8 Δεκ 2010

Ελληνική εφεύρεση για το διαδικτυακό ραδιόφωνο στα αυτοκίνηταΜια ευρηματική συσκευή του ομογενή από τη Μελβούρνη, Γιώργου Πάρθημου, που στηρίζεται στην εφεύρεσή του, μία ηλεκτρονική πλατφόρμα, επονομαζόμενη "miroamer", και η οποία σε συνεργασία με την γνωστή κατασκευάστρια συστημάτων ήχου και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών "Blaupunkt" θα φέρει χιλιάδες ραδιοφωνικούς σταθμούς στο ραδιόφωνο του αυτοκινήτου μας μονοπωλεί το ενδιαφέρον της παγκόσμιας αγοράς.

Η συσκευή αυτή, θα δίνει τη δυνατότητα στους οδηγούς, έναντι ενός πολύ μικρού αντιτίμου, να έχουν διαδικτυακό ...ραδιόφωνο στα αυτοκίνητά τους και άρα να ακούν την πλειοψηφία των ραδιοφωνικών σταθμών ανά την υφήλιο ενώ βρίσκονται στο δρόμο.

Η νέα πλατφόρμα, παρουσιάστηκε στο Παγκόσμιο "Consumer Electronics Show" στο Λας Βέγκας από την εταιρία του ομογενή Τόριαν Γουάιρλες, και την "Blaupunkt" - η miroamer θα μπορεί να εγκαταστεθεί σε κινητά, βιντεοκάμερες ή οποιαδήποτε άλλη κινητή ηλεκτρονική συσκευή έχει την δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης με το διαδίκτυο.

Ο Γιώργος Πάρθημος, βραβεύτηκε ήδη με το βραβείο του καλύτερου ψυχαγωγικού προϊόντος της Αυστραλίας, το iAward. Το εν λόγω βραβείο, απονέμεται κάθε χρόνο από τον οργανισμό Australian Information Industry Association και αναγνωρίζει πρωτοποριακά προϊόντα στον τομέα της τεχνολογίας των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Ηδη, όπως ανακοινώθηκε προσφάτως, τα νέα κινητά τηλέφωνα Blackberry, τα οποία κυκλοφορούν στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, είναι εξοπλισμένα με τη συσκευή Miroamer. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο εφευρέτης της συσκευής στο http://www.neoskosmos.gr/, η συγκεκριμένη εφαρμογή έχει αρχίσει, πλέον, να αποδίδει μεγάλα έσοδα στην ομογενειακή επιχείρηση. Παράλληλα, στο χώρο της τετρακίνησης, ήδη η Audi έχει ξεκινήσει να εξοπλίζει τα αυτοκίνητά της με διαδικτυακά ραδιόφωνα, των οποίων η λειτουργία στηρίζεται, αποκλειστικά, στην πατέντα του Γιώργου Πάρθημου.

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ένα μηνιαίο κόστος που δεν θα ξεπερνά για την Ευρώπη τα 15 ευρώ, με τάση μείωσης, όσο η εφαρμογή θα αποκτά μεγαλύτερο έρισμα στο καταναλωτικό κοινό.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.