# #

21 Οκτ 2011

Μοναστήρι αγόρασε παρκινγκ πολλών εκατ. ευρώ στη Θεσσαλονίκη και δεν πλήρωσε φόρους!


Μοναστήρι αγόρασε παρκινγκ πολλών εκατ. ευρώ στη Θεσσαλονίκη και δεν πλήρωσε φόρους!

Από την Ολομέλεια της Βουλής μάθαμε πως μοναστήρι του Αγίου Όρους, το ποιο φτωχό όπως λέγεται, αγόρασε παρκινγκ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, έναντι πολλών εκατομμυρίων ευρώ και δεν πλήρωσε ούτε ένα ευρώ στο κράτος για φόρους…

Το θέμα συζητήθηκε στη Βουλή μετά από επερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σχετικά με την μονόπλευρη φορολόγηση εκατομμυρίων Ελλήνων, αλλά όχι και της Εκκλησίας.

Ο κ. Παπαδημούλης ανέφερε στη διάρκεια της συνεδρίασης πως «η Ιερά Μονή Φιλοθέου, η κατά δήλωσή της φτωχότερη μονή του Αγίου Όρους, αγόρασε το 2005 έναν σταθμό αυτοκινήτων, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.


 Αν εφορολογείτο, όπως όλοι οι άλλοι, γι’ αυτήν την εμπορική δραστηριότητα που δεν έχει καμία σχέση με το Θεό και τα θεία –business είναι- θα έπρεπε να πληρώσει φόρο 203.500 ευρώ.


 Ξέρετε πόσο πλήρωσε, με τους νόμους που φτιάχνετε εσείς και η Νέα Δημοκρατία;...
Μηδέν!», τόνισε με νόημα ο κ. Παπαδημούλης.

Πρόσθεσε ακόμη πως «η ίδια Μονή δήλωσε το 2010, με κυβέρνηση ΠΑ.ΣΟ.Κ., –γιατί προηγουμένως ήταν κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας- καθαρά έσοδα από εκμίσθωση ακινήτων 2.255.000 ευρώ και κάτι ψιλά.


 Ξέρετε πόσο πλήρωσε γι’ αυτά ως φόρο στο Ελληνικό Δημόσιο;


 Πλήρωσε 83.000 ευρώ!


 Αν ήταν ο οποιοσδήποτε άλλος, ξέρετε πόσο θα έπρεπε να πληρώσει; 564.000 ευρώ»…
Η Μονή Φιλοθέου, όπως μαθαίνουμε, αγόρασε το συγκεκριμένο πάρκινγκ, που βρίσκεται στην οδό Β. Ηρακλείου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, έναντι 18 εκατ. ευρώ και δεν κατέβαλε φόρο
υς στο κράτος. Εκτιμάται ότι ο ετήσιος τζίρος του πάρκινγκ ανέρχεται στα 2,5 με 3 εκατ. ευρώ.



RAMNOUSIA 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.