# #

27 Ιουλ 2016

Σήμερα πια, ο ΣΥΡΙΖΑ, το τερμάτισε...



Δεν παρατράβηξε το κακόγουστο Συριζαίικο αστείο με το κυβερνητικό κόμμα να καταγγέλλει την κυβερνητική εφαρμοζόμενη πολιτική; 

Κατάγματα στην λογική μας δεν μπορεί να μας δημιουργήσει, αλλά σ’ αυτές τις εποχές ούτε ένα αμυδρό χαμόγελο δεν μπορεί να μας αποφέρει. Το μόνο που κατορθώνει είναι να μας εξοργίζει.

Την μια έχουμε το Τμήμα Δικαιωμάτων του Σύριζα να εκδίδει λάβρες ανακοινώσεις για την αστυνομική καταστολή που υφίστανται διαδηλωτές και πολιτικές συλλογικότητες.

Την άλλη παρακολουθούμε το τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ να εξαπολύει μύδρους βάζοντας στο στόχαστρο του τις...
«αντιλαϊκές, ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης».

Σήμερα πια, ο ΣΥΡΙΖΑ, το τερμάτισε. Με ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου του –που υποτίθεται εκφράζει την επίσημη γραμμή του κόμματος- καταδικάζει την  «αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης καταλήψεων στέγης στη Θεσσαλονίκη» μια ενέργεια που σύμφωνα με την ανακοίνωση  «δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς». (Το σωστό θα ήταν να έγραφαν ότι έχει τόση σχέση όσο ο ΣΥΡΙΖΑ με την αριστερά).

Η ανακοίνωση αναφέρεται προφανώς στο μπουκάρισμα που έκαναν σήμερα τα χαράματα οι μπάτσοι σε τρεις καταλήψεις στέγης στην Θεσσαλονίκη - του πρώην Ορφανοτροφείου «Μέγας Αλέξανδρος» στην οδό Λαμπράκη στην Άνω Τούμπα, στη Hurriya στην οδό Καρόλου Ντηλ 34 δίπλα στην πλατεία Άθωνος και στο  Μανδαλίδειο κτίριο στην λεωφόρο Νίκης- όπου με την βοήθεια αλληλέγγυων είχαν βρει προσωρινό κατάλυμα οικογένειες προσφύγων.
Το αποτέλεσμα αυτής της αστυνομική επιχείρησης ήταν να υπάρξουν «100 περίπου προσαγωγές περισσότερες από 70 θα είναι οι συλλήψεις και οι συλληφθέντες αναμένεται να περάσουν σήμερα από εισαγγελέα».

Δεν θα επαναλάβουμε τα γνωστά. Δηλαδή την αντιμετώπιση που έχουν και απ' αυτή την κυβέρνηση τα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της καταλήστευσης του εθνικού πλούτου των χωρών τους. Θα εστιαστούμε σε κάτι άλλο.

Επειδή τίποτε δεν είναι τυχαίο σ’ αυτή την ζωή, μήπως θυμάστε την εποχή που ήταν υπουργός Δημόσιας Τάξης ο νεοδημοκράτης Ν. Δένδιας, τότε που με πρόσχημα ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που βρίσκονται στην χώρα μας αποτελούν «βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας και του κράτους» οργάνωσε πογκρόμ εναντίον τους με την κωδική ονομασία «Ξένιος Ζευς»;

Μήπως σας έρχεται στην μνήμη οι αντιδράσεις που υπήρξαν τότε από όλα τα στελέχη του κόμματος της Κουμουνδούρου, όταν αυτό το κόμμα βρισκόταν στην αντιπολίτευση;

Μήπως επίσης ακούσατε την περασμένη βδομάδα σε ραδιοφωνική εκπομπή τον  αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα να ζητάει δημόσια συγγνώμη από τον Ν. Δένδια «διότι κάποτε διαδήλωνα εναντίον του»;

Αν ναι, σε ποιο συμπέρασμα καταλήγετε; 

Αν ισχυριστείτε ότι πρόκειται για καινούργια Συριζαίικα ξεφτιλίκια, δεν θα έχετε άδικο με μια επισήμανση μόνο. Και εδώ δεν έχουμε εφαρμογή προσωπικών πολιτικών. Τα πάντα οφείλονται σε συνειδητές κυβερνητικές επιλογές εντασσόμενες στην γενικότερη πολιτική που έχει αναλάβει να εφαρμόσει το κυβερνητικό κόμμα.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.