# #

9 Δεκ 2011

Ε όχι και να διαδηλώνετε - εμποδίζετε εμάς που σας κλέβουμε τις ζωές να ζούμε αμέριμνοι




 διαδηλώσεις
Επιταχύνει τις διαδικασίες για να προωθηθεί προς τα κόμματα και τη Βουλή νομοθέτημα για τις διαδηλώσεις, ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γ. Καμίνης, ο οποίος συνδέει τη θεσμοθέτηση κανόνων για τις πορείες διαμαρτυρίας με την απρόσκοπτη λειτουργία της πόλης και με την ενίσχυση του «επιχειρείν».

Ο κ. Καμίνης, από τότε που ανέλαβε την πρωτοβουλία, απαντούσε στις αιτιάσεις περί περιορισμού του δικαιώματος στη διαδήλωση, λέγοντας, ότι στόχος του νομοθετήματος είναι να διασφαλίσει και τα δικαιώματα των διαδηλωτών αλλά και τα δικαιώματα όσων κυκλοφορούν ή εργάζονται και δρουν οικονομικά στο κέντρο της πόλης. 
Μάλιστα, συνεχώς θύμιζε ότι το άρθρο 11 του Συντάγματος κατοχυρώνει το δικαίωμα του συνέρχεσθαι αλλά παραμένει για χρόνια ως εκκρεμότητα η ψήφιση εκτελεστικού νόμου και ισχύει ακόμα χουντικός νόμος του ΄71.

Ο κ. Καμίνης δεν ενστερνίζεται την κριτική που δέχεται από δημοτικές παρατάξεις, συνδικάτα και κοινωνικοί φορείς για τον κίνδυνο του περιορισμού του δικαιώματος της διαδήλωσης ενώ αντιπαρέρχεται τις αιτιάσεις για τη σκοπιμότητα που εξυπηρετούν νομοθετικές ρυθμίσεις, σε μια περίοδο , μάλιστα, κατά την οποία εντείνονται οι αντιδράσεις και οι διεκδικήσεις των εργαζομένων, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και των κυβερνητικών μέτρων.
Έστω και άθελα του, το άρθρο του... "Βήματος" μας εξηγεί το γιατί ο Καμίνης θέλει να περιορίσει τις κινητοποιήσεις (και δεν είναι ο μόνος - παρόμοιες προτάσεις προωθούν εδώ και χρόνια ο ΣΕΒ και άλλοι φορείς της άρχουσας τάξεις):

Όπως λοιπόν μας λέει και το "Βήμα", βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου "εντείνονται οι αντιδράσεις και οι διεκδικήσεις των εργαζομένων, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και των κυβερνητικών μέτρων".

Προκειμένου λοιπόν να πετσοκόψει το λαϊκό κίνημα εν τη γενέσει του, πριν μεγαλώσει περισσότερο, η άρχουσα τάξη προωθεί νόμους που θα περιορίσουν τους εργάτες, διότι "των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν". Με απλά λόγια, η άρχουσα τάξη φοβάται ότι το λαϊκό κίνημα θα την ανατρέψει αν το αφήσει να αναπτύσσεται, οπότε...δεν το αφήνει να αναπτυχθεί. 

Σε αυτό βέβαια αξιοποιεί και τις σημερινές αδυναμίες του λαϊκού κινήματος. Για παράδειγμα τον "κινηματισμό", δηλαδή την υπερβολική έμφαση στις πορείες, χωρίς όμως να υπάρχει πάντα κάποιο πολιτικό σχέδιο πίσω από αυτές. Όσο δεν υπάρχει αυτό, τόσο οι πορείες δεν πετυχαίνουν και πολλά, οπότε ο κόσμος απογοητεύεται και οι πορείες απαξιώνονται στη συνείδηση του.

Για να μην τρελαθούμε βέβαια κιόλας, ΔΕΝ είναι αυτό το βασικό - αντίθετα, η άρχουσα τάξη ποντάρει κυρίως σε αυτούς που αποδέχονται παθητικά τη βαρβαρότητα, ή τη στηρίζουν - σε αυτούς απευθύνεται ο Καμίνης όταν λέει ότι "στόχος του νομοθετήματος είναι να διασφαλίσει και τα δικαιώματα των διαδηλωτών αλλά και τα δικαιώματα όσων κυκλοφορούν ή εργάζονται και δρουν οικονομικά στο κέντρο της πόλης". Στην πραγματικότητα, απευθύνεται σε αυτούς που προκειμένου να εξασφαλίσουν τα δικά τους συμφέροντα, αδιαφορούν για τους εργάτες που είναι φτωχοί ή άνεργοι, ή και θέλουν οι εργάτες να είναι φτωχοί ή άνεργοι, μιας και έτσι αυτοί πλουτίζουν.

