# #

20 Αυγ 2021

Λεπτοκαρυά: Παρουσίαση του πρώτου βιβλίου του Γιώργου Τζιουβάρα "ΧΑΡΟΥΚΙ - ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΑΠΟ ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΑ ΡΟΔΑ"

 





Μία, πολύ καλή εκδήλωση έγινε προχθές στη Λεπτοκαρυά από την 

 'Στέγη γραμμάτων και τεχνών - Εμμανουήλ Κριαράς' και μπράβο τους για την οργάνωση, στην παρουσίαση του πρώτου βιβλίου του Γιώργου Τζιουβάρα, του δικού μας παιδιού που ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Την  εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί φίλοι από την Λεπτοκαρυά και όχι μόνο. Ηταν εκεί ο ...Δήμαρχος , ο αντιδήμαρχος Τουρισμού ο Γιώργος ο Καραλής, ο αντιδήμαρχος Κώστας Κουριάτης, ο Πέτρος ο Κιάφας και η δημοτική σύμβουλος κ.Σοφία Νούλα από τη μεριά του Δήμου.
 
Μαζί με τον συγγραφέα παρουσίασαν το βιβλίο η Έλενα Σχορετσανίτη, φιλόλογος-ζωγράφος , η Αγαθή Τζάρτζα, ηθοποιός, η Τριανταφυλλιά Μυλωνέρου, μέλος της θεατρικής ομάδας της Στέγης, η Σούζυ Χατζή, φιλόλογος, και ο Βαγγέλης Καλαμάρας , ο γνωστός ντράμερ.
Ήταν μια τέλεια παρουσίαση από όλους και απολαυστικός όπως πάντα ο Γιώργος ο Τζιουβάρας. 


Ο συγγραφέας του βιβλίου με την πρόεδρο του συλλόγου










Βέβαια η βροχή που έπεσε στην αρχή της παρουσίασης δυσκόλεψε για λίγο την εκδήλωση αλλά ο κόσμος που βρέθηκε εκεί δεν έφυγε , και μετά από λίγο συνεχίστηκε ομαλά.






Εκείνο που τόνισαν όλοι ήταν η έλλειψη πολιτισμού και εκδηλώσεων στη Λεπτοκαρυά κυρίως, λέγοντας οι περισσότεροι, ότι ίσως είναι η απαρχή νέων πολιτιστικών δρώμενων η προχθεσινή επιτυχημένη εκδήλωση.




Το βιβλίο ...


Μια παράξενη ιστορία αγάπης, με εναλλαγές μαγείας, ποίησης, φανταστικού και πραγματικότητας, σε μια κωμική γιορτή της διαφορετικότητας, με γλυκό σαρκασμό και χιούμορ, με ανατροπές και μυστήριο.


Ο Χαρούκι μιλάει μόνο ποιητικά και στο σχολείο οι συμμαθητές του τον κοροϊδεύουν λόγω της διαφορετικότητάς του. Ερωτεύεται τη Ματίλντα που ζει 12 χρόνια στο κρεβάτι μεταξύ ύπνου και ξύπνιου. Ο ύπνος της έχει διπλό πρόσωπο, αυτό μιας γλυκιάς ονειρικής περιπέτειας και μιας κωμικής χροιάς...

Μια ιστορία που μας καλεί να αναρωτηθούμε αν οφείλουμε να νιώθουμε ευγνωμοσύνη για τη ζωή που μας δόθηκε ή όχι. Αν τα ρόδα είναι φρούτα, αν είναι οι νίντζα είναι ρομαντικοί, αν θα ζήσουμε στην αληθινή Αθήνα, αν θα ταξιδέψουμε στο Παρίσι και στη Θεσσαλονίκη, αν θα διαπιστώσουμε πόσο σημαντική είναι η μαρμελάδα στον έρωτα, αν το φεγγάρι αυτοπραγματώνεται τρώγοντας ένα κρουασάν.

(Από το οπισθόφυλλο της έκδοσης.)

Τραγουδιστής, performer, συγγραφέας, συνθέτης και πιανίστας ο Γιώργος Τένορμαν Τζιουβάρας είναι διπλωματούχος Μονωδίας και Ειδικού Μελοδραματικής του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, με συμμετοχές σε πολλές όπερες αλλά και θεατρικές παραστάσεις του  Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος από νεαρή ηλικία. Ως ένα από τα δύο ιδρυτικά μέλη του μουσικοθεατρικού σχήματος Opera Chaotique, έχει εμφανιστεί σε 19 χώρες της Ευρώπης και της Ασίας, μεταξύ των οποίων σε φημισμένα διεθνή φεστιβάλ όπως Secret Garden Party (Λονδίνο), Qatar Jazz Festival (Ντόχα), MBP Fest (Μπαρτσελόνα), Rouge Fest (Παρίσι) κ.ά. Το μυθιστόρημα Χαρούκι: Μαρμελάδα από χιονισμένα ρόδα είναι η πρώτη του συγγραφική απόπειρα.



Περιεχόμενα

Πρόλογος του συγγραφέα
ΠΡΑΞΗ Ι
Χαρούκι και Πανούργος
Οι αδερφές Μι-Μα
Μια σκιά στο γυμνάσιο
Το χαμόγελο της Μαρί
Τα ρόδα είναι φρούτα
Είναι τα ρόδα φρούτα;
Ο δίδυμος αδερφός του ύπνου
ΠΡΑΞΗ ΙΙ
Ένας φουκαράς στο Παρίσι
Μια μποτίλια από χαζά όνειρα επιπλέει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης
Έρωτας made in Japan
Ο καθηγητής και η χορωδία των φαντασμάτων
Το αγριοκέρασο και η εξαφάνιση
Η προίκα της μαμάς
Η μποτίλια από χαζά όνειρα επιστρέφει
Οι νίντζα πολιτικο παθαίνουν κατάθλιψη;
Το μεγάλο μπλε της πραγματικότητας
ΠΡΑΞΗ ΙΙΙ
Το λουλούδι της άνοιξης
Η Ακίνα στην Αθήνα
Ένωσε το αρσενικό με το θηλυκό και θα βρεις αυτό που ψάχνεις
Το μαύρο της Ματίλντας και ο Μάο Κόα
Τα παλαμάκια και η αυτοπραγμάτωση του φεγγαριού
Η μάγισσα και ο κίνδυνος
Ο νίντζα διπλωμάτης
Το κρουασάν και οι ιπποδρομίες
Ο φουκαράς και η αιώνια ανυπαρξία
Τις νύχτες να έρχεσαι να έρχεσαι τις νύχτες
Η σονάτα των ονείρων ή μάλλον όχι
Μαρμελάδα από χιονισμένα ρόδα

Σχέδιο εξώφυλλου Έλενα Σχορετσανίτη

Σχέδια μέσα στο βιβλίο

Χρήστος Κουτσογιάννης   και   Ζάννα Αρτέμη


ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ (14 ευρώ)
Στη Λεπτοκαρυά
Βιβλιοπωλείο ΔΙΑΓΩΝΙΟΣ Διονύσης Κεχαγιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.