# #

17 Μαρ 2022

Ρωσία: Βιο-εργαστήρια θανάτου στην Ουκρανία! Οι ΗΠΑ μελέτησαν τη μετάδοση ασθενειών από νυχτερίδες σε άνθρωπο!!!

 


Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έδειξε στοιχεία για τη χρηματοδότηση στρατιωτικών βιολογικών έργων από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι χώρες του ΝΑΤΟ διεξήγαγαν ένα μυστικό έργο στην Ουκρανία για να μελετήσουν τη μετάδοση ασθενειών στον άνθρωπο από νυχτερίδες, 

δήλωσε ο υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, σε μια ενημέρωση.

Εξήγησε ότι ειδικοί από τα ρωσικά στρατεύματα ακτινοβολίας, χημικής και βιολογικής προστασίας εργάζονται με πρωτότυπα έγγραφα που ελήφθησαν από υπαλλήλους ουκρανικών εργαστηρίων.

«Στο πλαίσιο ενός αμερικανικού έργου, το Ινστιτούτο Κτηνιατρικής του Χάρκοβο μελέτησε άγρια ​​πτηνά ως φορείς για τη μετάδοση της γρίπης των πτηνών υψηλής παθογονικότητας. Ταυτόχρονα, αξιολογήθηκαν οι συνθήκες υπό τις οποίες οι διαδικασίες μετάδοσης μπορεί να γίνουν ανεξέλεγκτες, να προκαλέσουν οικονομική ζημιά και δημιουργούν κινδύνους για την επισιτιστική ασφάλεια», πρόσθεσε ο Κονασένκοφ.

Όπως τόνισε ο ίδιος, τα διαθέσιμα έγγραφα επιβεβαιώνουν ότι η έρευνα στο Χάρκοβο διεξάγεται εδώ και πολλά χρόνια σε συστηματική βάση υπό την άμεση επίβλεψη ειδικών από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Επιπλέον, στο άμεσο μέλλον, το υπουργείο Άμυνας θα δημοσιεύσει νέο πακέτο εγγράφων, πρόσθεσε ο στρατηγός. Τόνισε ότι θα αφορούν την εξαγωγή μεγάλης ποσότητας ανθρώπινων βιο-υλικών από την Ουκρανία στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.


#Russian Ministry of Defense presented "facts" about #US development of biological weapons in #Ukraine
Image
Image
Image
Image


Η Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας του ΟΗΕ, Ύπατη Εκπρόσωπος για Υποθέσεις Αφοπλισμού Ιζούμι Νακαμίτσου, με φόντο τις δηλώσεις της Μόσχας για στρατιωτικά βιολογικά προγράμματα στην Ουκρανία, συνέστησε τη χρήση των άρθρων 5 και 6 της σύμβασης για τα βιολογικά και τοξικά όπλα (BTWC).

Η Νακαμίτσου επεσήμανε ότι το BTWC «δεν διαθέτει μηχανισμό πολυμερούς επαλήθευσης που εποπτεύεται από έναν ανεξάρτητο οργανισμό όπως ο OPCW. Έτσι, η αξιολόγηση του κατά πόσον εκπληρώνονται οι υποχρεώσεις που απορρέουν από τη σύμβαση είναι καθήκον των χωρών που συμμετέχουν», είπε η ίδια.

Ωστόσο, επεσήμανε ότι παρά την έλλειψη ενός διεθνούς καθεστώτος επαλήθευσης, το BTWC περιέχει μια σειρά μέτρων στα οποία μπορούν να καταφύγουν τα κράτη μέλη «για να επιλύσουν καταστάσεις στις οποίες τα κράτη μέλη έχουν ανησυχίες ή υποψίες για τις δραστηριότητες των ομολόγων τους».

Πρόκειται για τα άρθρα 5 και 6. Το άρθρο 5 της Σύμβασης ορίζει, ειδικότερα, ότι «τα Κράτη Μέρη στη Σύμβαση αναλαμβάνουν να διαβουλεύονται και να συνεργάζονται μεταξύ τους για την επίλυση τυχόν ζητημάτων που μπορεί να προκύψουν σε σχέση με τον σκοπό ή σε σχέση με την εφαρμογή των διατάξεων της σύμβασης».

Όπως τόνισε η Νακαμίτσου, οι συμμετέχουσες χώρες της BTWC έχουν αναπτύξει διαδικασίες για την αποσαφήνιση διφορούμενων και εκκρεμών ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής σύγκλησης επίσημης συνάντησης διαβούλευσης για την εξέταση τέτοιων ζητημάτων.

Το άρθρο 6 του BTWC ορίζει ότι «κάθε κράτος μέρος σε μια σύμβαση που διαπιστώνει ότι οποιοδήποτε άλλο κράτος μέρος ενεργεί κατά παράβαση των υποχρεώσεων που απορρέουν από τις διατάξεις της σύμβασης μπορεί να υποβάλει καταγγελία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ».

«Θα ενθαρρύνω τις χώρες μέλη της BTWC να εξετάσουν το ενδεχόμενο χρήσης των διαθέσιμων διαδικασιών για διαβούλευση και συνεργασία για την επίλυση αυτών των ζητημάτων», πρόσθεσε.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε προηγουμένως παρουσιάσει μια έρευνα, από την οποία προκύπτει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ξόδεψαν περισσότερα από 200 εκατομμύρια δολάρια για τη λειτουργία βιολογικών εργαστηρίων στην Ουκρανία, τα οποία συμμετείχαν στο αμερικανικό στρατιωτικό βιολογικό πρ

Η Ρωσική Ομοσπονδία, σε σχέση με τα γεγονότα των αμερικανικών στρατιωτικών βιολογικών δραστηριοτήτων στην Ουκρανία, δεν αποκλείει την έναρξη μηχανισμού διαβούλευσης βάσει της Σύμβασης για την Απαγόρευση των Βιολογικών και Τοξινών Όπλων (BTWC), δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Σχολιάζοντας πληροφορίες σχετικά με τα χρηματοδοτούμενα από τις ΗΠΑ βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία, ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Zhao Lizqian προέτρεψε την Ουάσιγκτον να διευκρινίσει τις δραστηριότητές της βιολογικής στρατιωτικοποίησης στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.