# #

27 Απρ 2010

Μέρκελ: «Πάρτε νέα μέτρα λιτότητας»


Μέρκελ: «Πάρτε νέα μέτρα λιτότητας»




Η Ελλάδα πρέπει πρώτα να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της»
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: ΤΑ ΝΕΑ, Δευτέρα 26 Απριλίου 2010 Τελευταία ενημέρωση: 26/04/2010 Web-Only

«Η Γερμανία θα ξεκινήσει τη διαδικασία παροχής βοήθειας προς την Ελλάδα, μόλις αυτή ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της», δήλωσε πριν από λίγο η γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ειδικά για το θέμα της ελληνικής οικονομίας, τόνισε πως εκτιμά ότι θα πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα λιτότητας.

«Η Ελλάδα πρέπει να λάβει νέα μέτρα λιτότητας και οφείλει να αποδείξει ότι είναι σε θέση να επιστρέψει στο δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης», τόνισε.

Η Γερμανία θα ξεκινήσει τη διαδικασία παροχής βοήθειας στην Ελλάδα, μόλις η χώρα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, συμπλήρωσε η κ. Μέρκελ.

Παράλληλα εξέφρασε την υποχρέωση που έχει να διασφαλίσει τη σταθερότητα του Ευρώ, ενώ επεσήμανε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τη στήριξη της χώρας μας από τη Γερμανία είναι η παρουσίαση ενός βιώσιμου σχεδίου.

Η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ακόμη ότι έχει «εμπιστοσύνη» στις διαπραγματεύσεις που γίνονται μεταξύ της Ελλάδας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), οι οποίες πρόκειται να καταλήξουν στο πρόγραμμα οικονομικών μέτρων που απαιτεί το Βερολίνο για την αποδέσμευση της βοήθειας για την Αθήνα.

Η κ.Μέρκελ πρόσθεσε ότι μια έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ «δεν αποτελεί επιλογή» και τόνισε ότι οι δηλώσεις προς αυτήν την κατεύθυνση σπέρνουν αβεβαιότητα στις αγορές.


http://www.alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.