9 Δεκ 2010

Η πράσινη ανάπτυξη του Γιωργακη, τα πράσινα άλογα και ένα παραμύθι χωρίς "δράκο"Πριν από λίγους μήνες η κυβέρνηση είχε έτοιμη την απάντηση για πάσα νόσο (και πάσα μ@λ@κί@): «πράσινη ανάπτυξη». Τι ήταν αυτό το νέο «φρούτο»; Ουδείς γνώριζε τι ακριβώς εννοούσαν οι εκπρόσωποι της νέας διακυβέρνησης. Στο, μεταξύ μας προέκυψε και ένα νέο πρόσωπο που θα έκανε πράξη όλα όσα οραματιζότανε ο κ. πρόεδρος. Η «πράσινη Τίνα» έγινε το σύμβολο της «νέας πολιτικής».

Έναν χρόνο αργότερα δεν έχουμε γίνει..
.σοφότεροι για το τι ακριβώς ήταν αυτή η «πράσινη ανάπτυξη». Σίγουρα δεν εννοούσαν την επένδυση του Κατάρ στον Αστακό, ούτε τη νομιμοποίηση των ημιυπαίθριων, ούτε τη δημιουργία της βιομηχανίας των πράσινων πιστοποιητικών για κάθε οικοδομή. Κάτι άλλο έπρεπε να είναι αυτή η περίφημη «πράσινη ανάπτυξη».

Λίγες εβδομάδες πριν την πτώση των ναζί, στη Γερμανία, το καθεστώς είχε αφήσει να κυκλοφορήσουν φήμες ότι δήθεν διέθετε μυστικά υπερόπλα που θα του επέτρεπαν να κερδίσει τον πόλεμο. Φυσικά, δεν υπήρχαν δράκοι που να βγάζουν φωτιές από το στόμα και να τρομάξουν έτσι τον εχθρό. Ήταν ένα παραμύθι λαϊκής κατανάλωσης.

Πολύ φοβόμαστε ότι κι η πράσινη ανάπτυξη του κ. Παπανδρέου ήταν ένα τρικ που χρησιμοποιήθηκε για να πειστεί ο κόσμος ότι αυτή η κυβέρνηση διέθετε όραμα για τη χώρα. Ότι είχε προτάσεις. Δυστυχώς, δεν υπήρχε σχέδιο. Ή καλύτερα, το μόνο σχέδιο που υπήρχε ήταν η κατάληψη της εξουσίας.

Η πράσινη ανάπτυξη θα μπορούσε πράγματι να είναι μία νέα αναπτυξιακή πρόταση για την Οικονομία. Όπως κι άλλες αξιόλογες προτάσεις θα μπορούσαν να προσφέρουν στην προσπάθεια της εξόδου από την κρίση. Αλλά οι προτάσεις αυτές χρειάζονται δουλειά. Δεν μπορούν να γίνονται στο πόδι. Κι αν έχουμε άδικο ας μας απαντήσουν: Τι έχουν κάνει μέχρι σήμερα;

Στη χώρα μας διαθέτουμε –ακόμη– αξιόλογους ανθρώπους που είναι σε θέση να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην πατρίδα τους. Στελέχη που έχουν βαθιά γνώση της αγοράς και μπορούν να καταρτίσουν αξιόπιστες αναπτυξιακές προτάσεις. Αρκεί κάποιος να τους βρει και να τους ζητήσει τη συνεργασία τους, τη βοήθειά τους.
Εκτός κι αν νομίζουν ότι οι ιστορίες για «τα πράσινα άλογα» θα συνεχίσουν να πουλάνε στους φτωχούς ιθαγενείς...
Θανάσης Μαυρίδης στο capital

Σχόλιο apneagr: Προφανώς ο πρωθυπουργός της χώρας όταν μιλούσε για «πράσινη ανάπτυξη», και πράσινα άλογα εννοούσε τις μπίζνες και την κονόμα του αδερφού του ή μήπως η «πράσινη ανάπτυξη» θα έρθει με τα... «φρουτάκια»; αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι η «πράσινη ανάπτυξη» του ΓΑΠ θα θρέψει πλουσιοπάροχα μια νέα γενιά Μαυρογιαλούρων!

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.