# #

13 Δεκ 2020

‘Ωστε μας πούλησε ο Μακρόν;

Τα όσα έγιναν στη τελευταία Σύνοδο Κορυφής δεν “στρογγυλεύονται” με τίποτα. Η ελληνική κυβέρνηση μόνη της είχε δημιουργήσει προσδοκίες μιλώντας για “κυρώσεις που δαγκώνουν” και στέλνοντας με διάφορες δηλώσεις και διαρροές μηνύματα αποφασιστικότητας. 

Το κάζο ήταν μεγάλο και δικαιολογίες δεν υπάρχουν…

Ανάμεσα στα πολλά που ακούσαμε ήταν και η “αλλαγή στάσης του Μακρόν και της Γαλλίας”.

Μας πούλησε λοιπόν η Γαλλία, όπως υπονοούν κάποιοι;

Να επισημάνουμε για ακόμη μία φορά ότι δεν υπάρχει ηγέτης που θα βάλει ψηλότερα τα ελληνικά συμφέροντα απ΄ αυτά της χώρας του. Κατανοητό νομίζουμε… Συνεπώς όσοι ανέμεναν τον Μακρόν να φορέσει …

μπέρτα και να πάει στις Βρυξέλλες για να “καθαρίσει” δεν έχουν μεγάλη επαφή με την πραγματικότητα.

Υπάρχουν περιπτώσεις βεβαίως που τα ελληνικά συμφέροντα μπορεί να ταυτίζονται με τις επιδιώξεις μιας μεγάλης χώρας. Αυτό συνέβη και εξακολουθεί να συμβαίνει με την Ελλάδα και τη Γαλλία. Ο Μακρόν θέλει να “κοντύνει” τον Ερντογάν που έχει εμπλακεί σε περιοχές γαλλικών συμφερόντων. Και στη Μεσόγειο. Πρότεινε στην Ελλάδα την υπογραφή αμυντικής συμφωνίας ,εκτός ΝΑΤΟ και ναι προσπάθησε να την “δέσει” με τις φρεγάτες Belharra.Τις οποίες απ΄ όσα ξέραμε μέχρι πρόσφατα το ΠΝ τις ήθελε και εξακολουθεί να τις θέλει. Συνεπώς δεν ήταν πρόβλημα οι φρεγάτες, ούτε το κόστος τους.

Η Ελλάδα αν θυμόμαστε καλά ήταν εκείνη που πέρυσι τον Ιούλιο γύρισε την πλάτη στη Γαλλία και στον Μακρόν ,τινάζοντας στον αέρα την αμυντική συμφωνία που ήταν έτοιμη να υπογραφεί στις 17 Ιουλίου. Κι όχι μόνο αυτό. Η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να ακολουθήσει τη γραμμή του Βερολίνου φθάνοντας στην καταστροφική Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.

Υπάρχει και μία ακόμη διάσταση που δεν πρέπει να μας διαφεύγει. Η Τουρκία παλεύει να βελτιώσει τις σχέσεις της με τη Γαλλία. Παρά τις επιθετικές δηλώσεις του Ερντογάν κατά του Μακρόν ,στο παρασκήνιο γίνονται κινήσεις που μπορεί να μας φέρουν προ δυσάρεστων εκπλήξεων. Αν δεν ξυπνήσει εγκαίρως η ελληνική κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει την κατάσταση με ρεαλισμό κι όχι με υποθέσεις θα ΄χουμε ακόμη σοβαρότερα θέματα.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.