# #

14 Ιουλ 2010

Σε κάθε πολιτισμένη χώρα, η χθεσινή αποκάλυψη στη Βουλή θα έθετε ζήτημα παραίτησης του διοικητή της κεντρικής τράπεζας από την κορυφαία θέση του,

Σε μια ιδιαίτερα σοβαρή αποκάλυψη, που αφήνει έκθετο τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος σε κατηγορίες για διευκόλυνση με συγκεκριμένες πράξεις της δράσης των κερδοσκόπων κατά των ελληνικών ομολόγων, οι οποίοι τελικά οδήγησαν τη χώρα στον ασφυκτικό «εναγκαλισμό» της «τρόικας», προχωρούν 15 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με πρώτη υπογράφουσα τη σχετική ερώτηση την πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, κ. Βάσω Παπανδρέου.

Σε κάθε πολιτισμένη χώρα..
, η χθεσινή αποκάλυψη στη Βουλή θα έθετε ζήτημα παραίτησης του διοικητή της κεντρικής τράπεζας από την κορυφαία θέση του, καθώς αποδεικνύει ότι ο κ. Γ. Προβόπουλος αγνόησε τις αντίθετες εισηγήσεις της ίδιας της Νομικής Υπηρεσίας της ΤτΕ και έλαβε μέτρα που ευνόησαν την κερδοσκοπική δραστηριότητα κατά των ομολόγων, αποτέλεσμα της οποίας ήταν να αποκλεισθεί η χώρα από τη διεθνή αγορά και να υποχρεωθεί σε δανεισμό με ταπεινωτικούς όρους από την «τρόικα», για να αποφύγει τη στάση πληρωμών.

Επιπλέον, οι τεκμηριωμένοι, με βάση τέσσερις διαδοχικές γνωμοδοτήσεις της Νομικής Υπηρεσίας της ΤτΕ, ισχυρισμοί των βουλευτών για το ρόλο του κ. Προβόπουλου εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον υπουργό Οικονομικών, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος ως τώρα έχει υιοθετήσει απόλυτα τις δικαιολογίας του διοικητή της ΤτΕ, ότι όλες οι παρεμβάσεις του κατά την κρίσιμη περίοδο των επιθέσεων στα ομόλογα ήταν καθαρά τεχνικού χαρακτήρα και δεν διευκόλυναν τη δράση των κερδοσκόπων.

Πρέπει να σημειωθεί, ότι πολιτικά το θέμα έχει μείνει ανοικτό, καθώς ο Πρωθυπουργός, απαντώντας πρόσφατα σε σχετική ερώτηση του αρχηγού της Ν.Δ. στην Βουλή, είχε τονίσει ότι η υπόθεση θα πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος, ενώ είχε αποφύγει να παράσχει κάλυψη στον υπουργό Οικονομικών και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Η νέα αποκάλυψη από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που προκαλεί τριγμούς στο χρηματοοικονομικό σύστημα της χώρας, αφήνει στον Πρωθυπουργό τον τελευταίο λόγο για τη διερεύνηση αυτής της σκοτεινής υπόθεσης, καθώς το υπουργείο Οικονομικών έχει απεμπολήσει τον εποπτικό του ρόλο στην αγορά ομολόγων και αρκείται να υιοθετεί άκριτα τους ισχυρισμούς της ΤτΕ.                              ...............

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.