# #

18 Δεκ 2022

Ναι, κύριε Πρωθυπουργέ! Καταληστεύετε κάθε μήνα, με ωμό τρόπο, αυτούς τους 360.000 πάμφτωχους χαμηλοσυνταξιούχους




 

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ!

Με την ιδιότητα του Μαθηματικού που κατέχω, σας ενημερώνω στα εξής :

Λόγω ενεργειακής κρίσης, το κόστος ζωής μέσα σε ένα χρόνο έχει διπλασιαστεί!.

Έτσι τα 1000 ευρώ μέσα σε ένα χρόνο σε αγοραστική αξία, έχουν γίνει 500 ευρώ!.


Κύριε Πρωθυπουργέ!

Αυτά που έχετε κάνει μέχρι σήμερα είναι ελάχιστα, ειδικά για τους φτωχούς ή τους πολύ φτωχούς!.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι, το 68,3% (σχεδόν το 70%) των Ελλήνων είναι φτωχοί ή πολύ φτωχοί (αυτό, από στοιχεία του ΟΟΣΑ, του έτους 2021, που είναι αναρτημένα και στο Sait του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ)).

Επίσης πρέπει να γνωρίζετε ότι έχουμε το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό φτώχειας στην ΕΕ, μετά τη Βουλγαρία!

Και απ' αυτούς τους φτωχούς και πολύ φτωχούς Έλληνες πολίτες που είναι, (όπως σας είπα παραπάνω), σχεδόν το 70% του όλου πληθυσμού της Ελλάδας, τους παίρνετε, κύριε Πρωθυπουργέ, κάθε μήνα από έμμεσους φόρους (ΦΠΑ 6%, 13%, 24%), κατά μέσο όρο, ΤΟ 15% ΤΗΣ ΙΣΧΝΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥΣ ή ΤΟ 15% ΤΟΥ ΙΣΧΝΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΤΟΥΣ!. (η απόδειξη ότι στους χαμηλοσυνταξιούχους και στους χαμηλόμισθους από τους έμμεσους φόρους, τους παίρνετε κάθε μήνα, το 15% της σύνταξης του ή το 15% του φτωχού μισθού τους,, υπάρχει σε πρόσφατο άρθρο μου).

Για να μάθουν όλοι οι Έλληνες πολίτες, κύριε Πρωθυπουργέ, πόσο ωμά ληστεύετε κατά μέσο όρο (σε ευρώ, κάθε μήνα) τους πάμπτωχους χαμηλοσυνταξιούχους, σας παρουσιάζω ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα :

Παίρνω τους 360.000 χαμηλοσυνταξιούχους που ο πρώην Πρωθυπουργός κύριος Τσίπρας τους έκοψε το ΕΚΑΣ (των 250 ευρώ) και σήμερα (στην εποχή της τρομερής ακρίβειας) η σύνταξη τους είναι 400 ευρώ!

Αυτών των 360.000 χαμηλοσυνταξιούχων με την πενιχρότατη σύνταξη των 400 ευρώ, τους παίρνετε, κάθε μήνα από τους έμμεσους φόρους 6%, 13%, 24% (όπως σας είπα παραπάνω), κατά μέσο όρο, ΤΟ 15% ΤΗΣ ΙΣΧΝΟΤΑΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥΣ, (των 400 ευρώ), δηλαδή κάθε μήνα σε ευρώ, τους παίρνετε (κατά μέσο όρο) : 15%χ400=15/100χ400=15χ400/100=6000/100=60 ευρώ (κάθε μήνα).

Ναι, κύριε Πρωθυπουργέ!

Καταληστεύετε κάθε μήνα, με ωμό τρόπο, αυτούς τους 360.000 πάμφτωχους χαμηλοσυνταξιούχους με το ποσό των 60 ευρώ (κατά μέσο όρο), που σε ετήσια βάση είναι 60χ12=720 ευρώ και τους δίνετε (από τα 720 ευρώ που τους έχετε πάρει μέσα σε ένα χρόνο, από τους έμμεσους φόρους) ΜΟΝΟ 250 ευρώ (ως επιταγή ακρίβειας)!!!!!!.

Δεν τους δίνετε καν, ως επιταγή ακρίβειας (ως ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ : ως 13η σύνταξη)) το ποσό των 400 ευρώ, που είναι ίσο με την πενιχρότατη σύνταξη τους των 400 ευρώ!.

Κατ' αυτό τον τρόπο, σας απέδειξα κύριε Πρωθυπουργέ ότι :

Με την επιταγή ακρίβειας των 250 ευρώ, κοροϊδεύετε και εμπαίζετε τους 360.000 πάμφτωχους χαμηλοσυνταξιούχους, που έχουν σύνταξη 400 ευρώ και αυτό δεν σας τιμά καθόλου!!!.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει, κύριε Πρωθυπουργέ και για όλους τους άλλους χαμηλοσυνταξιούχους που έχουν σύνταξη μέχρι 800 ευρώ!.

Δίνετε και σ' αυτούς, το πενιχρό ποσό των 250 ευρώ (ως επιταγή ακρίβειας) και τους παίρνετε ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ, από τους έμμεσους φόρους (ΦΠΑ :6%, 13%, 24%), ΤΟ 15% (κατά μέσο όρο) ΤΗΣ ΦΤΩΧΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥΣ και μέσα σε ένα χρόνο (κατά μέσο όρο), τους παίρνετε 1,8 ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ (περίπου 2 συντάξεις)!

Σε όλους αυτούς τους φτωχούς χαμηλοσυνταξιούχους (που είναι εκατομμύρια), είστε σφιχτός, κύριε Πρωθυπουργέ!.

Ενώ, με απλοχεριά σκορπάτε τα χρήματα του Ελληνικού λαού, προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (Μ.Μ.Ε) και προς τα Sait του Διαδικτύου, για να πρόσκεινται φιλικά, με την Πολιτική σας!

Κύριε Πρωθυπουργέ!

Κυβερνάτε ένα λαό, που στη συντριπτική του πλειοψηφία είναι φτωχός και του δίνεται ψίχουλα, (όπως παραπάνω σας ανέλυσα)!.

Αλλάξτε πολιτική!

Και κάτι τελευταίο, κύριε Πρωθυπουργέ!

Κρατικοποιήστε ξανά τη ΔΕΗ (που εσείς την ιδιωτικοποιήσατε) και δώστε φθηνό ρεύμα στο λαό. .

Ο λαός πεινάει!

Και από την πείνα την πολλή, στις Βουλευτικές εκλογές, μπορεί και να σας "φάει............" (εκλογικά εννοώ)!!!


Αθανάσιος Τσόκας

Μαθηματικός-Ερευνητής


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.