Μεγάλο ερώτημα που θα έχει ενδιαφέρον να δούμε είναι η στάση των μικροαστών μαγαζατορων, που παλιότερα ήθελαν με φανατισμό να περιοριστεί το δικαίωμα των διαδηλώσεων, αλλά τώρα βλέπουν ( ; ) ότι οι περισσότεροι απ' αυτούς είναι καταδικασμένοι, μιας και ο κόσμος δεν έχει λεφτά να αγοράσει τίποτα, και τα λουκέτα πέφτουν βροχή στα μαγαζιά τους. Τι θα κάνουν λοιπόν, θα στηρίξουν τα σχέδια των κυβερνώντων, ή τα σχέδια του λαϊκού κινήματος;

Την ίδια ώρα, για να δούμε και νεότερα από το εξωτερικό σχετικά με την καταστολή, στις Αυστραλία είχαμε ένα ακόμα περιστατικό που προκάλεσε αίσθηση, μετά τα όσα είδαμε χθες σε ΗΠΑ και Αγγλία:

Αστυνομικοί «έγδυσαν» διαδηλώτρια του «Occupy Melbourne»
Αστυνομικοί «έγδυσαν» μια αγανακτισμένη διαδηλώτρια του κινήματος «Occupy Melbourne», η οποία είχε τοποθετήσει τη σκηνή της όπως και άλλοι διαδηλωτές σε πάρκο της πόλης.Η νεαρή διαδηλώτρια εκείνη τη στιγμή δεν έκανε τίποτε άλλο, από το να στέκεται ήσυχη φορώντας μόνο… τη σκηνή της.

Οι αρχές της Αυστραλίας έσκισαν με βία τη σκηνή, αφήνοντας τη μόνο με τα εσώρουχα, με την κοπέλα να φωνάζει ότι αυτό δε γίνεται με τη συναίνεσή της και πως οι πράξεις των αστυνομικών την έκαναν να αισθάνεται άβολα.Τη σκηνή κατέγραψαν με τα κινητά τους τηλέφωνα άλλοι διαδηλωτές, οι οποίοι τη χαρακτήρισαν «απαίσια».

Επικίνδυνη προπαγάνδα που κάνει πλύση εγκεφάλου στα παιδιά, με απαράδεκτες ιδέες όπως πχ το να δείχνεις μια στοιχειώδη αλληλεγγύη

Στην Αμερική, οι "υπερσυντηρητικοί" του Fox News, του πιο αντιδραστικού τηλεοπτικού δικτύου της χώρας έχουν πάρει φόρα, και τώρα συζητούν για το αν το Muppet Show πρέπει να λογοκριθεί διότι είναι αριστερό:

Τα Μάπετς «είναι αριστερά και κάνουν πλύση εγκεφάλου στα παιδιά» λέει το Fox
Η νέα ταινία των Μάπετς έχει «φιλελεύθερη προπαγάνδα του Χόλιγουντ» κατά των επιχειρηματιών και επιχειρεί να διαβρώσει τα παιδιά προπαγανδίζοντας κατά του καπιταλισμού εκτίμησαν σχολιαστές του Fox γνωστού για τις υπερσυντηρητικές και αντιφιλελεύθερες θέσεις του, στρέφοντας τα πυρά τους κατά της δημοφιλούς σειράς.

Οι σχολιαστές του Fox Business Network, επισημαίνει σε ένα ειρωνικό σχόλιο, που κάνει πάντως «με βαριά καρδιά» ο Guardian, αναφέρθηκαν σε έναν ήρωα της νέας ταινίας, τον Τεξ Ρίτσμαν (δηλαδή, Τεξ τον Πλούσιο) έναν άπληστο πετρελαιά που θέλει να εξορύξει πετρέλαιο κάτω από το θέατρο των Μάπετς.

«Το φιλελεύθερο (liberal) Χόλιγουντ απεικονίζει έναν επιτυχημένο επιχειρηματία σαν κακό άνθρωπο – και αυτό δεν είναι κάτι νέο» είπε ο Έρικ Μπόλινγκ χρησιμοποιώντας τον όρο «φιλελεύθερο» με τον τρόπο του Fox, εννοώντας «αριστερό» και σχεδόν «κομμουνιστικό».

«Έτσι είναι» υπερθεμάτισε άλλος σχολιαστής «αυτό κάνουν για δεκαετίες» για να παρέμβει και τρίτος που ζήτησε «να αφήσουν ήσυχα τα παιδιά» θεωρώντας ότι η προπαγάνδα έχει στόχο τους ανήλικους. 
Την ίδια ώρα, ευτυχώς υπάρχουν και μερικές αντιδράσεις σε νομοσχέδιο που πέρασαν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με το οποίο μπορούν να συλλαμβάνουν όποιον θέλουν χωρίς καν δίκη - δείτε ένα "χιουμοριστικό" βίντεο με τον Jon Stewart:


Δε θέλουμε όμως να σας ανησυχούμε, όλα θα πάνε καλά - δε χρειάζεται ούτε να παλέψετε ούτε τίποτα. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι...να προσευχηθείτε. Έτσι μας λέει ο Πάπας, και όλοι οι υπόλοιποι εκκλησιαστικοί ηγέτες βέβαια, και γι' αυτό και τα κράτη τους επιβραβεύουν με φοροαπαλλαγές και επιχορηγήσεις, μιας και κρατούν τους λαούς "υπό έλεγχο":



Πάπας: "Βοήθα Παναγιά μου να ξεπεράσουμε την κρίση"
Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Βενέδικτος ΙΣΤ' αναφέρθηκε σήμερα "στην εξαιρετικά δύσκολη χρονική στιγμή για την Ιταλία, την ΕΕ, για διάφορες γεωγραφικές περιοχές" στον πλανήτη την ώρα που "σύννεφα ομίχλης φαίνεται να καλύπτουν την πραγματικότητα", απηύθυνε δε προσωπικά μια ικεσία στην Παναγία να παρέμβει, ώστε όλα αυτά να εξελιχθούν καλώς.
 http://tsak-giorgis.blogspot.com/2011/12/blog-post_2077.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.