10 Δεκ 2010

Ελατοχώρι. . . υπεροχος προορισμος στα μυθικα Πιερια !

Σχεδιάζετε χριστουγεννιάτικες διακοπές στο βουνό; Ευχηθείτε να χιονίσει και βάλτε στην ατζέντα σας τα ανερχόμενα Πιέρια.

Τα μονοπάτια με το περιηγητικό ενδιαφέρον, οι δασικοί δρόμοι για 4x4, οι όμορφοι οικισμοί, οι καλές ξενοδοχειακές μονάδες και το καλοκουρδισμένο χιονοδρομικό κέντρο κάνουν το Ελατοχώρι –μια περιοχή με φυσικό κάλλος, η οποία ζούσε μέχρι πρότινος στη σκιά του Ολύμπου– να κερδίζει συνεχώς φανατικούς φίλους. Ιδανικό τόσο για φυσιολατρικές βόλτες όσο...
και για αρχαιολογικές εκδρομές, μπορεί να αποτελέσει βάση για επισκέψεις στο Δίον, στην κοιλάδα ανάμεσα στον Όλυμπο και στην Κατερίνη, στη Βεργίνα – ακόμη και στην Παναγία τη Σουμελά (μέσω της Εγνατίας Οδού). Σε όσους από εσάς αρέσει να γράφετε χιλιόμετρα, προτείνουμε μια κυκλική διαδρομή που αξίζει: με αφετηρία το χωριό Ρητίνη και μέσω του δασικού δρόμου, απέναντι από το σχολείο, καταλήγετε έπειτα από περίπου τρεισήμισι ώρες στο χωριό Βρύα, μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από τη Ρητίνη. Must στάσεις της διαδρομής, το ορειβατικό καταφύγιο στο οροπέδιο Σαρακατσάνα, ο κρεμαστός καταρράκτης, η βρύση Κούτουλου και το αρχαίο λατομείο. Αν ανεβείτε στα Πιέρια με την οικογένεια, σημειώστε πως ανάμεσα στο Ελατοχώρι και στη Ρητίνη υπάρχει ένας ινδιάνικος καταυλισμός για να παίξουν τα πιτσιρίκια, ενώ το Κτήμα Ηρακλής, στη διασταύρωση για Κατερίνη, φιλοξενεί άλογα (και για εκδρομές), άγριες πάπιες και πολλά ζώα ακόμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.