# #

14 Μαρ 2020

Επιτέλους κάποιοι αξιωματούχοι άρχισαν νε μιλάνε γι αυτό που όλοι σκεφτόμαστε

Κίνα: Να πουν οι ΗΠΑ ό,τι γνωρίζουν για τον Covid-19

Πρώην Μαλαισιανός πρωθυπουργός: Oι ΗΠΑ διεξήγαγαν βιολογικό πόλεμο εναντίον της Κίνας.
Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου εξωτερικών Λιτζιάν Ζάο ζήτησε από τις αμερικανικές αρχές να αποκαλύψουν τι κρύβουν σχετικά με την προέλευση του Covid-19.
Ο Ζάο υπαινίχθηκε ότι ο κορονοϊός μπορεί να έχει προσβάλει την Κίνα μέσω αθλητών του αμερικανικού στρατού.
Αναφερόμενος σε βίντεο με τον διευθυντή του Κέντρου Ελέγχου Λοιμόξεων (CDC), Ρόμπερτ Ρέντφιλντ, που παραδέχτηκε ότι οι ΗΠΑ είχαν αρκετούς θανάτους από το Covid-19 πριν μπορέσουν να ελέγξουν, ο Ζάο Zhao κάλεσε την αμερικανική υπηρεσία να πει την αλήθεια σε ένα tweet που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη.
Που ήταν ο "Ασθενής Μηδέν"
«Μπορεί να είναι ο στρατός των ΗΠΑ που έφερε την επιδημία στο Γουχάν», δήλωσε ο Ζάο, ζητώντας από το CDC –και από τις ΗΠΑ γενικότερα– να είναι «διαφανείς» και να μοιραστούν αυτά που ξέρουν για πού και πότε διαγνώστηκε για πρώτη φορά ο "Ασθενής Μηδέν".
Some deaths were actually infected with -19, Robert Redfield from US admitted at the House of Representatives. US reported 34 million cases of influenza and 20,000 deaths. Please tell us how many are related to COVID-19? @CDCDirector
Στο βίντεο, ο Ρέντφιλντ αναγνώρισε ότι ορισμένες περιπτώσεις κορονοϊού χαρακτηρίστηκαν εσφαλμένα ως γρίπη, καθώς οι ιατροί δεν είχαν ακριβή τεστ για τη νέα επιδημία τότε. Δεν ανέφερε πότε εμφανίστηκαν για πρώτη φορά αυτές οι λανθασμένα διαγνωσμένες περιπτώσεις. Είπε μόνο ότι «ορισμένες περιπτώσεις έχουν διαγνωσθεί με αυτόν τον τρόπο».
Ελλείψει λεπτομερειών των ασθενών ή χρονολόγηση θανάτων, έχει διογκωθεί η εικοτολογία. Η θεωρία του Ζάο επικεντρώθηκε ειδικότερα στη στρατιωτική αντιπροσωπεία που ταξίδεψε στο Γουχάν τον Οκτώβριο για τους Παγκόσμιους Στρατιωτικούς Αγώνες, εβδομάδες πριν η πόλη επιβεβαιώσει το ξέσπασμα της ασθένειας τον Δεκέμβριο. Η αντιπροσωπεία ήταν μέρος της ομάδας 300 Αμερικανών αθλητών που συμμετείχαν στην πολυ-αθλητική διοργάνωση που διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια.
Ο Ζάο δεν είναι ο μόνος υψηλόβαθμος πολιτικός που εκφράζει υποψίες για το χρόνο τέλεσης των Αγώνων και την εισαγωγή του κορονοϊού στο Γουχάν.

Ο πρώην Μαλαισιανός πρωθυπουργός Ματίας Τσανγκ διατύπωσε παρόμοια θεωρία τον Ιανουάριο, απορρίπτοντας την εκδήλωση στη Γουχάν ως σημείο εκκίνησης. Θεωρούσε ότι οι ΗΠΑ διεξήγαγαν βιολογικό πόλεμο εναντίον της Κίνας.
Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO) δηλώνει ότι η πανδημία Covid-19 αναφέρθηκε για πρώτη φορά ως επιδημία κορονοϊού στην Γουχάν της Κίνας στις 31 Δεκεμβρίου 2019. Η έρευνα για την προέλευση της θανατηφόρου ασθένειας συνεχίζεται, με τις συγκρουόμενες εκδοχές να κατηγορούν ακόμη και την αγορά τροφίμων της Γουχάν αλλά και νυχτερίδες –μια τοπική λιχουδιά– που πωλούνται εκεί ειδικότερα, ενώ άλλοι συμπέραναν ότι ο ιός μπορεί να μεταφέρθηκε στον άνθρωπο από το απειλούμενο φολιδωτό θηλαστικό παγκολίνο.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.