# #

4 Νοε 2011

Με "υπόλοιπα" και Ε.Βενιζέλο θέλει να συνεχίσει η ίδια κυβέρνηση...

Ποια ειναι τα...υπολοιπα...???

Image

Με τα «υπόλοιπα» (ΛΑΟΣ, Δημοκρατική Συμμαχία, Δημοκρατική Αριστερα) θα προσπαθήσει να σχηματίσει κυβέρνηση ο Γιώργος Παπανδρέου, με αυτόν ευρισκόμενο στο παρασκήνιο και τον Ε. Βενιζέλο πρωθυπουργό!
Λίγες ώρες πριν την ψήφο εμπιστοσύνης ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κάνει μεγάλο πολιτικό παιχνίδι και αυτό οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε και να απορήσουμε γιατί δεν κάνει το ίδιο και στο εξωτερικό όταν πηγαίνει.
 Ίσως γιατί εκεί δεν είναι τόσο «χάπακιες» όπως είναι οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι.
Κατά 99% παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης σήμερα και συνεχίζει κανονικά η νυν κυβέρνηση αφού το προτεινόμενο από αυτόν σχέδιο για κυβέρνηση εθνικής ενότητας, έστω και αν «θέσει εαυτόν εκτός πρωθυπουργίας για να διευκολυνθεί η συγκρότησή της» δεν γίνεται δεκτό από τη ΝΔ.
Ακόμα και η Εύα Καϊλή, αυτή που έβριζαν χθες ως «καλτσοδέτα» οι προεδρικοί, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να υπερψηφίσει.
Η Ν.Δ. βρίσκεται "εκτός κάδρου" και πολιτικών εξελίξεων, προσωρινά τουλάχιστον, αφού δεν μόνη της "έβαλε τα χέρια της και έβγαλε τα μάτια της", όταν κάποιοι "συναινετικοί" κύκλοι γύρω από τον Α.Σαμαρά που δεν έχουν καμία διαφορά με τους συναδέλφους του του ΠΑΣΟΚ τον έπεισαν να βγει και να διακηρύξει ...
πίστη στην δανειακή σύμβαση χωρίς καν να ξέρει τι περιέχει! 
 Σύμφωνα με συνεργάτες του ο πρωθυπουργός θέλει .

    •    «Να παραμείνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ».
    •    «Για λόγους εγγύτητας στο διακύβευμα θα προτείνει ως πρωθυπουργό τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις για τη νέα δανειακή σύμβαση»
    •    «Ο πρωθυπουργός θα απαντήσει στον Αντώνη Σαμαρά πως μια μεταβατική κυβέρνηση τεχνοκρατών μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα στη δραχμή».
    •    «Θα προτείνει πολιτική κυβέρνηση διάρκειας τριών έως έξι μηνών, όσο διαρκεί το τελεσίγραφο της τρόικας».
    •    «Πιστεύει ότι θα ανταποκριθούν στην πρόσκληση τον ΛΑΟΣ, η Δημοκρατική Συμμαχία και η Δημοκρατική Αριστερά».

Σε μία τέτοια περίπτωση η νέα κυβέρνηση θα φθάσει σε αριθμό εδρών τις 180.
Εκτίμησή μας: Δεν πρόκειται να υπάρξει αποδοχή τής πρότασής του, τουλάχιστον από την Δημοκρατική Αριστερά. Για το ΛΑΟΣ όλα παίζονται, αφού φαίνεται να υπάρχει υπόγεια συμφωνία Βενιζέλου-Καρατζαφέρη. Για την Ν.Μπακογιάννη δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα συναινούσε σε κάτι τέτοιο. Δεν έχει και τίποτα καλύτερο να κάνει... 
defencenet.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.