# #

4 Νοε 2022

«Δεν μπορώ άλλο να ακούω τις βλακείες και τα ψέματα του Άδωνι Γεωργιάδη»

 


Επίθεση κατά του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτή, Γιώργος Λεχουρίτης, για την απάτη με το «καλάθι του νοικοκυριού» κατηγορώντας τον ευθέως ότι «δεν μπορώ να ακούω άλλο τις βλακείες και τα ψέμματα του, έχει ξεπεράσει στα ψέματα όλους του πολιτικούς».

Είπε μάλιστα πως για να υπάρξει πραγματική μείωση των τιμών των προϊόντων πρέπει να...

γίνει μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα.

«Το λέγαμε από πριν, θα μπουν προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας και προϊόντα προσφορών. Τι άλλαξε; Τίποτα. Το μόνο που άλλαξε είναι τα ψέματα που συνεχίζει να λέει ο υπουργός Ανάπτυξης», δήλωσε ο Γιώργος Λεχουρίτης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra.

«Πρόκειται για σόου κοροϊδίας και εξαπάτησης των συμπολιτών μας», υπογράμμισε ο κ. Λεχουρίτης.

«Βαρέθηκα να ακούω τις βλακείες του υπουργού. Δεν μπορώ να ακούω ψέματα. Ξέρω ότι οι πολιτικοί λένε ψέματα, αλλά ο κ. Γεωργιάδης έχει ξεπεράσει τους πολιτικούς. Τι μας είπε; Ότι είχαν τα προϊόντα καλύτερες τιμές από τις προηγούμενες ημέρες. Να σας δείξω φυλλάδιο που έχω στα χέρια μου;

Είναι οι ίδιες τιμές με το καλάθι του νοικοκυριού. Και είναι φυλλάδιο προσφορών. Τι άλλαξε λοιπόν; Τίποτα!»

«Για το περιβόητο γάλα που λέει, 1,12 ευρώ, όλα τα σούπερ μάρκετ έχουν γάλα ιδιωτικής ετικέτας 1,12. Δεν ντράπηκε να πάρει στα χέρια του γάλα γερμανικό, το οποίο παράγεται και συσκευάζεται στη Γερμανία και πωλείται από ελληνικό σούπερ μάρκετ;», διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ.

Παράλληλα, κατήγγειλε τα όσα εντόπισε πραγματοποιώντας έρευνα στο e-katanalotis. «Αυτός έκανε το σόου στις τηλεοράσεις. Εγώ έκανα την πραγματική έρευνα της αγοράς. Μπήκα στο e-katanalotis, έλεγξα ορισμένα σούπερ μάρκετ.

Υπάρχουν προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, στο 80%-90% σε ορισμένα σούπερ μάρκετ. Υπάρχουν και επώνυμα προϊόντα αλλά είναι προϊόντα σε φυλλάδιο προσφορών. Δεν χρειάζεται να διαφημίζω ποιο σούπερ μάρκετ είναι, όπως έκανε ο υπουργός για επώνυμα μακαρόνια.

Μπορεί να είχαν π.χ. ονομαστική τιμή 1,42 ευρώ αλλά με τις προσφορές τα πούλαγαν τα σούπερ μάρκετ στα 1,2-1,27 ευρώ».

«Θέλοντας να επιβεβαιωθεί ο ίδιος, έκανε την μία πατάτα μετά την άλλη. Ως ΙΝΚΑ έχουμε στοιχεία, τα αντιπαραθέτουμε. Αποδεικνύουν ότι αυτό που λέμε εμείς είναι αλήθεια, αυτό που λέει ο υπουργός είναι ψέματα στα αυγά, στα απορρυπαντικά, στα είδη περιποίησης, τα είδα στο φυλλάδιο προσφορών, ήταν ακριβώς οι ίδιες τιμές με αυτές στο e-katanalotis υπάρχει και περίπτωση, πιθανώς τυπογραφικό λάθος, που το φυλλάδιο το έχει φθηνότερα», υπογράμμισε.

Ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ πρότεινε ως λύση για την αντιμετώπιση της καλπάζουσας ακρίβειας τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα. «Αυτό θα επιφέρει μείωση τιμών στην αγορά, στο κόστος παραγωγής, στο κόστος ενέργειας. Αυτόματα, θα πέσουν οι τιμές στα προϊόντα. Η επίκληση της κυβέρνησης, ότι δεν συμφέρει τα δημόσια οικονομικά μία μείωση του φόρου, είναι κοροϊδία.

Αυτούς που δεν συμφέρει, είναι στο λαθρεμπόριο καυσίμων. Όσο μεγαλύτερος είναι ο φόρος , τόσο περισσότερα λαθραία καύσιμα κυκλοφορούν. Αυτή είναι η πραγματική εικόνα».


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.