# #

4 Δεκ 2011

Με εφεδρεία απειλούνται 20.000 εκπαιδευτικοί...??? Παντελης διαλυση του κρατους


ImageΟι σκέψεις για εφαρμογή της εφεδρείας και στο χώρο της εκπαίδευσης επανέρχονται, σύμφωνα τουλάχιστον με ασφαλείς πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Έθνος» του Σαββάτου.
 
Θα πρόκειται κυρίως για την εφαρμογή της προσυνταξιοδοτικής εφεδρείας δασκάλων και καθηγητών που θέλουν μέχρι και δύο χρόνια να συνταξιοδοτηθούν.

Υπολογίζεται ότι ο αριθμός των εκπαιδευτικών-εφέδρων θα κυμανθεί από 18.000-20.000 στο σύνολο των 185.000 που εργάζονται σήμερα.

Υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη που επικαλείται η εφημερίδα αναφέρουν ότι παρόλο που οι εκπαιδευτικοί εξαιρέθηκαν από την αρχική εφαρμογή του μέτρου, δεν αποκλείεται τελικά να συμπεριληφθούν σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί η κυβερνητική δέσμευση έναντι της τρόικας για 30.000 εφέδρους.
Έντονες είναι οι αντιδράσεις της...
ΟΛΜΕ ακόμα και στη σκέψη για ένα τέτοιο ενδεχόμενο: «Η αντίδραση του εκπαιδευτικού κόσμου θα είναι ισχυρότατη σε μια τέτοια περίπτωση. Εάν υπάρχουν τέτοιες σκέψεις στην κυβέρνηση θα πρέπει να τις αφήσουν στην άκρη» δηλώνει στην ίδια εφημερίδα το μέλος της διοίκησης της ΑΔΕΔΥ και τέως πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Δημήτρης Μπράτης.

«Η οριζόντια εφαρμογή του μέτρου θα ήταν καταστροφική για την Παιδεία» συμπληρώνει ο αντιπρόεδρος της ΟΛΜΕ Γ.Αλεβιζάκης.


 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.