Σε όλη τη διάρκεια  σειράς άρθρων, που ξεκίνησε ενάμιση μήνα πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία, ανέπτυξα την ιδέα ότι οι Στράουσιανοί, η μικρή ομάδα οπαδών του Λέο Στράους στο κόρφο των κυβερνήσεων των ΗΠΑ, σχεδίαζε μια σύγκρουση με την  Ρωσία και με την Κίνα. Στο δέκατο επεισόδιο αυτής της σειράς, διηγήθηκα πώς το σύνταγμα Αζόφ έγινε το παραστρατιωτικό στήριγμα των Ουκρανών μπαντεριστών αναφερόμενος στην επίσκεψη που έκανε ο γερουσιαστής John McCain, το 2016. Ωστόσο, ο τελευταίος δεν ήταν Στράουσιανός, αλλά τον συμβούλεψε ο Robert Kagan κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας το 2008, ένας κεντρικός στοχαστής μεταξύ των Στράουσιανών, παρότι  πάντα αρνιόταν προσεκτικά ότι είναι μέλος αυτής της αίρεσης.


Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ


Ένα βίντεο,

που γυρίστηκε κατά την επίσκεψη του Τζον Μακέιν στην Ουκρανία το 2016, επανήλθε στην επιφάνεια. Βλέπουμε τον γερουσιαστή να συνοδεύεται από τον συνάδελφο και φίλο του, γερουσιαστή Lindsey Graham, και από τον Ουκρανό πρόεδρο Petro Poroshenko. Οι δύο ΗΠΑϊοι ταξιδεύουν σε αποστολή γερουσιαστών. Αλλά ο Μακέιν είναι επίσης πρόεδρος του IRI (International Republican Institute), του ρεπουμπλικανικού κλάδου της NED (National Endowment for Democracy). Γνωρίζουμε ότι το IRI έχει πραγματοποιήσει περίπου εκατό σεμινάρια για τους ηγέτες των ουκρανικών πολιτικών κομμάτων που ταξινομούνται στη δεξιά, συμπεριλαμβανομένων των μπαντεριστών.

Οι γερουσιαστές απευθύνονται σε αξιωματικούς του συντάγματος Αζόφ, του κύριου παραστρατιωτικού σχηματισμού των Μπαντεριστών. Αυτό δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη. Ο Τζον Μακέιν πάντα υποστήριζε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να βασίζονται στους...

εχθρούς των εχθρών τους όποιοι κι αν είναι. Έτσι, ανέφερε δημόσια τις επαφές του με το Ντάες εναντίον της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας [3]

Σε αυτό το βίντεο, οι γερουσιαστές Lindsey Graham και John McCain διαβεβαιώνουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα δώσουν όλα τα απαραίτητα όπλα στους συνομιλητές τους για να μπορέσουν να νικήσουν τη Ρωσία.

Αυτό το βίντεο, επαναλαμβάνω, ηχογραφήθηκε έξι χρόνια πριν από την είσοδο του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία. Οι δύο γερουσιαστές αναθέτουν στους συνομιλητές τους μια αποστολή. Δεν τους βλέπουν ως μισθοφόρους, αλλά ως πληρεξούσιους που θα πολεμήσουν για τον μονοπολικό κόσμο μέχρι θανάτου.

Ο πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο παρουσιάζει το νέο του έμβλημα στην SBU.

Λίγο αργότερα, ο πρόεδρος Ποροσένκο, ο οποίος είχε παρακολουθήσει αυτή τη συνέντευξη σε στολή μάχης, άλλαξε το έμβλημα των μυστικών υπηρεσιών του, της SBU. Πρόκειται από τώρα και στο εξής για μια κουκουβάγια που κρατά ένα σπαθί με στόχο τη Ρωσία με το σύνθημα «Οι σοφοί θα κυβερνήσουν τα αστέρια». Είναι σαφές ότι ο ουκρανικός κρατικός μηχανισμός προετοιμαζόταν για πόλεμο εναντίον της Ρωσίας για λογαριασμό των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τρία χρόνια αργότερα, στις 5 Σεπτεμβρίου 2019, η Rand Corporation οργάνωσε μια συνάντηση στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ για να τους εξηγήσει το σχέδιό της: να αποδυναμώσει τη Ρωσία αναγκάζοντάς την να αναπτυχθεί στο Καζακστάν, στη συνέχεια στην Ουκρανία και μέχρι την Υπερδνειστερία [4].

