# #

12 Απρ 2020

ΗΠΑ: Ομαδικοί τάφοι στη Νέα Υόρκη… (βίντεο)

Εδώ και δεκαετίες λειτουργεί νεκροταφείο όπου θάβονταν οι “αζήτητοι” της Νέας Υόρκης, άστεγοι, άγνωστοι, άνθρωποι που δεν τους αναζητούσε κανείς.
Την προηγούμενη βδομάδα ο γραμματέας Τύπου του Δήμου της Νέας Υόρκης, Φρέντι Γκολστάιν, ανακοίνωσε ότι «είναι πολύ πιθανό οι άνθρωποι που πεθαίνουν από κορωνοϊό να θάβονται στο ...
νησί τις επόμενες μέρες».
Όμως, λόγω κορωνοϊού, οι ταφές γίνονται πλέον με συνοπτικές διαδικασίες. Μιλάμε, πλέον,  για ομαδικούς τάφους που έχουν ήδη ανοιχτεί και θάβονται μαζικά, κάθε μέρα, δεκάδες άνθρωποι από την πανδημία. 
Για την ώρα, ο Γκολστάιν δήλωσε ότι θα θάβονται στο νησί εκείνοι οι νεκροί οι οποίοι δεν θα αναζητηθούν από συγγενείς εντός 14 ημερών. Μόλις αυτό το χρονικό περιθώριο περάσει, οι νεκροί μεταφέρονται για ταφή σε αυτή την τοποθεσία.
Η Νέα Υόρκη μέχρι χτες είχε καταγράψει 7.000 νεκρούς θύματα του κορωνοϊού και 159.937 κρούσματα. Στις ΗΠΑ συνολικά καταγράφονται πλέον πάνω από 460.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ οι νεκροί ξεπερνούν τους 16.500.
ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Εργαζόμενοι με ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό θάβουν σώματα σε μια τάφρο στο νησί Hart, την Πέμπτη 9 Απριλίου 2020, στον δήμο Μπρονξ της Νέας Υόρκης. Πριν λίγες μέρες  ο δήμαρχος Bill DeBlasio δήλωσε ότι αξιωματούχοι έχουν διερευνήσει τη δυνατότητα προσωρινής ταφής στο νησί Hart, μια λωρίδα γης στο Long Island Sound, που εδώ και πολύ καιρό χρησίμευε ως πεδίο αγγειοπλαστικής της πόλης. (AP Photo / John Minchillo)
Πληροφορίες: CNN, AP.
Το βίντεο από το Reuters and AP τραβηγμένο στις 9 Απρίλη δείχνει εργάτες να θάβουν φέρετρα στο Hart Island της Νέας Υόρκης
Τα παιδιά ενός κατώτερου θεού
Στο μεταξύ είναι ενδεικτικό και αποκαλυπτικό το πώς αντιμετωπίζονται, στη μέση της φονικής πανδημίας, οι άνθρωποι των περιθωριοποιημένων κοινοτήτων, τα παιδιά ενός κατώτερου θεού…
Η φωτογραφία, που μας έστειλε φίλη του Ημεροδρόμου, τραβήχτηκε στη γραμμή 2 του υπόγειου σιδηροδρόμου της Νέας Υόρκης, το απόγευμα της Πέμπτης 2 Απριλίου, απόγευμα σε ώρα αιχμής.
Στο FB της η Nadya Stevens που δημοσίευσε την φωτογραφία, σχολιάζει: « Αυτό δείχνει γιατί αυτή η ασθένεια αρχίζει να καταστρέφει περιθωριοποιημένες κοινότητες. Έτσι οι φτωχοί εργαζόμενοι άνθρωποι, στην πλειονότητά τους μαύροι και λατίνοι, είναι άνθρωποι που θα σηκώσουν το βάρος αυτής της ασθένειας. Αυτοί οι άνθρωποι είναι εργαζόμενοι που δεν μπορούν να δουλέψουν από το σπίτι.
Επιπρόσθετα η Μητροπολική Εταιρεία Μεταφορών της Νέας Υόρκης,  η MTA, εφαρμόζει πολιτική μειωμένων υπηρεσιών, με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν λιγότερα τρένα και οι άνθρωποι να στοιβάζονται μέσα. Αυτό είναι απαράδεκτο! Την ίδια ώρα η αστυνομία της Νέας Υόρκης επιβάλει απόσταση ανάμεσα στους ανθρώπους και την ίδια στιγμή αυτά συμβαίνουν κάθε μέρα στα Μέσα μαζικής Μεταφοράς!!!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.