεινάσει".

Θα περίμενε κανείς λιγότερη έπαρση και ταξική μυωπία, μεγαλύτερη κατανόηση της κοινωνικής πραγματικότητας, από τον πρόεδρο του ΣΕΒ.

 Θα περίμενε κανείς να μιμηθεί το παράδειγμα των Ιταλών και Γάλλων βιομηχάνων, οι οποίοι προσφέρθηκαν να συνδράμουν χρηματικά τις κυβερνήσεις τους για να αντιμετωπιστεί η κρίση...

 Στα καθ' ημάς ο ΣΕΒ αναπαύεται πάνω στα χρήματα που εξοικονομούν οι επιχειρήσεις από τη μείωση των φορολογικών συντελεστών, την ώρα που οι μισθωτοί και τα μεσαία στρώματα υπόκεινται σε άγρια υπερφορολόγηση.

Αντί όμως ο κ. Δασκαλόπουλος να μιλήσει "σεμνά και ταπεινά", επιτίθεται εναντίον του "κομματικού και συντεχνιακού μικρόκοσμου", στον οποίο συμπεριλαμβάνει το σύνολο της κοινωνίας.

 Στόχος του είναι να δικαιολογήσει τις αντικοινωνικές διαρθρωτικές αλλαγές, τις οποίες το μνημονιακό σύστημα θα επιχειρήσει τους επόμενους μήνες να επιβάλει.

Θα περίμενε κανείς από τον κ. Δασκαλόπουλο να μιλήσει για τις αναγκαίες ιδιωτικές επενδύσεις, καθώς και για αλληλέγγυες δραστηριότητες, σε μια περίοδο ύφεσης και ανεργίας.

 Αντ' αυτού ακούσαμε τον μνημονιακό λόγο που διαλύει την κοινωνία. Δεν αιφνιδιαστήκαμε!

 Όπως είχαν αποκαλύψει προ μηνός οι εκπρόσωποι των εμπόρων και των βιοτεχνών, ο ΣΕΒ παραπληροφορούσε στις Βρυξέλλες και πίεζε για τα σκληρά μέτρα που τελικώς υιοθέτησε η τρόικα.

Χθες ανακοινώθηκαν και τα αποτελέσματα του Ευρωβαρόμετρου. Η απαισιοδοξία θερίζει την κοινωνία. 

Το 99% των Ελλήνων δηλώνει απαισιόδοξο για τη χρονιά που έρχεται. Η αριθμητική αναλογία μάς θυμίζει το σύνθημα των Αμερικανών ακτιβιστών έξω από τη Γουόλ Στριτ:

 "Είμαστε το 99%, είναι το 1%". Ο πρόεδρος του ΣΕΒ μίλησε ως εκπρόσωπος του 1%.

H AYΓΗ

2 σχόλια:

  1. ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ.
    ΕΝΑ ΣΚΟΥΛΙΚΙ,ΕΝΑΣ ΑΝΑΝΔΡΟΣ,ΜΙΣΕΛΛΗΝΑΣ.
    ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΕΛΕΕΙΝΕ.
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΓΕΛΑΕΙ,ΚΛΑΙΕΙ,ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΕΙ,ΕΧΕΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ,ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ,ΠΟΛΕΜΑΕΙ.
    ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟΝΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΔΟΣΙΛΟΓΕ,ΠΡΟΔΟΤΗ.
    ΕΝΑ ΧΑΜΙΝΙ ΕΙΣΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δωσε...Δωσε...Και λιγα του λες !

    Σαν σκουληκια μας βλεπουν , μη ξεροντας οτι οι ιδιοι ειναι σκουληκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.