Έχω εξηγήσει εκτενώς σε δύο προηγούμενα άρθρα [5] ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο ανέκτησαν στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου πολλούς ηγέτες των Ναζί και τους Ουκρανούς μπαντεριστές για να τους χρησιμοποιήσουν  εναντίον της ΕΣΣΔ. Έμενε να διερευνηθεί πώς τους όπλισαν.


ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


Από το 2014, το ουκρανικό κράτος ξεκίνησε μερικά μυστικά στρατιωτικά προγράμματα. Το πρώτο και πιο γνωστό είναι η συνεργασία του με το Πεντάγωνο σε 30 διαφορετικά εργαστήρια. Σύμφωνα με τις Ηνωμένες Πολιτείες, αυτό το πρόγραμμα είχε ως στόχο την καταστροφή των βιολογικών όπλων που είχε παραγάγει και αποθηκεύσει η Σοβιετική Ένωση στην Ουκρανία. Είναι προφανώς απίθανο, επειδή δεν βλέπουμε, 31 χρόνια μετά την ανεξαρτησία και 8 χρόνια μετά την έναρξη αυτού του προγράμματος, γιατί να υπάρχουν ακόμα τέτοια όπλα. 

Αντίθετα, σύμφωνα με τη Ρωσία, το Πεντάγωνο ανέθεσε υπεργολαβικά στην Ουκρανία έρευνες σε όπλα που απαγορευόταν από τη Σύμβαση Απαγόρευσης Βιολογικών Όπλων του 1972. Βάσει των εγγράφων που κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια της ειδικής της επιχείρησης, ισχυρίζεται, μεταξύ άλλων, ότι πραγματοποιήθηκαν πειράματα εν αγνοία τους σε ψυχικά ασθενείς στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Νο. 1 (Streletchye, περιοχή του Kharkov) και ότι ένας παράγοντας φυματίωσης χειραγωγήθηκε για να μολύνει τον πληθυσμό της περιφέρειας του Slavianoserbsk (Λαϊκή Δημοκρατία του Lugansk). Ή ακόμη ότι αυτά τα εργαστήρια διεξήγαγαν «εξαιρετικά επικίνδυνα πειράματα με στόχο την ενίσχυση των παθογόνων ιδιοτήτων της πανώλης, του άνθρακα, της τουλαραιμίας, της χολέρας και άλλων θανατηφόρων ασθενειών χρησιμοποιώντας την συνθετική βιολογία». 

Ένα άλλο έργο αφορά τις νυχτερίδες ως φορείς για τη μετάδοση πιθανών παραγόντων βιολογικού πολέμου, όπως της πανώλης, της λεπτοσπείρωσης, της βρουκέλλωσης, των φιλοϊών ή των κορωνοϊών.

Αυτές οι πολύ σοβαρές κατηγορίες ακόμη δεν έχουν διαψευσθεί ή τεκμηριωθεί σαφώς. Η σύνοδος που είχε συγκαλέσει η Ρωσία για αυτό το θέμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, στις 11 Μαρτίου 2022, απέβη άκαρπη. 

