# #

23 Ιαν 2021

ΕΚΡΗΞΗ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΚΑΡΤΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΤτΕ !!!

 


Έκρηξη της απάτης στις συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες πληρωμών καταγράφηκε το 2020, όπως αποκαλύπτει η Έκθεση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας της Τράπεζας της Ελλάδος, συστήνοντας ιδιαίτερη προσοχή κατά τη χρήση τους.

Ταυτόχρονα, σε χαμηλότερα επίπεδα κινήθηκαν και οι απάτες στις συναλλαγές με μεταφορές πιστώσεων, ενώ απόλυτα ασφαλείς αναδεικνύονται οι συναλλαγές άμεσων χρεώσεων, όπου δεν καταγράφηκαν κρούσματα απάτης.

Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, στο πρώτο εξάμηνο του 2020, τα κρούσματα απάτης στις συναλλαγές με κάρτες πληρωμών εκτοξεύτηκαν στις 158.000, από 125.000 κρούσματα που καταγράφηκαν στο αμέσως προηγούμενο εξάμηνο, το β΄ του 2019.

Πρόκειται για μια αύξηση της τάξης του 26%, η οποία προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία, στους καταναλωτές, στις τράπεζες και στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Όπως εξηγεί η κεντρική τράπεζα, αντιπροσωπευτικοί δείκτες της έντασης της απάτης αποτελούν η αναλογία των περιστατικών απάτης και της αντίστοιχης αξίας τους προς τον αριθμό και την αξία των συναλλαγών με κάρτες. Σε όρους περιστατικών απάτης, ο δείκτης κυμάνθηκε το α΄ εξάμηνο 2020 στο επίπεδο του 0,03% και αναλογεί σε μία συναλλαγή απάτης ανά 3,3 χιλ. συναλλαγές.

Σε όρους αξίας της απάτης, ο δείκτης κυμάνθηκε στο επίπεδο του 0,02% και αναλογεί σε 1 ευρώ αξία απάτης ανά 5,2 χιλ. ευρώ αξία συναλλαγών.

Ποιες είναι οι πιο επικίνδυνες συναλλαγές..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.