# #

30 Απρ 2010

Καθε τραγωδια πρεπει να τελειωνει με καθαρση......


Το ΔΝΤ είναι πραγματικότητα. Ήρθε στην Ελλάδα και επιβάλει όρους, τους οποίους εμείς αποδεχόμαστε μη μπορώντας να κάνουμε διαφορετικά.
Η χώρα μας σήμερα εξουθενωμένη περιήλθε σε δεινή θέση, για την οποία ευθύνονται οι έχοντες ασκήσει εξουσία στην μεταπολίτευση πολιτικοί σχηματισμοί.
Άμοιρη ευθυνών δεν είναι ούτε η αριστερά, η οποία μπορεί να μην είχε υπουργεία, αλλά διαμόρφωνε χαρακτήρες και πρακτικές σφόδρα αντικοινωνικές. Και όπως είχε γράψει ο Άγγλος συγγραφέας Τ. Σ. Έλιοτ μεταξύ της ιδέας και της πράξης μεσολαβεί μια σκιά…
Η χώρα ζεί σήμερα την έναρξη μιας περιόδου οικονομικής υποδούλωσης, που η ιστορία έχει αποδείξει ότι ακολουθείται και από εθνικές καταστροφές.
Σήμερα το κρίσιμο ζήτημα είναι η επόμενη ημέρα και η διαχείρισή της. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη την επόμενη ημέρα οι ασκούντες εξουσία υπουργοί να δράσουν με ένα επαναστατικό πνεύμα, που ίσως ποτές μέχρι σήμερα δεν σκέφθηκαν να εφαρμόσουν.
Να εγκαταλείψουν εκείνες τις παλαιές νοοτροπίες που ήταν στηριγμένες στο πελατειακό σύστημα, την παρεοκρατία, την αναξιοκρατία, τις εξαρτήσεις και τις συμφωνίες κάτω από το τραπέζι.
Όλα τα προηγούμενα μας οδήγησαν στο τεράστιο χρέος και στην τραγική θέση να μην μας δανείζει σήμερα κανένας.
Η επόμενη ημέρα απαιτεί αποτελεσματικότητα από τους υπουργούς με υπέρτατη στόχευση να εξυπηρετηθεί το εθνικό συμφέρον.
Το τελευταίο δεν είναι κάτι γενικό και αόριστο και ούτε μοιάζει με τα γενικά που λέγονται στις σχολικές εορτές. Σημαίνει ασφαλή έξοδο από τη σημερινή κατάσταση της οικονομικής υποδούλωσης το συντομότερο δυνατό. Αυτή είναι η μία πλευρά της λύσης του προβλήματος. Υπάρχει όμως και η Αφορά την ανάγκη « να πληρώσουν την νύφη», εκείνοι που συμμετείχαν στο να φθάσει το χρέος στα σημερινά δυσθεώρητα ύψη.
Έχει καθήκον ο Γ. Παπανδρέου να τους βρει και να τους δείξει στον ελληνικό λαό, που αρχίζει την ανάβαση στο Γολγοθά. Τα προαναφερόμενα είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη, για να αποδεχθούν όλοι (και κυρίως αυτοί που δεν έφταιξαν) τις μεγάλες θυσίες που απαιτούνται.
Αν δεν φανεί, με διακριτό και ξεκάθαρο τρόπο, η εμπέδωση της δικαιοσύνης (όχι στα τηλεοπτικά παράθυρα και στα σουαρέ των υπουργών με τον Τύπο) τότε το πιο πιθανό είναι ότι το σχέδιο που προετοιμάζει η κυβέρνηση θα αποτύχει.
Και επειδή ζούμε στην Ελλάδα όπου πρωτογεννήθηκε η αρχαία τραγωδία, πρέπει να μάθουμε ποιοι μας έφεραν μέχρι εδώ. Σε ποιες τσέπες μεταφέρθηκε εθνικός πλούτος, που μετατράπηκε στη συνέχεια σε δημόσιο χρέος της ελληνικής κοινωνίας.
Και θα ήταν αφέλεια να σκεφτούν κάποιοι καλοπροαίρετοι ότι πιθανόν συγκαλύπτοντας ευθύνες, αυτές τις δύσκολες ώρες, θα εξυπηρετηθούν εθνικά συμφέροντα.
Εθνικό είναι ότι είναι αληθές έγραφε ο Διονύσιος Σολωμός και ποτέ δεν αποδείχθηκε ότι είχε άδικο.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.i-reportergr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.