# #

6 Ιουλ 2020

Εξοργισμένη η Σερβία με το εκ νέου και για τρίτη φορά κλείσιμο των συνόρων

«δυσάρεστη και κακή η απόφαση και κυρίως βλάπτει τα συμφέροντα της ίδιας της Ελλάδας».

Μετεκλογική πανδημία στη Σερβία - 24ores
Την ελπίδα του ότι η ελληνική κυβέρνηση θα αναθεωρήσει γρήγορα την απόφασή της για απαγόρευση εισόδου στους Σέρβους πολίτες εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς.
Σε συνέντευξή του το πρωί της Δευτέρας στη δημόσια τηλεόραση της Σερβίας, ο Ντάτσιτς δήλωσε ότι η απόφαση της Ελλάδας λήφθηκε εξαιτίας της επιδημιολογικής κατάστασης στη Σερβία και διότι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό κάποιοι Σέρβοι τουρίστες, που πέρασαν τα σύνορα τις προηγούμενες ημέρες.
Εκτίμησε ότι, όταν η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει τη νέα αξιολόγηση των δεδομένων για την επιδημία, θα ανοίξουν και πάλι τα σύνορα της Ελλάδας για τους τουρίστες από τη Σερβία. Ο Σέρβος υπουργός χαρακτήρισε ...
«δυσάρεστη και κακή την απόφαση» υπογραμμίζοντας ότι «κυρίως βλάπτει τα συμφέροντα της ίδιας της Ελλάδας».
Έντονη δυσφορία εκφράζεται από τους τουριστικούς πράκτορες. Η Ένωση Τουριστικών Πρακτορείων Σερβίας (YUTA) χαρακτήρισε άδικη την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης και κάλεσε τους τουριστικούς φορείς στην Ελλάδα να αντιδράσουν.
Στο μεταξύ, την Δευτέρα, οι ελληνικές αρχές άνοιξαν τη συνοριακή πύλη εισόδου στον Προμαχώνα, ώστε να αποσυμφορηθεί η ουρά χιλιομέτρων που σχηματίστηκε τα τελευταία 24ωρα με τουρίστες από τα Βαλκάνια προς την Ελλάδα, λόγω των περιορισμών για την πανδημία, καθώς και την απαγόρευση εισόδου Σέρβων πολιτών.
Στην ουρά που σχηματίστηκε στο τελεωνείο του Προμαχώνα βρίσκονται και χιλιάδες Σέρβοι που έσπευσαν στα σύνορα για να προλάβουν την απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα.
Οι περιορισμοί έναντι των Σέρβων πολιτών παραμένουν σε ισχύ, ωστόσο επετράπη η είσοδος για να αποσυμφορηθεί το τελωνείο και να εξυπηρετηθούν πολίτες άλλων χωρών που έχουν εγκλωβιστεί μαζί με τους Σέρβους που βρέθηκαν στα σύνορα πριν το απαγορευτικό.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.