30 Δεκ 2016

Ο Βενιζέλος και τα «φρουτάκια»

Είναι γεγονός ότι η αλλαγή του κανονισμού για τα «φρουτάκια» ή αλλιώς VLTs διά χειρός Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων τον περασμένο Οκτώβριο έχει ξυπνήσει πολλά πάθη.

Κυρίως εγχώρια επιχειρηματικά, τα οποία αντιτίθενται σε αυτά του ΟΠΑΠ, ενώ στον «χορό» προστέθηκε και η αρμόδια Διεύθυνση της Κομισιόν, η οποία ζητεί τροποποιήσεις. 
Οι αντίστοιχες αλλαγές που είχαν γίνει επί του προηγούμενου προέδρου της ΕΕΕΠ κ. Στεργιώτη είχαν προκαλέσει την προσφυγή του ΟΠΑΠ στη διεθνή διαιτησία.
Ο Οργανισμός ζητούσε από το ελληνικό Δημόσιο περί το...
1,2 δισ. ευρώ, καθώς είχε στα «χέρια» του τον νόμο 4002/2011, ο οποίος είχε θεσπιστεί επί υπουργίας Ευάγγελου Βενιζέλου. 
Νομικοί κύκλοι τόνιζαν ότι σε περίπτωση που η ΕΕΕΠ δεν προχωρούσε σε αλλαγές του κανονισμού Στεργιώτη, τότε ήταν πολύ πιθανό το ελληνικό Δημόσιο να καλείτο να καταβάλει το παραπάνω ποσό στον ΟΠΑΠ, αφού ο τελευταίος «πατούσε» στον νόμο Βενιζέλου.
Φυσικά, η λειτουργία 35.000 VLTs σε όλη τη χώρα είναι μέγα κοινωνικό ζήτημα, όμως η ΕΕΕΠ διατείνεται ότι έχει δημιουργήσει ένα από τα αυστηρότερα πλαίσια στην Ευρώπη, κάτι το οποίο μένει να αποδειχθεί. 
Ωστόσο, δεν θα πρέπει να λησμονείται η αρχή του προβλήματος που ακούει στο όνομα του νυν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.