# #

3 Μαρ 2018

Εξεταστική για τα δάνεια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ...Δανεικά κι αγύριστα και θέλουν να κυβερνήσουν πάλι...

Είναι απίστευτο ότι κάποιοι θα τους ψηφίσουν και πάλι...!!!!!!!!!!!


Εξεταστική για τα δάνεια των κομμάτων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Η έρευνα των εισαγγελέων που αξιοποίησε το υλικό και τα ευρήματα της Εξεταστικής της Επιτροπής της Βουλής έχει φθάσει, σύμφωνα με πληροφορίες , στο τελικό της στάδιο και τα πορίσματα αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί εντός του Μαρτίου. Εξίσου βέβαιη θεωρείται και η διαβίβαση των εν λόγω πορισμάτων στην Βουλή καθώς τα ευρήματα ακουμπούν, ντε φάκτο, πολιτικά πρόσωπα.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα στοιχεία που έχουν προκύψει από την έρευνα, πέραν εκείνων που αφορούν τα πολιτικά πρόσωπα, εγείρουν σοβαρά ζητήματα για ανώτατα και ανώτερα στελέχη τουλάχιστον τριών συστημικών τραπεζών κατά τις περιόδους διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Ερωτήματα προκύπτουν επίσης και ως προς την ...
θεσμική εποπτεία του τραπεζικού συστήματος κατά τις ίδιες περιόδους, κι έχει ενδιαφέρον το εάν, και ποιες, ευθύνες διαπιστώνονται και για την κύρια εποπτική αρχή, ήτοι την Τράπεζα της Ελλάδος….
…«Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πέτυχαν τα χρόνια που κυβερνούσαν να λάβουν δάνεια 420 εκατομμυρίων ευρώ και τα συγκροτήματα Τύπου 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ».

Τα… δανεικά κι αγύριστα
Το πλέον σκανδαλώδες στοιχείο, όπως επιβεβαιώθηκε και στις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής, είναι πως από τα τραπεζικά δάνεια που είχαν χορηγηθεί σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εξυπηρετείται μόλις το 5%. Τα αρχικά, συνολικά δάνεια προς τα κόμματα ήταν της τάξης των 284 εκατομμυρίων ευρώ, μαζί με τους τόκους υπερημερίας όμως έχουν φθάσει στα 420 εκατομμύρια ευρώ.
  • Η ΝΔ έχει πάρει δάνεια 142 εκατομμυρίων ευρώ και από αυτά εξυπηρετούνται μόλις τα 5 εκατομμύρια – δηλαδή, τα υπόλοιπα 137 εκατομμύρια απλώς δεν αποπληρώνονται.
  • Το ΠΑΣΟΚ έχει τραπεζικό δανεισμό 127 εκατομμυρίων ευρώ, από τον οποίο εξυπηρετεί μόλις τα 8,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα 118 εκατομμύρια δεν εξοφλούνται.
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συνολικό δανεισμό 8,5 εκατομμυρίων ευρώ, ο οποίος εξυπηρετείται κανονικά.
  • Σε ό,τι αφορά τις τράπεζες, τις υψηλότερες χρηματοδοτήσεις στα κόμματα έχει δώσει η Πειραιώς – 248 εκατομμύρια -, αλλά από αυτά τα 220 εκατομμύρια προέρχονται από την Αγροτική Τράπεζα πριν από την εξαγορά της. http://tvxs.gr/…/meta-tin-novartis-erxontai-ta-daneia-ton-k…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.