# #

28 Σεπ 2020

Sputnik-V: Ιστορικές εξελίξεις με το ρωσικό εμβόλιο

 


Ακούστηκαν πολλά και γράφτηκαν ακόμα περισσότερα για το ρωσικό εμβόλιο, με την αμφισβήτηση της δύσης να είναι άμεση και απόλυτη. Κι όμως οι εξελίξεις φαίνεται ότι διαψεύδουν τους αμφισβητίες, καθώς το ρωσικό εμβόλιο δείχνει να κερδίζει το στοίχημα.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν στο διεθνούς κύρους ιατρικό περιοδικό Lancet μετά τις 2 φάσεις των κλινικών δοκιμών οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο διάστημα Ιουνίου -Ιουλίου και στις οποίες συμμετείχαν 76 εθελοντές, επιβεβαιώθηκε ότι το 100% των συμμετεχόντων ανέπτυξαν αντισώματα στον κορωνοϊό χωρίς ...

σοβαρές παρενέργειες.

Πλέον μετράμε αντίστροφα για τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της τρίτης φάσης με τη συμμετοχή 40 χιλιάδων και πλέον εθελοντών, τα οποία αναμένονται μέσα στον Οκτώβρη.

Οι πρώτες πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι σε αντίθεση με το εμβόλιο της Οξφόρδης στο ρωσικό εμβόλιο δεν υπήρξε διακοπή της διαδικασίας, καθώς δεν παρουσιάστηκαν σημαντικές παρενέργειες στους εθελοντές.

Είναι προφανές ότι ακόμα είναι νωρίς για να πούμε με βεβαιότητα κάτι, όμως το μόνο σίγουρο είναι ότι αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες και αποδειχτεί ότι το ρωσικό εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό, τότε θα μιλάμε για έναν θρίαμβο της ρωσικής επιστημονικής μηχανής που θα σημάνει την αρχή του τέλους για τον εφιάλτη του κορωνοϊού…


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.