# #

3 Φεβ 2021

Μέρκελ: Η Σερβία εμβολιάζεται γρηγορότερα από την υπόλοιπη Ευρώπη

 


Η κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ επικρίθηκε, για τους αργούς ρυθμούς που παρουσιάζει η εκστρατεία του εμβολιασμού, σε σχέση με χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία ή οι Ηνωμένες Πολιτείες. Επιπλέον, κάλεσε τους Γερμανούς να «αντέξουν περισσότερο χρόνο» και προειδοποίησε για τον κίνδυνο προσβολής από τον COVID-19.


Στη δήλωση  δημοσιογράφου ότι η Σερβία εμβολιάζει γρηγορότερα από τη Γερμανία και εάν αποτελεί το πρόβλημα το γεγονός ότι οι χώρες εκτός της ΕΕ είναι γρηγορότερες στην εν λόγω διαδικασία , η Μέρκελ δήλωσε  ότι... «είναι αλήθεια ότι η Σερβία εμβολιάζει γρηγορότερα».

“Η Σερβία εμβολιάζεται γρηγορότερα, με το κινεζικό εμβόλιο. Πάντα είπαμε ότι οποιοδήποτε εμβόλιο λαμβάνει άδεια από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) είναι ευπρόσδεκτο. Μίλησα με τον Ρώσο πρόεδρο γι ‘αυτό και άκουσα καλά νέα για το ρωσικό εμβόλιο σήμερα “Κάθε εμβόλιο είναι ευπρόσδεκτο στην ΕΕ, αλλά μόνο εκείνα που παρέχουν όλα τα απαραίτητα δεδομένα στον EMA θα γίνουν αποδεκτά”, δήλωσε η Μέρκελ.

“Αγωνιζόμαστε για εμπιστοσύνη στα εμβόλια. Μέχρι το τέλος του τρίτου τριμήνου, όπως είπα προηγουμένως, θα προσφέρουμε το εμβόλιο σε όλους τους πολίτες”, τόνισε η καγκελάριος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.