# #

19 Απρ 2021

Τις προσκλήσεις για τα πάρτι στις πλατείες, τις έστειλε η κυβέρνηση

 Κλείσαμε 14 μήνες πανδημίας στην Ελλάδα, με ένα από τα πιο μακρόχρονα, αντιδημοκρατικά και πολύνεκρα lockdown παγκοσμίως και με τη γενιά που χρεοκόπησε τη χώρα, να κατηγορεί τη γενιά που κάνει επικίνδυνα και απελπισμένα πάρτι στις πλατείες. Πάρτι που τις προσκλήσεις τις έχει στείλει η ίδια η κυβέρνηση.

Τις προσκλήσεις για τα πάρτι στις πλατείες, τις έστειλε η κυβέρνηση

«Μετά από σχεδόν 3 μήνες πειθαρχίας, παντού στον κόσμο βλέπουμε φαινόμενα χαλάρωσης στα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό. Όμως, έχουμε μία υποχρέωση απέναντι στους συμπολίτες μας, κυρίως στους ηλικιωμένους, τους χρόνια πάσχοντες, να είμαστε υπεύθυνοι στις συμπεριφορές μας», έγραφε στον προσωπικό του λογαριασμού στο Twitter, ο πρωθυπουργός στις 7 Ιουλίου. Τις μέρες που μαζί με το άνοιγμα του τουρισμού –χωρίς κανένα απολύτως σχέδιο- “προετοίμαζαν“ το φονικό δεύτερο κύμα του φθινοπώρου, για να φτάσουμε σήμερα, ένα βήμα πριν το ψυχολογικό όριο των 10.000 νεκρών.

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης άλλωστε, αντί να δίνει το παράδειγμα στους πολίτες, ήταν ο πρώτος διδάξας παραβίασης των μέτρων και σε διαδικαστικό και σε ηθικό επίπεδο.
Από το αυτοσχέδιο, μουσικό πάρτι με το φορτηγο έξω απ’ το Μαξίμου και τις φιέστες στους σταθμούς μετρό της νοτιοδυτικής Αθήνας, μέχρι τις "ανέμελες" ποδηλατάδες στην Πάρνηθα (τις μέρες των 100+ νεκρών) και το ηλιόλουστο γλέντι στην ....

Ικαρία (την ημέρα της παραίτησης Λιγνάδη).

Είναι ο ίδιος που τον 15αύγουστο στα Χανιά, παρακολουθούσε, λες και ήταν επιμελητής κατηχητικού, δεκάδες πιστούς να μεταλαμβάνουν μπροστά στα μάτια του.

Είναι ο ίδιος που από το καλοκαίρι του 2020, προσπαθεί να φορτώσει την κυβερνητική ανεπάρκεια στους ανεύθυνους νέους.

Και φυσικά δεν είναι ο μόνος από τα στελέχη της κυβέρνησης.
Ποιος μπορεί να ξεχάσει το Νίκο Χαρδαλιά να διασκεδάζει στο κατάμεστο κέντρο διασκέδασης, σε παράσταση του Ζαχαράτου, μη την εικόνα της παναγίτσας δίπλα στο ουίσκι. Ή την «ειδική άδεια» του υπουργού Αναπτύξεως, για να γίνει νονός του παιδιού του Προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων. Τα περιστατικά είναι δεκάδες.

Κάθε μέρα εδώ και 14 μήνες ακούμε, τις πιο πολλές φορές από το στόμα του ίδιου του πρωθυπουργού (και τα μιντιακά φερέφωνά του), πόσο «πετυχημένη είναι η διαχείριση της πανδημίας», ότι «τελειώνουμε με τον κορωνοϊό», ότι το ΕΣΥ αντέχει (με δεκάδες ανθρώπους να βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ), ότι «η κυβέρνηση πέτυχε σε όλα».
Ακούσαμε από την ίδια την αδερφή του πρωθυπουργού να λέει πως κανένας δεν πρόκειται να την σταματήσει από το να κατέβει το Πάσχα στο χωριό.

Η πρόσφατη διαρροή των πρακτικών της επιτροπής λοιμωξιολόγων και η φερόμενη επιβολή αποφάσεων από κυβερνητικά στελέχη στους επιστήμονες, ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του, παρέδωσαν χέρι-χέρι τις προσκλήσεις για τα ανόητα και επικίνδυνα πάρτι στις πλατείες με τους dj και τις άθλιες εικόνες σκουπιδιών.
Τις παρέδωσαν υπογεγραμμένες ιδιόχειρα:
Με την εγκληματική ανεπάρκειά τους.

Με τα καθημερινά «κορωνοπάρτι» στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, την παντελή έλλειψη μέριμνας στους χώρους εργασίας, την υπονόμευση του ΕΣΥ, την βάρβαρη καταστολή και την αστυνομοκρατία.
Με τις παλινωδίες και τη ασυνεννοησία με την επιτροπή επιστημόνων.

Τα πάρτι των νέων στις πλατείες τα διοργάνωσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη καθώς ήταν επιλογή της ο εξευτελισμός τα ανθρώπινης αξιοπρέπειας με τον παροξυσμό των περιοριστικών μέτρων. Από τα SMS μέχρι τις απαγορέυσεις κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα τα Σαββατοκύριακα και από τις 9 τις καθημερινές.
Μέτρα που όχι μόνο δεν περιόρισαν τη διάδοση του ιού, αλλά όπως αποδεικνύεται από πολλές έρευνες (με τελευταία αυτή της Lancet) κατάφεραν το αντίθετο. Να είμαστε, δηλαδή, από τις ελάχιστες χώρες στον κόσμο με τόσο αυστηρό lockdown και ταυτόχρονα τόσους πολλούς νεκρούς ανά εκατομμύριο πληθυσμού.

Τα πάρτι των νέων στις πλατείες δεν έχουν κανένα ιδεολογικό και πολιτικό υπόβαθρο (ίσως και γι’ αυτό δεν υπάρχει άγρια καταστολή).
Έχουν κάτι από αυτές τις ταινίες που -για οποιονδήποτε λόγο- έρχεται το τέλος του κόσμου και ο καθένας ζει τις τελευταίες του στιγμές με τον τρόπο που επιλέγει.
Οι νέοι προφανώς, με πάρτι και σεξ στις πυλωτές. Δεν έχουν δα και απευθείας αναθέσεις να πάρουν στον άλλο κόσμο.



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.