# #

18 Νοε 2011

O Νταλάρα τραγουδάει Νταλάρα...???



thumb
Σε μια ύστατη προσπάθεια να δώσει στην ελληνική πλευρά να καταλάβει πως ούτε η μείωση του χρέους ούτε η ένταξη των ιδιωτών ομολογιούχων στο PSI ούτε οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές είναι τόσο εύκολη υπόθεση όσο επιμένουν να την περιγράφουν κάποιοι στην Ελλάδα, ο Τσαρλς Νταλάρα, ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου, αναγκάστηκε να απεκδυθεί τη συνήθη λεκτική και εξωλεκτική του και να αναλύσει την κατάσταση ως εξής:
 (ήξερε να γρατζουνάει λίγη κιθάρα στο Κολλέγιο κι είχε ζήτησε κι από την Άννα Νταλάρα “την ξαδέλφη” όπως την έλεγε χαϊδευτικά, να του στείλει παρτιτούρες με e-mail ) «Έβγαλε βρώμα η ιστορία ότι ξοφλήσατε, είσαστε λέει το παρατράγουδο στα ωραία άσματα και επιτέλους, σκασμός οι υπάλληλοι, πολύ μιλήσατε, στο εξής θα παίζετε σ’ αυτό το θίασο μόνο ως φαντάσματα…».
 Εν συνεχεία, αντιλαμβανόμενος ότι υπήρξε πολύ ωμός via Κώστα Τριπολίτη και κόντρα στην εντελώς δυτική κουλτούρα του, επιχείρησε να αποδώσει τη δυσκολία της κατάστασης σε κάτι ανώτερο, έξω από την Ελλάδα και τους Έλληνες.
 Είπε λοιπόν στο Λουκά Παπαδήμο:
« Στο πεπρωμένο σου να δίνεις σημασία και να προσέχεις πώς βαδίζεις στη ζωή. Όταν κοιμάσαι, άλλος γράφει ιστορία και κάποιος παίζει τη δική σου την ψυχή…». 
Καίτοι συνήθως ο μεταβατικός Έλληνας πρωθυπουργός  ήταν ερμητικά κλειστός στη μεταφυσική, έπιασε την υπερβατική διάθεση του συναδέλφου του τεχνοκράτη και του την επέτεινε, αντιμετωπίζοντάς τον περίπου ως Μάντη:
 «Το’ πες, θα πληρώσω με αίμα, θα με πάρει το ρέμα, γιατί πήγα με κόμμα που ζει μες στο ψέμα… Το’ πες αλλά ήμουν χαμένος, στην καρέκλα δεμένος, από λόμπυ κι από τάργκετ γκρουπ ξεγραμμένος…».
 Προκειμένου να επανέλθουν στην πραγματικότητα, ο Τσαρλς Νταλάρα ζήτησε να ενημερωθεί για την πορεία της επιχείρησης πάταξης της φοροδιαφυγής, βάζοντας ερωτηματικό στο Βαμβακάρη. Ρώτησε δηλαδή:
 « Αντιλαλούνε… αντιλαλού; Αντιλαλούνε οι φυλακές; Αντιλαλούνε οι φυλακές; Τ’ Ανάπλι κι ο Γεντί Κουλές; Αντιλαλούνε τα σήμαντρα; Συγγρού και παραπήγματα;(με το τελευταίο προσπάθησε εμμέσως πλην σαφώς να εκμαιεύσει απάντηση περί του αν την έβαλε ή δεν την έβαλε τελικά την τζίφρα ο Σαμαράς.»
Όταν πληροφορήθηκε ότι  «ψιλοαντιλαλού», καθότι συνελήφθη Πετζετάκης και mr Bodyline, ο Τσαρλς, απέδωσε τα εύσημα στο συνομιλητή του Λουκά (όχι Νταλαρά… Παπαδήμο) και δεν μπόρεσε να μην κάνει μνεία και να μην τον συσχετίσει θετικά με τον πρώην πρωθυπουργό Σημίτη που πάντα ικανοποιούσε τους εταίρους. Περιέγραψε αυτή τη σπάνια ικανότητα του εκσυγχρονιστή πρωθυπουργού ως εξής:
 « Μια σταλίτσα οργανάκι, μια σταλίτσα οργανάκι, καλέ μια σταλίτσα οργανάκι πώς μας έφερνε σε μεράκι…». 
Τέλος, η εποικοδομητική συζήτηση κορυφώθηκε με ερώτηση καλής θέλησης από πλευράς Έλληνα πρωθυπουργού περί του πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί ο οικονομικά εξουθενωμένος ελληνικός λαός στο εξής. Ο Τσαρλς δεν είχε πρόχειρη κάποια απάντηση γι’ αυτό κατέφυγε στα παραδείγματα της φύσης..
« Τα πουλιά τα βρίσκει ο Χάρος στο φτερό και τα ελάφια, όταν σκύβουν για νερό…»
Κι επειδή η ώρα είχε περάσει, ο πρόεδρος του IIF προσέθεσε:
  « Δε θέλω πια να ξαναρθείς»… τουλάχιστον χωρίς να έχεις πρώτα «ρίξει την καρδιά τους στο πηγάδι…» 
ΣΗΜ. Πάντως ο Τζίμης Πανούσης αισθάνεται πιο δικαιωμένος από ποτέ. Πιάνει όσο θέλει στο στόμα τους τον Τσαρλς Νταλάρα και δεν τίθεται θέμα να πληρώσει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.