# #

30 Απρ 2010

Με κινητοποιήσεις απαντούν οι εκπαιδευτικοί


Με κινητοποιήσεις απαντούν οι εκπαιδευτικοί


Τη διάθεσή τους να μην κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους μέσα στην περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων, που αρχίζουν στις 14 Μαΐου, εξέφρασαν οι καθηγητές. Προχωρούν, ωστόσο, σε 48ωρη απεργία μαζί με τους δασκάλους στις 4 και 5 Μαΐου.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), Δημ. Πεπές, "δεν κυνηγούμε τις πανελλαδικές εξετάσεις. Δεν θα δώσουμε σε κανέναν το δικαίωμα να παίζει με την ευαισθησία των εκπαιδευτικών. Δεν θέλουμε να ματώσουμε καμία υπουργό, αλλά όχι και να ματώσουν οι εκπαιδευτικοί".

Διευκρίνισαν ωστόσο ότι αν η ΑΔΕΔΥ κηρύξει απεργία κατά την περίοδο των πανελλαδικών θα συμμετάσχουν.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν σήμερα, τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων δασκάλων (ΔΟΕ) και καθηγητών (ΟΛΜΕ) τόνισαν ότι προχωρούν σε 48ωρη απεργία στις 4 και 5 Μαΐου, προσανατολίζονται σε απεργία κατά την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου, ενώ απάντησαν σε ένα προς ένα στα άρθρα του πολυνομοσχεδίου για την εκπαίδευση.

Ειδικότερα, δάσκαλοι και καθηγητές, τόνισαν ότι ανησυχούν γιατί με τους λιγότερους διορισμούς δεν θα λειτουργήσουν ομαλά τα σχολεία το Σεπτέμβριο.

Οσο για την διετή δοκιμαστική θητεία των εκπαιδευτικών τη χαρακτήρισαν "στρατιωτική θητεία", ενώ αντιδρούν και ως προς την τοποθέτηση του "μέντορα-αξιολογητή" των εκπαιδευτικών, για να προσληφθούν μόνιμα.

Επεισόδια στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Επεισόδια σημειώθηκαν χθες το βράδυ στο συλλαλητήριο που οργάνωσαν, στο κέντρο της Αθήνας, ωρομίσθιοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, μέλη της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, κατά του νομοσχεδίου που αφορά τον τρόπο διορισμού των εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία στις 8:10 το βράδυ από την κάτω πλευρά του Συντάγματος, στη στοά Ταχυδρομείου, ομάδα νεαρών, που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο, επιτέθηκαν σε διμοιρία των ΜΑΤ η οποία τους απώθησε με τη χρήση χημικών.

Στις 9 προκλήθηκε επεισόδιο στην είσοδο της Βουλής από την πλευρά της Βασιλίσσης Σοφίας όταν οι διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό φραγμό. Οι αστυνομικοί έκαναν και σε αυτή την περίπτωση χρήση χημικών και τους απώθησαν.

Λίγο αργότερα στην οδό Σίνα συνελήφθη 21χρονος γιατί πετούσε κομμάτια μάρμαρα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Το συλλαλητήριο διαλύθηκε λίγο μετά τις 9:30 χωρίς να υπάρχει συνέχεια στα επεισόδια.

www.alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.