# #

22 Οκτ 2010

Συνεχιζεται η αντιδραση του λαου της Γαλλιας....

Νέο κύκλο κινητοποιήσεων ετοιμάζουν τα γαλλικά συνδικάτα, καθώς η Γερουσία αναμένεται να εγκρίνει σήμερα το νόμο για τη μεταρρύθμιση στο συνταξιοδοτικό σύστημα.
Δείχνοντας την αποφασιστικότητά τους για συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων, παρότι η εθνοσυνέλευση έχει ήδη υπερψηφίσει τον επίμαχο νόμο, τα έξι μεγαλύτερα συνδικάτα αποφάσισαν αργά χθες το βράδυ να οργανώσουν νέες διαδηλώσεις στις 28 Οκτωβρίου και στις 6 Νοεμβρίου.
"Η κυβέρνηση φέρει την πλήρη ευθύνη για τις περαιτέρω κινητοποιήσεις δεδομένου ότι δεν μας ακούει και συνεχίζει τις προκλήσεις", ανέφεραν τα συνδικάτα σε κοινή ανακοίνωσή τους, μετά από μία ημέρα διαβουλεύσεων στο Παρίσι.
Η κυβέρνηση από την άλλη πλευρά εμμένει στην ανάγκη μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού και ο νόμος αναμένεται ότι θα εγκριθεί από τη γερουσία σήμερα το βράδυ.
Πέρα από τα προβλήματα στον τομέα των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ο Γάλλος πρόεδρος έχει να αντιμετωπίσει επίσης τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα διϋλιστήρια και τα μπλόκα στις αποθήκες καυσίμων, που έχουν προκαλέσει προβλήματα στον ανεφοδιασμό της αγοράς με καύσιμα.
Σήμερα τα ξημερώματα επενέβη η αστυνομία και ήρε τον αποκλεισμό ενός διϋλιστηρίου της Total έξω από το Παρίσι, όπως έγινε γνωστό από συνδικαλιστές.
Οι συνδικαλιστές έχουν επίσης την υποστήριξη των νέων, που διαδήλωσαν χθες κατά χιλιάδες στο Παρίσι και σε άλλες γαλλικές πόλεις.
Οι διαδηλώσεις ήταν ειρηνικές, εκτός από σποραδικά επεισόδια που έγιναν στη Λιόν και τη Ναντέ
απο την Ελευθεροτυπια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.