# #

26 Μαΐ 2011

Παλαιοί Πόροι....Ολυμπος !!!



Ο ξενώνας Ιππολύτη στους Παλαιούς Πόρους

Για να φτάσουμε στους Παλαιούς Πόρους υπάρχουν δύο δρόμοι: ο ένας ανεβαίνει από τον Πλαταμώνα και ο άλλος έρχεται από τον Παλαιό Παντελεήμονα.

Είναι ένας παραδοσιακός οικισμός σε υψόμετρο 600 μ. Κάποτε ζούσαν εδώ περισσότεροι από 400 άνθρωποι αλλά από το 1976 και μετά (οπότε ιδρύθηκαν οι Νέοι Πόροι) σιγά σιγά το παλιό χωριό εγκαταλείφθηκε πλήρως. Τα σπίτια ως επί το πλείστον είναι λιθόκτιστα του 18ου αι. Στην πλακόστρωτη πλατεία θα βρούμε τη βυζαντινή εκκλησία του Αγ. Γεωργίου. Το χωριό περιβάλλεται από πυκνό δάσος με οξιές, βελανιδιές, καστανιές, πλατάνια και έλατα. Όσοι αγαπούν το περπάτημα μέσα στο δάσος και σε κοντινή απόσταση από το χωριό θα ανακαλύψουν ...
τα εκκλησάκια των Αγίων Αποστόλων και της Ζωοδόχου Πηγής.

Έχουν δημιουργηθεί 3 παραδοσιακοί πέτρινοι ξενώνες:

Ξενοδοχείο Κυβέλη Resort, 6 δωμάτια με τζάκι, κεντρική θέρμανση και A/C και 4 σουίτες με τζάκι, σάουνα και υδρομασάζ. Στο ισόγειο λειτουργεί παραδοσιακή ταβέρνα.

Ξενώνας Ιππολύτη, 8 δίκλινα και 2 τρίκλινα με τζάκι, αυτόνομη θέρμανση, υδρομασάζ, TV και mini bar. Στο ισόγειο λειτουργεί παραδοσιακή ταβέρνα.

Ξενώνας Δρυάδες, 10 δωμάτια με κεντρική θέρμανση, τζάκι, TV και καφέ μπαρ όπου σερβίρεται και το πρωινό. Δείτε και εδώ.

Για κάτι αναμνηστικό θα κατευθυνθούμε προς το μαγαζάκι της κας Ευαγγελίας Τσολή με παραδοσιακά ξύλινα όργανα, διακοσμητικά κεριά, παραδοσιακά κεραμικά και προϊόντα παραδοσιακής χειροτεχνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.