# #

24 Αυγ 2020

Ταφόπλακα σε μια καταστροφική χρονιά για τον τουρισμό στην Πιερία ...

 

Ταφόπλακα σε μια καταστροφική χρονιά για τον τουρισμό στην Πιερία ήταν τα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ από το Σάββατο στην Περιφερειακή Ενότητα.Ο κορονοϊός βάζει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα των τουριστικών καταλυμάτων της περιοχής που είδαν το φετινό καλοκαίρι τον τζίρο τους να μειώνεται δραματικά, αφού η πτώση στην πληρότητα έφτασε στο 95%. Κραυγή αγωνίας από τους επαγγελματίες του τουρισμού στην Πιερία που ζητούν την έμπρακτη στήριξη της κυβέρνησης. 

“Θέλουμε την οικονομική ενίσχυση του κράτους για να επιβιώσουμε το 2021”, αναφέρει ο Γρηγόρης Βεϊδαμενίδης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων στους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Πέλλας, με 1.200 μέλη στο ενεργητικό της.

Η πληρότητα έφτασε μέχρι το ...

5% λέει χαρακτηριστικά ο κ. Βεϊδαμενίδης που ανησυχεί για το μέλλον των επιχειρήσεων και των οικογενειών τους εξαιτίας των αρνητικών εξελίξεων στον τουρισμό.

 “Οι παλινωδίες μάς κόστισαν ακριβά. 

Αυτό που έγινε με τα χερσαία σύνορα, όπου τελικά ανοικτός ήταν μόνο ο Προμαχώνας και το κλείσιμο στους Σέρβους, έπληξε όλη την Κεντρική Μακεδονία. 

Την ίδια στιγμή, τουρίστες μπορούσαν να έρχονται μέσω των αεροδρομίων με διαφορετικές οδηγίες και μέτρα. Ετσι, πολλοί που ήθελαν να έρθουν στις περιοχές μας, κατέληξαν σε νησιά ή σε άλλους προορισμούς με αεροδρόμια”, τονίζει χαρακτηριστικά και κάνει λόγο για δύο μέτρα και δύο σταθμά.

“Εμείς στηρίζουμε την οικονομία της χώρας”

Ο Γρηγόρης Βεϊδαμενίδης βλέπει το μέλλον να είναι ζοφερό αν δε δοθούν αποζημιώσεις στους επαγγελματίες. “Από σήμερα, που τελειώνουν και πολλές άδειες, ακόμη και ο λίγος κόσμος που υπήρχε εξαφανίστηκε. Η εικόνα θυμίζει τέλη Σεπτεμβρίου, όχι τέλη Αυγούστου. Πλέον, οι επαγγελματίες καθαρίζουν τα δωμάτια και θα κλείσουν. Ολοι ανησυχούν για την επόμενη μέρα και το 2021. Τα ενοικιαζόμενα δωμάτια στηρίζουν την ελληνική αγορά και την τοπική κοινωνία. Θα πρέπει να λάβουν υπόψη, πως εμείς δίνουμε δουλειά σε πολλά ακόμη επαγγέλματα, όπως τεχνίτες ή μπογιατζήδες. Τα χρήματα μένουν στην ελληνική κοινωνία κι εν τέλει καταλήγουν στο κράτος μέσω φόρων”, σημειώνει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει: “Δυστυχώς, συνάδελφοί μου που με τις οικονομίες τους είχαν κάνει μικρές επιχειρήσεις με ενοικιαζόμενα θα τις πουλήσουν και σκέφτονται να μεταναστεύσουν για να έχουν δουλειά”.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων σημειώνει τέλος, πως είναι απαραίτητο μέσα στον Σεπτέμβριο η κυβέρνηση να ανακοινώσει εμπροσθοβαρή μέτρα ώστε να αλλάξει την ψυχολογία των επαγγελματιών και να δώσει “ανάσα” για το επόμενο καλοκαίρι που αναμένεται δύσκολο και ιδιαίτερα κρίσιμο για τον κλάδο και τον τουρισμό της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.