# #

7 Απρ 2022

Για τις (εκ των υστέρων) αντιδράσεις της ΝΑΤΟϊκής αντιπολίτευσης για το τάγμα Αζόφ: Φάνηκαν στο χειροκρότημα!

 



Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί να δικαιολογήσει, ακόμα και με γελοιότητες, την παρουσία του ναζιστικού τάγματος Αζόφ στην ελληνική Βουλή, τα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖ, ΚΙΝΑΛ, ΜέΡΑ 25) που επέλεξαν να βρεθούν στο κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια της ομιλίας Ζελένκσι διαμαρτύρονται εκ των υστέρων… 

Η ΝΑΤΟϊκή υποταγή δεν άφησε και πολλά περιθώρια. Έγιναν χειροκροτητές του Ζελένσκι και του τάγματος Αζόφ. Τώρα ζητάνε εξηγήσεις, λες και δεν ήξεραν… 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας,

το κόμμα του οποίου είχε ισχυρή παρουσία στη φιέστα Ζελένσκι με συνοδευτικό το ναζιστικό τάγμα Αζόφ, έγραψε σε ανάρτηση του, μεταξύ άλλων:  «Η ομιλία μελών του νεοναζιστικού Τάγματος Αζόφ στη Βουλή των Ελλήνων αποτελεί πρόκληση. Την απόλυτη ευθύνη φέρει ο πρωθυπουργός».

Το ΚΙΝΑΛ (το ΠΑΣΟΚ δηλαδή), κατόπιν εορτής, ζήτησε εξηγήσεις –  μέσω της Ε. Λιακούλη, γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας-  γιατί «δεν υπήρξε καμία ενημέρωση» για «ομιλίες προσώπων που δεν είχαν καμία θεσμική αρμοδιότητα», εννοώντας το μέλος του ναζιστικού τάγματος Αζόφ. 

Το ΜέΡΑ25 συμμετείχε στη συνεδρίαση με έναν εκπρόσωπο, τον βουλευτή Γιώργο Λογιάδη, ο οποίος αποχώρησε όταν το μέλος του ναζιστικού Τάγματος Αζόφ είπε «περήφανα» την ιδιότητα του. Σε δήλωση του ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25, κατόπιν εορτής επίσης, δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Αυτό που συνέβη σήμερα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο είναι απαράδεκτο, είναι καταδικαστέο, είναι ο απόλυτος εξευτελισμός και συνέβη με την πλήρη κάλυψη και ανοχή του Προέδρου της Βουλής και της Κυβέρνησης αλλά και όλων όσοι παρέμειναν στην αίθουσα».

Ακόμα και το «δεν ήξερες; δεν ρώταγες» στην προκειμένη περίπτωση δεν αποτελεί δικαιολογία, διότι γνώριζαν τι εστί κυβέρνηση Ζελένσκι. Πρόσφατα, μάλιστα, ο ίδιος ο πρόεδρος της Ουκρανίας είχε προχωρήσει σε ανοιχτή στήριξη στο ναζιστικό τάγμα Αζόφ: «Είναι αυτοί που είναι, υπερασπίστηκαν την πατρίδα».

Όπως και να το κάνουμε το πράγμα φάνηκε στο… ΝΑΤΟϊκό χειροκρότημα.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.