Ενώ το αρνήθηκε, η υφυπουργός Εξωτερικών, η Στραουσιανή Victoria Nuland (και σύζυγος του Robert Kagan) είπε κατά τη διάρκεια ακρόασης στη Γερουσία των ΗΠΑ στις 8 Μαρτίου 2022: «Η Ουκρανία διαθέτει... εγκαταστάσεις βιολογικής έρευνας. Φοβόμαστε ότι τα ρωσικά στρατεύματα θα προσπαθήσουν να τις πάρουν υπό τον έλεγχο τους. Προσπαθούμε, επομένως, μαζί με τους Ουκρανούς, να διασφαλίσουμε ότι αυτά τα ερευνητικά υλικά δεν θα πέσουν στα χέρια των ρωσικών δυνάμεων εάν πλησιάσουν»

Παρά τις ασυνέπειες, οι Δυτικοί έχουν συσπειρωθεί πίσω από την Ουάσιγκτον, κατηγορώντας τη Μόσχα ότι λέει ψέματα. 

Στα μάτια τους, είναι απολύτως φυσιολογικό κράτη να έχουν συλλογές από αυτές τις ασθένειες για να τις μελετούν, η παρουσία τους δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως σκοπός της κατασκευής όπλων. Τα ουκρανικά εργαστήρια παρακολουθούνται τακτικά από τον ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη) 

Γεγονός παραμένει ότι αυτή η ερμηνεία δεν καθιστά δυνατή την κατανόηση των παρατηρήσεων της κ. Nuland και δεν λαμβάνει υπόψη καταστροφές όπως, για παράδειγμα, η επιδημία της γρίπης των χοίρων που σκότωσε 20 Ουκρανούς στρατιώτες τον Ιανουάριο του 2016 και ανάγκασε άλλους 200 να νοσηλευτούν.

Ο Ρώσος πρέσβης, Βασίλης Νεμπένζια, κατήγγειλε μεταξύ των άλλων έρευνες για τη μετάδοση επικίνδυνων ασθενειών από εξωπαράσιτα όπως τις ψείρες και τους ψύλλους. Υπενθύμισε ότι παρόμοια πειράματα είχαν «διενεργηθεί στη δεκαετία του 1940 από τη διαβόητη Μονάδα 731 του ιαπωνικού στρατού, τα μέλη της οποίας κατέφυγαν στις Ηνωμένες Πολιτείες για να ξεφύγουν από τη δικαιοσύνη». Η μονάδα 731 είναι η ιαπωνική αντίστοιχη πτέρυγα του Δρ. Josef Mengele στο Άουσβιτς.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο κ. Nebenzia αναρωτήθηκε για τη μεταφορά πολλών χιλιάδων δειγμάτων ορού αίματος από ασθενείς σλαβικής καταγωγής, από την Ουκρανία στο Ερευνητικό Ινστιτούτο Walter Reed του αμερικανικού στρατού. Έρευνες, κατά τη γνώμη του, που στοχεύουν επιλεκτικά συγκεκριμένες εθνοτικές ομάδες όπως αυτές που διεξήγαγε ο Δρ. Wouter Basson για τη Νότια Αφρική το απαρτχάιντ και το Ισραήλ κατά τη διάρκεια της αποικιοκρατικής περιόδου της κατά των μαύρων και των Αράβων («Coast Project»).

Η διοίκηση του ΟΗΕ σούταρε εκτός γηπέδου, ισχυριζόμενη ότι αγνοεί τα πάντα σχετικά με αυτό το πρόγραμμα και αναφερόμενη στα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης που προβλέπει η Συνθήκη. 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ) δήλωσε ότι γνώριζε την ύπαρξη αυτού του προγράμματος, αλλά δεν γνώριζε λεπτομέρειες. 

Επιβεβαίωσε γραπτώς στο πρακτορείο Reuters ότι «είχε συστήσει έντονα στο Υπουργείο Υγείας της Ουκρανίας και στους άλλους αρμόδιους φορείς να καταστρέψουν τα παθογόνα υψηλού κινδύνου προκειμένου να αποτραπεί οποιαδήποτε πιθανή διαρροή». 

Ο κινεζικός τύπος, από την πλευρά του, παραπέμπει σε πειράματα που στοχεύουν στη μετατροπή των εντόμων σε σάιμποργκ (cyborg) προκειμένου να γονιμοποιήσουν ή να αποστειρώσουν τις καλλιέργειες (Επιχείρηση «Insects Allies»).