# #

13 Δεκ 2020

Εκατόμβη νεκρών στο ΓΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ .


Η Πιερία πληρώνει ακριβά το τίμημα της εγκατάλειψής της από την πολιτεία.
Η κατάσταση στο ΓΝ Κατερίνης που μετετράπη χωρις να πληρει τις προϋποθέσεις σε Νοσοκομειο αναφοράς Covid 19 είναι ομολογουμένως τραγική και άκρως ανησυχητική.

Σοβαρές ελλείψεις κυρίως σε ιατρικό νοσηλευτικό προσωπικό και ειδικευόμενους γιατρούς σύμφωνα με επώνυμη καταγγελία του Δντή της Παθολολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ που θήτευσε για 8 ημέρες σε αυτό, και το χαρακτηρίζει ως κολαστήριο.

Δίνουν με νοσηλεύτριες και νοσηλευτές με αυταπάρνηση αλλά σε απόγνωση, άνιση μάχη με υπεράνθρωπη προσπάθεια με τον επικίνδυνο θανατηφόρο ιό, με ελλιπή μέσα, με ελλείψεις ακόμη και σε υγειονομικό υλικό .

ΔΕΝ υπάρχει καταρχήν καν Πνευμονολόγος.

Το Νοσοκομειο αυτό υποδέχεται αυξημένα περιστατικά Covid 19 και καταγράφει καθημερινά θανάτους ηλικιωμένων αλλά και και νεότερων ανθρώπων που αυξάνονται ιλιγγιωδώς.

Πολίτες της Πιερίας φοβισμένοι και ανήσυχοι, σχεδόν τρομοκρατημένοι... μου εκμυστηρεύτηκαν, μου εξομολογήθηκαν ότι φοβούνται ότι αν νοσήσουν, αν προσβληθούν απο τον φονικό ιό ή ότιδήποτε άλλο, ότι θα πεθάνουν αν νοσηλευτούν σε αυτό το νοσοκομείο.

Αποτελεί κοινό μυστικό ότι το σχετικά νεόδμητο, καινούργιο σύγχρονο ΓΝ Κατερίνης έχει διαχρονικά και συστηματικά απαξιωθεί και σχεδόν εγκαταλειφθει απο όλες ανεξαιρέτως τις Κυβερνήσεις.

Η οργή και αγανάκτηση της μικρής κοινωνίας της Πιερίας που ζει κυριολεκτικά έναν εφιάλτη διογκώνεται.

Καθημερινά χάνονται άνθρωποι νέοι σε ηλικία χωρις υποκείμενα νοσήματα όπως λχ μια 53 χρονη γυναίκα, ουδείς όμως αντιδρά, ενδιαφέρεται η προτείνει εναλλακτική λύση.

Πολλά περιστατικά διακομίζονται σε Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης η σε άλλες πόλεις όπως γράφει ο πανελλήνιος τύπος.

Η Πιερία με βάση τον πληθυσμό της που έχει τα περισσότερα θετικά κρούσματα αλλά και τους περισσότερους θανάτους βρίσκεται σε βαρύ πένθος.

Δυστυχώς η διορισμένη διοίκηση όπως έχει δημοσιευτεί και καταγγελθει είναι κατώτερη των περιστάσεων και αδυνατεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες και βέβαια δεν γνωρίζω ειλικρινώς την θέση της για την εκατόμβη νεκρών στην ανοχύρωτη Πιερία.

Θα ζητήσω την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Υγείας κ Β Κικίλια ώστε να αυξηθούν οι κλίνες ΜΕΘ ενδεχομένως σε Ιδιωτικό Νοσηλευτήριο η ακόμη ξενοδοχείο που θα μισθώσει για τον λόγο αυτόν αλλα και εγγράφως του κ.Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης ώστε να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες και να αποδοθούν αν υπάρχουν.

Θα επικοινωνήσω με τον Πρόεδρο Ιατρικου Συλλόγου Κατερίνης υπεύθυνο μονάδας Covid 19 που δήλωσε ότι λόγω της πρωτόγνωρης κατάστασης έχουν αφαιρέσει κλίνες από την Χειρουργική η Ορθοπεδική Κλινική ώστε να εξυπηρετήσουν τα αυξημένα περιστατικά.

Ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας διασωληνόνται η νοσηλεύονται με διάγνωση Covid 19.

Διερωτώμαι γιατί δεν έσπευσαν να συνδράμουν ιδιώτες Πνευμονολόγοι η δεν τους επίταξε η Κυβέρνηση?

Αλίμονο αν χρειαστεί ένας πολίτης να επισκεφθει η να εισαχθεί στό ΓΝ ΚΑΤΕΡΊΝΗΣ όπου ο τρόμος επικρατει.

Δυστυχώς καθόσον γνωρίζω οι κκ τέσσερις (4)Βουλευτές Πιερίας μέχρι σήμερα δεν έχουν δείξει κανένα απολύτως ουσιαστικό έμπρακτο ενδιαφέρον για το μείζον αυτό ζήτημα δημόσιας υγείας που αποδεκατίζει κυριολεκτικά την Πιερία.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΟΥΛΕΖΑΣ
δικηγόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.