# #

3 Νοε 2017

Λιάνα Κανέλλη - Παντελής Καψής:Στον ίδιο παρονομαστή



Αποφύγαμε να σχολιάσουμε τα όσα ακούσαμε να μας λέει –στην εκπομπή που παρουσιάζει κάθε Παρασκευή στον ραδιοσταθμό του Χατζηνικολάου- η Λιάνα Κανέλλη

Κι αυτό γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που στρέφετε με χυδαίο τρόπο ενάντια στον «Ρουβίκωνα», αυτή την φορά παπαγαλίζοντας την γνωστή θεωρία των δυο άκρων και ταυτίζοντας την αναρχική αυτή ομάδα με την εγκληματική συμμορία του Μιχαλολιάκου. 

Αλλωστε είχαμε ασχοληθεί στο πρόσφατο παρελθόν με την συνεργαζόμενη με το ΚΚΕ, βουλευτή, όταν χαρακτήριζε «κωλόπαιδα» τα μέλη του «Ρουβίκωνα» και τα παραλλήλιζε με ...δολοφόνους, οπότε δεν είχαμε κάτι περισσότερο να προσθέσουμε από τον σχολιασμό που κάναμε τότε.

Ακούγοντας όμως, έναν άλλο δημοσιοκάφρο, τον Παντελή Καψή, να παρουσιάζεται σήμερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του Αλαφούζου, και να μας λέει ότι «ο Ρουβίκωνας με τις ευλογίες κυβερνητικών στελεχών κινείται ανενόχλητος» και άλλες τέτοιες μπούρδες, είπαμε να σταθούμε λίγο στο «ποιος μιλάει».

Αυτός ο τύπος λοιπόν, -που για να μην ξεχνάμε προέρχεται από την «ανανεωτική αριστερά», ενώ υπήρξε και αρθρογράφος του «Θούριου», έντυπο της νεολαίας «Ρήγας Φεραίος»-, έχει μια «αξιοθαύμαστη» πορεία τα τελευταία χρόνια, κι αυτό το κατόρθωσε κύρια λόγω οικογενειακών καταβολών. Να θυμίσουμε ότι ο πατέρας του Γιάννης Καψής ο οποίος ξεκίνησε ως φέρελπις δημοσιογράφος του Συγκροτήματος Λαμπράκη και κατέληξε υπουργός Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ, είχε «άκριες» σε όλο το πολιτικοεκδοτικό κατεστημένο.

Στα βήματα του πατέρα του, λοιπόν, και ο Παντελής Καψής βρίσκεται να δημοσιογραφεί στο συγκρότημα Λαμπράκη με μισθό πάνω από 18.000 ευρώ τον μήνα, ενώ όταν ο ΔΟΛ κατήγγειλε τη σύμβαση εργασίας που είχε με τον Παντελή Καψή, του δίνει σαν αποζημίωση πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ!!! Να συμπληρώσουμε ότι όσο εργαζόταν στον ΔΟΛ ο Π. Καψής αμειβόταν με 18.014 ευρώ τον μήνα.

Στην συνέχεια τον Δεκέμβρη του 2011 ανέλαβε υπουργικά καθήκοντα σαν Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Υπουργός Επικρατείας στην κυβέρνηση συνεργασίας με πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο

Η κατάληξη του αυτή υπήρξε σαν ανταμοιβή των υπηρεσιών του, αφού σαν διευθυντής των φυλλάδων του ΔΟΛ, «Τα Νέα» και «Το Βήμα» υποστήριξε τον διορισμό του Λ. Παπαδήμου σαν πρωθυπουργού, απαξιώνοντας εντελώς το όνομα του Φ. Πετσάλνικου που είχε ακουστεί να διεκδικεί την ίδια θέση. 

Βρίσκεται δηλαδή σε ένα υψηλά αμειβόμενο κυβερνητικό πόστο με αρμοδιότητες που μπορεί να του αποδώσουν και άλλα πράγματα πέρα από την αναγνώριση και τον μισθό του.

Ερχεται Ιούνης του 2013, οι πολιτικές καταστάσεις έχουν αλλάξει στην χώρα και ο Αντώνης Σαμαράς δεν αφήνει αναξιοποίητο ένα άτομο με το "πολιτικό βεληνεκές" που διαθέτει ο Παντελής Καψής. Τον διορίζει Υφυπουργό, παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιο για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Εχουμε δηλαδή έναν τύπο «φυτευτό», αφού ποτέ δεν εκλέχτηκε αλλά πάντα κατόρθωνε να βρίσκεται σε καίριες θέσεις μέσω «γνωριμιών».


Για τις «αποδόσεις» του, σ’ αυτό το πόστο έχουν γραφτεί και λεχθεί πάρα πολλά, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας. 

Αυτό που μας εξοργίζει είναι το θράσος που έχουν κάτι τέτοιοι μπασιμπουζούκηδες σαν τον Π. Καψή να βγαίνουν και να εξαπολύουν τον οχετό τους ενάντια σε μια συλλογικότητα που αν μη τι άλλο οι ενέργειες της έχουν κοινωνική αποδοχή και τα μέλη της είμαι μόνιμα στο στόχαστρο του αστικού κράτους.

Τυχαίνει να γνωρίζω προσωπικά παιδιά απ’ τον «Ρουβίκωνα». Δυο μάλιστα αρθρογραφούν και στον ιστότοπο μας. Ξέρω δηλαδή από «πρώτο χέρι», πώς τα «φέρνουν βόλτα» στην καθημερινότητά τους.

Γι’ αυτό μου φαίνεται εξωφρενικά προκλητικό, πάμπλουτα άτομα σαν τον Παντελή Καψή, δημοσιοκάφροι που τόσα χρόνια μας λένε ότι πρέπει να μειωθεί κι άλλο ο κατώτατος μισθός και οι συντάξεις, να σφαγιαστούν ακόμα περαιτέρω τα εργασιακά δικαιώματα … «για να σωθεί η χώρα», να στρέφονται απέναντι σε αγωνιστές που με το δικό τους οπτικό πρίσμα, παλεύουν ενάντια στην επέλαση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Για μας είναι ξεκάθαρο: Να σώσουν το παντεσπάνι τους και να υπερασπιστούν τα  συμφέροντα των αφεντικών τους αγωνίζονται όλα αυτά τα θρασίμια του καθεστώτος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.