# #

4 Φεβ 2021

Βρείτε σε ποιο μέρος της Ελλάδας ΔΕΝ διαδήλωσαν σήμερα νέοι και νέες ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την Παιδεία!

 


Βρείτε σε ποιο μέρος της Ελλάδας ΔΕΝ διαδήλωσαν σήμερα νέοι και νέες ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την Παιδεία!

Εμείς προσπαθήσαμε και δεν τα καταφέραμε. Φωτογραφίες από πορείες και διαδηλώσεις μας ήρθαν από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Τρίκαλα, Βόλο, Χανιά, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Ναύπλιο ακόμα και από την Σύρο!
Μια ακόμη βροντερή απάντηση από τους φοιτητές και τις φοιτήτριες, εκπαιδευτικούς και αλληλέγγυο κόσμο!
Δημόσια και δωρεάν, ποιοτική παιδεία με ελεύθερη πρόσβαση για όλους!
Χωρίς ταξικούς και εξεταστικούς φραγμούς!
Στραμμένη προς τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας!
Χωρίς αστυνομία στα πανεπιστήμια!
Χωρίς ιδιώτες και δίδακτρα!
Χωρίς διαγραφές και αυταρχισμό!
Ανοίξτε τις εκπαιδευτικές βαθμίδες με όλα τα μέτρα προστασίας!
Αυτό ήταν το μήνυμα της σημερινής ημέρας. Αυτό φωνάζουν οι νέοι και οι νέες από την Ελλάδα ως την Τουρκία και όλο τον κόσμο!
Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι τη νίκη!



1 σχόλιο:

  1. Μόνο με λαϊκά δικαστήρια , να δικαστούν οι υπεύθυνοι ,της κατάντιας μας , ηθικά και όχι τεχνοκρατικά με δικηγόρους και νόμους άνομους , θα δούμε δικαιοσύνη και αξιοκρατία και δημοκρατία και πρόοδο .
    Είναι καιρός να περάσουμε από το στάδιο της καταγγελίας στο στάδιο απονομής δικαιοσύνης με βάση τον ηθικό νόμο και όχι τα τεχνοκρατικά νομοθετήματα που τους προσφέρουν φύλλο συκής και ασυλία , και θράσος απύθμενο .
    Μια ιδέα είναι τα λαϊκά δικαστήρια χωρίς πλέον απολογία των υπευθύνων της κατάντιας εμών και της χώρας γενικότερα , και δρομολόγηση για μια Άμεση Δημοκρατία Αταξική και συμμετοχική στον παραγόμενο πλούτο μιας και μόνο οι άνθρωποι της εργασίας του πολιτισμού και της επιστήμης παράγουν ,όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε πολλά βιβλία του και άρθρα ο φιλόσοφος και ερευνητής καθ. Κ. Λάμπος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.