# #

26 Ιουλ 2016

Αλήθεια, έδωσε ποτέ εξηγήσεις ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Αντώνης Σαμαράς, o «νόμιμος επενδυτής», «αριστερός» υπουργός Γ. Σταθάκης;



Εχουμε χάσει τον λογαριασμό πόσες βαρύγδουπες διαπιστώσεις, ανούσιες διακηρύξεις και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, έχουμε εισπράξει από τους αξιωματούχους της «δεύτερης αριστερής κυβέρνησης».

Προφανώς έχουν την αίσθηση ότι με το προπαγανδιστικό μπαράζ θα ανακόψουν την ραγδαία φθορά του κυβερνητικού κόμματος που η πολιτική του έχει φτωχοποιήσει την ελληνική κοινωνία και ξεπουλήσει την όποια κρατική περιουσία είχε απομείνει.

«Σημαία» έκαναν λοιπόν σήμερα οι φιλοκυβερνητικές ιστοσελίδες τα λεγόμενα του γενικού γραμματέα Καταπολέμησης της Διαφθοράς Γιώργου Βασιλειάδη στον ρ/σ «105,5 στο Κόκκινο».

Διαβάζουμε στο –ασύντακτο- κείμενο που υπάρχει στην ιστοσελίδα του ρ/σ: «Η εκτίμηση πως το παράνομα διακινούμενο χρήμα μέσω της UBS και άλλων παρομοίων λιστών με τη λίστα Μπόργιανς είναι, όπως υπολογίζεται πως ποσοστό μεγαλύτερο από το 1/3 του ΑΕΠ βρίσκεται στις ελβετικές τράπεζες, περίπου 60 - 70 δις , το μεγαλύτερο ποσοστό του οποίου έφυγε από τη χώρα ..

αφορολόγητο, τόνισε ο γενικός γραμματέας Καταπολέμησης της Διαφθοράς Γιώργος Βασιλειάδης. Ο κ. Βασιλειάδης μίλησε για την έρευνα των εισαγγελέων και πως τα χρήματα έβγαιναν από τη χώρα, σημειώνοντας ότι το θέμα είναι "πως μπορούμε να διεκδικήσουμε αποζημιώσεις από τα τραπεζικά ιδρύματα που είχαν αναπτύξει μηχανισμούς με τους οποίους παραβίαζαν την κείμενη νομοθεσία και βοηθούσαν τη διακίνηση βρώμικου χρήματος. Αυτό το κομμάτι της τραπεζικής UBS μας ενδιαφέρει"».

Δεν έχει νόημα να ξαναγράφουμε ποιο ήταν το αποτέλεσμα παρόμοιων δηλώσεων, κυβερνητικών αξιωματούχων για τους φορολογικούς ελέγχους που υποτίθεται θα γινόταν και θα αφορούσαν τα τεράστια κεφάλαια ελλήνων δικαιούχων που διακινήθηκαν μέσω off shore εταιρειών. Ακριβώς την ίδια εξέλιξη θα έχουν και αυτές οι εξαγγελίες.
Οπότε θα λαϊκίσουμε λίγο.

Αλήθεια, έδωσε ποτέ εξηγήσεις ο Ευάγγελος Βενιζέλος όταν στην διάρκεια συζήτησης στην βουλή διαβεβαίωνε ότι οι αριθμοί τραπεζικών λογαριασμών του Ακη Τσοχατζόπουλου που είχαν παρουσιαστεί δεν ήταν παρά … αριθμοί τηλεφωνικών συσκευών;

Αισθάνθηκε ποτέ την ανάγκη ο Αντώνης Σαμαράς να ανακαλέσει την περίφημη δήλωση του «Μακάρι η Ελλάδα να είχε δέκα Παπασταύρους» όταν αποδείχτηκε ότι ο φίλος και συνεργάτης του διακινούσε μέσω τραπεζικών λογαριασμών «μαύρο» χρήμα;

Ο «νόμιμος επενδυτής», «αριστερός» υπουργός Γ. Σταθάκης, ίσως ο πιο τυπικός εκφραστής της ταξικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θησαυρίζει, λεηλατώντας τον ιδρώτα του ελληνικού λαού χρησιμοποιώντας  τις «επενδύσεις» που έχει κάνει σε κερδοσκοπικά funds όπως η JP MORGAN και η BLACK ROCK, είναι λιγότερο υπόλογος απ’ τους κεφαλαιοκράτες που τοποθέτησαν παράνομα τα χρήματα τους σε τράπεζες του εξωτερικού;

Υ.ΓΕξυπακούεται ότι είναι ρητορικές οι ερωτήσεις μας όπως γίνεται και αντιληπτό ότι οι δηλώσεις του γ.γ. Καταπολέμησης της Διαφθοράς είναι ένα πυροτέχνημα που δεν θα έχει κανένα ουσιαστικό αντίκρισμα.


πηγη

1 σχόλιο:

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.