# #

9 Οκτ 2010

υπάρχουν σήμερα συμπολίτες μας κοντά στη συνταξιοδότηση που να μετρούν και «υπηρεσία κατά των κομμουνιστοσυμμοριτών???

Διπλά τα χρόνια του... αγώνα κατά των κομμουνιστοσυμμοριτών

Δεν μπορεί, είπαμε, κάποιο λάθος κάνουμε. Διαβάζαμε και ξαναδιαβάζαμε τη διάταξη του κώδικα πολιτικών και στρατιωτικών συντάξεων και δεν πιστεύαμε στα μάτια μας. Είναι πραγματικά ανήκουστο, αλλά αποτελεί γεγονός. Εν έτει 2010, με όλο τον χαμό που έχει γίνει με τις συντάξεις, τον τρόπο υπολογισμού τους και όλα τα γνωστά και επώδυνα, παραμένει ακόμη σε ισχύ η προκλητική έτσι κι αλλιώς νομοθεσία που έδινε τη δυνατότητα να «μετρήσουν» μέχρι διπλάσια, μέχρι και έξι συντάξιμα, τα χρόνια όσων πολέμησαν τους «κομμουνιστοσυμμορίτες»!...
 
Το κακό θα ήταν μικρό αν η εν λόγω διάταξη, που θεσμοθετήθηκε αρχικά τα πρώτα μετεμφυλιακά χρόνια, είχε μείνει ξεχασμένη στους αραχνιασμένους νόμους εκείνης της εποχής και σε όποιους τότε είχε ευεργετήσει. Επαναλαμβάνεται, όμως, αυτούσια στους νόμους που ακολούθησαν, με τελευταίο αυτόν που ψηφίστηκε τον περασμένο Ιούλιο! Και αποκαλύπτει την επικίνδυνη... αδιαφορία και προχειρότητα με την οποία οι συντάκτες των νομοθετημάτων στέλνουν τα νομοσχέδια στη Βουλή και οι βουλευτές τα ψηφίζουν. Και στη συνέχεια καλείται, όπως ορίζει το Σύνταγμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να υπογράψει...
Την υπογραφή και μάλιστα δύο φορές του Κ. Παπούλια, γνωστού για την αντιστασιακή του δράση (κομμουνιστοσυμμορίτη τον θεωρούσαν την εμφυλιοπολεμική περίοδο), φέρει ένα Προεδρικό Διάταγμα (του 2007) και ένας νόμος (του 2010) που διπλασιάζει τον χρόνο υπηρεσίας σε όσους κυνήγησαν και εξόντωσαν «κομμουνιστοσυμμορίτες»!...
- Τον Αύγουστο του 2007 υπό μορφήν Προεδρικού Διατάγματος συντάχτηκε ο Κώδικας πολιτικών και στρατιωτικών συντάξεων. Το υπ' αριθμ. 169 Π.Δ., με ημερομηνία 29/8/2007, φέρει την υπογραφή του τότε υπουργού Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη και φυσικά του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Στο άρθρο 40 και υπό τον τίτλο «Υπολογισμός χρόνου υπηρεσίας στο διπλάσιο» διαβάζουμε ότι δικαίωμα υπολογισμού του χρόνου στο διπλάσιο έχουν μεταξύ άλλων και όσοι:
«Ελαβαν μέρος στον αγώνα κατά των κομμουνιστοσυμμοριτών και για όσο χρόνο διατέλεσαν στη ζώνη επιχειρήσεων. Ο χρόνος υπηρεσίας καθενός στη ζώνη των επιχειρήσεων βεβαιώνεται από την αρμόδια Διεύθυνση του οικείου Γενικού Επιτελείου ή του Αρχηγείου της Χωροφυλακής, της Αστυνομίας πόλεων και του Πυροσβεστικού Σώματος. Η διάρκεια του αγώνα κατά των κομμουνιστοσυμμοριτών ορίζεται από την 1η Απριλίου 1946 μέχρι την 31η Οκτωβρίου 1949, με τη διατήρηση της ισχύος της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν.Δ. 2704/1953».
Βεβαίως, δεν ανήκει στον Γ. Αλογοσκούφη η... έμπνευση της διάταξης αυτής. Οι νομοτεχνικοί που ανέλαβαν τη σύνταξη του Κώδικα απλώς έκαναν αντιγραφή των προηγούμενων διατάξεων (Α.Ν. 1854/51, όπως αντικαταστάθηκε με τον Ν. 4448/64). Κανένας φυσικά δεν μπήκε στον κόπο να διαβάσει εκείνες τις διατάξεις και να διαγράψει τη νομοθετική ντροπή. Θα ήταν εύκολο να ρίξουμε το ανάθεμα στην «επάρατο Δεξιά», αν δεν είχαμε και συνέχεια.
Τον περασμένο Ιούλιο ψηφίστηκε από τη Βουλή η «Μεταρρύθμιση Συνταξιοδοτικού Συστήματος του Δημοσίου» (Νόμος 3865, ΦΕΚ 120 Α’ 21/7/2010). Στο άρθρο 2 αναφέρεται ότι «στο άρθρο 40 του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων (Π.Δ. 169/2007, ΦΕΚ 210 Α’) προστίθεται «παράγραφος 7...» (η παράγραφος αφορά τον επανακαθορισμό των μονάδων και υπηρεσιών, άσχετη με το θέμα που αναδεικνύουμε). Αποδεικνύει ωστόσο, και γι’ αυτό την παραθέτουμε, ότι το άρθρο 40 το είδαν, το διάβασαν και έκριναν απλώς ότι σε αυτό έπρεπε να προσθέσουν ακόμη μία παράγραφο. Τον τελευταίο αυτό νόμο υπογράφουν οι Γ. Παπακωνσταντίνου, Ευ. Βενιζέλος, Αν. Λοβέρδος, Μ. Χρυσοχοΐδης και φυσικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Υ.Γ.: Υποθέτουμε (χωρίς να παίρνουμε όρκο σε αυτήν τη χώρα που ζούμε) πως δεν υπάρχουν σήμερα συμπολίτες μας κοντά στη συνταξιοδότηση που να μετρούν και «υπηρεσία κατά των κομμουνιστοσυμμοριτών».
Γ
. Μπαλ.
ΕΘΝΟΣ,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.