# #

22 Οκτ 2010

ΡΟΜΠΟΤ (ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΕΣ ΔΗΛΑΔΗ), ΤΡΑΓΟΥΔΑ, ΚΑΝΕΙ ΜΟΡΦΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΟΠΩΣ ΕΝΑΣ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ... Δειτε το βιντεο!

Θυμάστε την ταινία " BLADE RUNNER" ;


Στην περιοχή Tsukuba της Ιαπωνίας ερευνητές έχουν αναπτύξει ένα ρομπότ που μιμείται τις εκφράσεις του ανθρώπου...
Αυτή η ερευνητική ομάδα λοιπόν 
παρουσίασε το Actroid-F στο Εθνικό Ινστιτούτο Προηγμένων Βιομηχανικών Επιστημών και Τεχνολογίας στην πόλη Tsukuba, κοντά στο Τόκιο.

Το ρομπότ μπορεί να πραγματοποιεί κινήσεις με το κεφάλι. Έχει δέρμα από πυρίτιο το οποίο επιτρέπει να κάνει εκφράσεις όπως να ανοιγοκλείνει τα βλέφαρα και να κατσουφιάζει.

Οι κινήσεις του προσώπου μπορούν να ελεγχθούν απομακρυσμένα από υπολογιστή. Το ρομπότ μπορεί επίσης να παρακολουθεί τις ανθρώπινες εκφράσεις και κινήσεις, και να τις μιμείται.

Η ερευνητική ομάδα σχεδιάζει να πραγματοποιήσει περαιτέρω δοκιμές, με στόχο να χρησιμοποιήσει το εν λόγω δημιούργημα για ιατρικούς σκοπούς. Θα μπορούσε κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί ως συντροφιά σε παιδιά με ειδικές ανάγκες ή για τους ηλικιωμένους για να βοηθήσουν στην πρόληψη της άνοιας.

Το ρομπότ είναι φορητό με το μισό βάρος των προηγούμενων μοντέλων. Οι μπαταρίες του μπορούν να φορτιστούν στο σπίτι.

Ο επικεφαλής της έρευνας Yoshio Matsumoto, δήλωσε ότι η ομάδα του ελπίζει ότι το ρομπότ μπορεί να παρέχει ψυχολογική υποστήριξη σε νοσοκομεία και σε ασθενείς που νοσηλεύονται κατ ‘οίκον.



Ερχεται μάλλον η εποχή που ο άνθρωπος θα βρίσκει συντροφιά (και όχι μόνο) από ρομπότ ή έρχεται η κυριαρχία των μηχανών επί των ανθρώπων;
Τρελλό λίγο έ;
Οχι μακρυνό όμως φίλοι μου.....

  http://kardimos.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.