# #

17 Ιαν 2021

Τα επικίνδυνα σχέδια Ερντογάν πίσω από τις “επιθέσεις φιλίας”!

 


Τον τελευταίο μήνα η Άγκυρα έκανε στροφή 180 μοιρών και στράφηκε ξανά στη Δύση.  Ο Πρόεδρος, ο υπουργός Εξωτερικών και ο υπουργός Άμυνας συναγωνίζονται στις δηλώσεις καλής θέλησης προς τις ΗΠΑ και την Ε.Ε . Τονίζουν ότι επιθυμούν να γίνουν μέλη της Ε.Ε και ομολογούν ότι είναι έτοιμοι να προβούν στις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις.

Η Τουρκία βέβαια προσπαθεί εδώ και 150 χρόνια να εξευρωπαϊστεί αλλά προχωρά σημειωτόν. Κάνει ένα βήμα μπροστά και δυο πίσω. Παραμένει σταθερά στον Μεσαίωνα όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ελευθερία έκφρασης, εκπαίδευσης, δικαιοσύνης και κοινωνικής ανάπτυξης.

“Στρατηγικός στόχος η ένταξη στην Ε.Ε”. Μεγάλα λόγια που δεν πείθουν κανένα.  Η χείρα φιλίας αποβλέπει στην εύνοια του.. νέου πλανητάρχη, τον σκόπελο του ΝΑΤΟ στις 17 Φεβρουαρίου και την Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε της 25ης Μαρτίου για να αποφύγει τις κυρώσεις.

Ασφαλώς και η Δύση γνωρίζει πολύ καλά αυτές τις ανατολίτικες κουτοπονηριές. Αλλά και αυτή για δικό της συμφέρον επιθυμεί να έχει δίπλα της μια μεγάλη αγορά , με φτηνά εργατικά χέρια, κάτι σαν το Μεξικό των ΗΠΑ.

Επανήλθε στην επικαιρότητα  το θέμα της παραστρατιωτικής οργάνωσης SADAT   του πρώην συμβούλου και στενού συνεργάτη του Ερντογάν, του Αντνάν Τανρίβερντι.

Απόστρατοι αξιωματικοί ζητούν να διερευνηθεί η εταιρεία, η οποία όπως διαφημίζει διδάσκει τεχνικές εγκλημάτων-δολοφονιών και ανορθόδοξου πολέμου.

Υπενθυμίζεται ότι το 2012 η αξιωματική αντιπολίτευση είχε υποβάλει επερώτηση στον υπουργό εθνικής άμυνας για τις δραστηριότητες της SADAT. Φυσικά η επερώτηση παραμένει ακόμα αναπάντητη….

Η αντιπολίτευση ζητούσε να μάθει από πού πήρε την άδεια λειτουργίας και αν οι δραστηριότητες της είναι νόμιμες. Σύμφωνα με την τουρκική νομοθεσία καμία οργάνωση πέρα από τις Ένοπλες Δυνάμεις δεν μπορεί  να κάνει χρήση όπλων και να προσφέρει ένοπλη εκπαίδευση.

Η SADAT φέρεται να είναι μια εταιρεία που προσφέρει ιδιωτική ασφάλεια, κάτι σαν σεκιούριτι.  Δεν συμπεριφέρεται όμως σαν ιδιωτική εταιρεία. Πρόκειται για μια παραστρατιωτική οργάνωση τύπου Blackwater που χρησιμοποίησαν οι ΗΠΑ στο Ιράκ.  Είναι  μια ένοπλη δύναμη εντός του κράτους που προσπαθεί να ασκήσει πολιτική…

Η πρώτη εμφάνιση της παραστρατιωτικής αυτής οργάνωσης  έγινε κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών στην περιοχή Λίτζε  (22/6-3/7 /2016). Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του κόμματος DBP , Σεμπαχάτ Τουντζέλ¨Ο  Στρατός συνέλαβε 34 κατοίκους του χωριού. Τότε εμφανίστηκε μια ομάδα γενειοφόρων ανδρών  με γραμμένα κάτι στους βραχίονες που απείλησαν  τους συλληφθέντες ότι θα τους κάψουν. Σίγουρα θα το έκαναν αν τους το επέτρεπε ο αξιωματικός που ήταν εκεί. ¨

Όλα τα στοιχεία φανερώνουν ότι η οργάνωση ανήκει στον Ερντογάν και παρέχει στήριξη σε τρομοκράτες τις Αλ Κάιντα, Αλ Νουσρα και ISIS.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ιστοσελίδας Politez ,ο Τανρίβερντι οργάνωσε συνέδριο Ισλαμικής Ένωσης, όπου αποφασίστηκε ο σχηματισμός μιας συνομοσπονδίας , βασιζόμενη στο Ισλάμ, και θα έχει κοινή εσωτερική, εξωτερική ασφάλεια.

Για να γίνει ο ισλαμικός κόσμος υπερδύναμη πρέπει να δημιουργηθεί μια συνομοσπονδία  9 περιφερειακών ομοσπονδιών Ασίας , Αφρικής ( 28 Ασίας, 27 Αφρικής, 4 Ευρώπης , 2 Νοτίου Αμερικής). Στο δημοσίευμα δεν κατονομάζονται οι χώρες που αναφέρονται αριθμητικά.

Σε κάθε ισλαμική χώρα θα δημιουργηθεί ένα υπουργείο ισλαμικής ένωσης και ένα κοινοβούλιο της συνομοσπονδίας.  Η οικονομία, η ασφάλεια, η άμυνα, η εξωτερική πολιτική , η δικαιοσύνη θα ορίζονται από ένα κέντρο.

Η ισλαμική ένωση θα έχει επίσημη γλώσσα, σημαία, πρωτεύουσα, τελωνιακή ένωση, κοινή αγορά και κοινό νόμισμα.

Η Τουρκία φλερτάρει με τη Δύση αλλά σχεδιάζει άλλα πράγματα. Εάν λάβουμε υπόψη μας ένα προεδρικό διάταγμα που εκδόθηκε στις 6.1.2021 και  αποκαλύπτει  έντρομος ο Αλή Αγτζάκουλου στην Ahval , θα υπάρξουν επικίνδυνες εξελίξεις.

Το διάταγμα προβλέπει την μεταβίβαση κινητών μέσων και οχημάτων των ενόπλων δυνάμεων  στην Γενική Διεύθυνση  Εθνικής Ασφάλειας και στην ΜΙΤ , όποτε κρίνεται σκόπιμο.

Δεν υπάρχει καμία διευκρίνιση για το τι εννοείται με τα κινητά μέσα , ούτε ποιες θα είναι οι προϋποθέσεις για αυτή την μεταβίβαση. Εύλογα ο αρθρογράφος αναρωτιέται αν συμπεριλαμβάνονται σε αυτά τα Leopard, τα F-16 και αν εν τέλει όλα αυτά μπορεί να παραχωρηθούν στην παραστρατιωτική SADAT.

“Κάποιοι σχεδιάζουν πολύ κακά πράγματα” τονίζει ο αρθρογράφος κι εμείς καλούμε τους υπευθύνους να μελετήσουν το περίεργο διάταγμα πριν ξεκινήσουν οι διερευνητικές. Ο Ερντογάν θέτει υπό τον πλήρη έλεγχο του όλα τα μέσα εθνικής άμυνας. Αυτό τον καθιστά ακόμα πιο επικίνδυνο και  αναξιόπιστο .

Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ 

ΠΗΓΉ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.