# #

6 Ιουλ 2020

Στη δημοσιότητα η λίστα με τα ποσά που δόθηκαν στα ΜΜΕ

Έφαγαν με δέκα μασέλες. 

Όλη η λίστα με τα ΜΜΕ που πήραν χοντρά φράγκα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τον Κορωνοϊό που υποτίθεται μας ενημέρωναν δωρεάν.

Δείτε ποσά. Όταν πετσοκόβουν συντάξεις και μισθούς και εμπαίζουν ακόμη και για τα κουτσουρεμένα αναδρομικα τα γεροντάκια ,
μοιράζουν στα κανάλια και τα sites ευρώ με το τσουβάλι.
Μα καλά τα κανάλια δεν μετέδιδαν δωρεάν τα μηνύματα για τον Κορωνοϊο; Τι τα ήθελαν τα φράγκα;
..
Κουβέντα από τον Στ. Πέτσα για τα κριτήρια βάσει των οποίων διανεμήθηκαν σχεδόν 20 εκατομμύρια ευρώ σε ΜΜΕ για τις καμπάνιες της πανδημίας.
Στη δημοσιότητα έδωσε σήμερα η κυβέρνηση τη λίστα με τα ποσά που έλαβαν περισσότερα από 1.200 μέσα μαζικής ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται «ανύπαρκτα» sites και άγνωστα ...
blogs, στο πλαίσιο της κρατικής διαφημιστικής εκστρατείας για την πανδημία.
Από μια πρώτη ανάγνωση του παρακάτω καταλόγου προκύπτει σαφής χρηματοδότηση του φιλοκυβερνητικού Τύπου και των ηλεκτρονικών ΜΜΕ.
Παράλληλα, δεν υπάρχει εξήγηση και γεννώνται εύλογα ερωτήματα, για ποιο λόγο ενώ αρχικά είχε ζητηθεί από τα λογιστήρια των επιχειρήσεων Τύπου να τιμολογήσουν την εταιρεία Initiative, στη συνέχεια τούς ζητήθηκε να αλλάξουν και να τιμολογήσουν το υπουργείο Οικονομικών.
Η δημοσίευση της λίστας έρχεται με καθυστέρηση σχεδόν ένα μήνα, καθώς η κυβέρνηση έπρεπε να κάνει… ποιοτικό και ποσοτικό έλεγχο, όπως είπε για ακόμα μία φορά το μεσημέρι ο Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε πως «χρειαζόταν να εξακριβωθεί ότι έγιναν από κάθε μέσο ξεχωριστά οι αναρτήσεις και οι καταχωρήσεις και η μετάδοση των μηνυμάτων της εκστρατείας» αλλά δεν αναφέρθηκε καθόλου στα κριτήρια με βάσει τα οποία έγινε η διανομή των σχεδόν 20 εκατομμυρίων ευρώ.
Τέλος, ο κ. Πέτσας σημείωσε πως από την αρχή «προβλέφθηκε ότι οι πληρωμές των μέσων που θα συμμετείχαν στην εκστρατεία θα γίνονταν από το υπουργείο Οικονομικών με βάσει τα τιμολόγια που θα εκδίδονταν και χωρίς φυσικά επιστροφές».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.